Riistaviikot – täyteläisiä makuja metsästä

Riistaviikot – täyteläisiä makuja metsästä

Buffet Eckerön riistaviikkojen menu tarjoaa herkullisia makuja riistasta, sienistä sekä marjoista, herkullisia kaloja unohtamatta. 

Kalapöytään nostetaan tuttujen kalaruokien lisäksi kampelakaloihin kuuluvaa ruijanpallasta, joka tarjoillaan kylmäsavustettuna. Silakat saavat makua tyrnistä ja anjoviksesta. Liha-alkuruoista löytyy riistaa eri muodoissa, kuten pateena sekä savustettuna makkarana, joka saa seurakseen pehmeää tattikreemiä. Ylikypsä hirvenpaisti tarjoillaan karpaloisen Cumberlandin kastikkeen kera, joka vie takuuvarmasti kielen mennessään. Kokoa lautaselle konjakkigraavatun peuran seuraksi pikkelöityjä juureksia, hillottua kurpitsaa sekä sienisalaattia.

Lämpimissä ruoissa jatketaan vahvasti metsäisillä mauilla. Riistapyörykät, -makkara ja -käristys toimivat loistavasti sieni-perunagratiinin ja paahdetun kukkakaalin kanssa. Villisian kassler haudutetaan oluessa, jolloin siihen saadaan herkullinen tumman tuhti maku. Riistaviikkojen ehdottomat kokeilemisen arvoiset erikoisuudet ovat sorsa sekä poronvasanmaksa, joka tarjoillaan sipulin ja puolukan kera. Paikan päällä leikattava peuranpaisti maistuu taivaalliselta täyteläisen kantarellikastikkeen kera. Virolainen ruokakulttuuri on juhlavuoden kunniaksi vahvasti läsnä, esimerkiksi savustettu riistapaisti sekä riistapyörykät ovat tuttuja makuja virolaisessa keittiössä.

Viimeistele makuelämys kokoamalla lautaselle kinuskikakkua, perinteistä virolaista puolukkarahkaa sekä valkosuklaa-tyrnimoussea. Punajuuri on nyt parhaimmillaan ja se sopii myös makeisiin herkkuihin, kokeile siis myös laivan suklaa-punajuurikakkua, joka vie sinut helposti toiselle kierrokselle jälkiruokapöytään.

Riistaviikot-menu on tarjolla Buffet Eckerössä 3.10.-13.11.2018. Tervetuloa herkuttelemaan!

Liittyvät postaukset
  1. Itämeren aalloille aamiaisbuffetin kautta Itämeren aalloille aamiaisbuffetin kautta Aamulähdöillä risteilevien kannattaa aloittaa merimatka Buffet Eckerön herkullisella meriaamiaisella.
  2. Mereltä kaupunkiin -menu kattaa pöytään sadonkorjuun parhaimmiston Mereltä kaupunkiin -menu kattaa pöytään sadonkorjuun parhaimmiston Buffet Eckerö poimii syksyllä pöytäänsä sadonkorjuun antimia sekä makuja mereltä kaupunkiin
  3. Riistaviikoilla nautitaan sesonkiherkkuja! Riistaviikoilla nautitaan sesonkiherkkuja! Buffet Eckerön riistaviikot 2.10.-12.11.2019 vievät sinut makumatkalle metsään.