AHHAA jälleen laivalla kesällä — katso vinkit lapsiperhekohteisiin Tallinnaan ja muualle Viroon

AHHAA jälleen laivalla kesällä — katso vinkit lapsiperhekohteisiin Tallinnaan ja muualle Viroon

Baltian suurin tiedekeskus, "Viron Heureka" AHHAA, on jälleen lasten ilona m/s Finlandialla kesällä. AHHAA-leikkitila tarjoaa oivaltavaa ohjelmaa ja hauskoja työpajoja 16.6.–11.8.2019. Laivallamme on koulujen loma-aikaan myös leikkitäti sekä taikuri viihdyttämässä perheen pienimpiä.

Koko perhe viihtyy myös m/s Finlandian aurinkokannella, jossa on mukava seurata laivan kulkua Suomenlahdella ja paistatella päivää. Kun touhuamisen lomassa tulee nälkä, kannattaa piipahtaa syömässä Buffet Eckerössä, jossa on Saaristolaispöydässä on huomioitu myös lapset. Tarjolla on mm. lihapullia ja nakkeja sekä ranskalaisia perunoita ja jäätelöä.

Lasten kanssa Tallinnassa - 3 vinkkiä

Maarjamäen kartanoMaarjamäen kartano
Maarjamäen kartano sai vuonna 2018 parhaan matkailukohteen palkinnon.
Tallinnassa voi herkutella lasten kanssa. Kokeilkaapa vaikkapa Rataskaevua.

Maarjamäen kartano

Noin kymmenen minuutin automatkan päässä Tallinnan keskustasta sijaitsee Maarjamäen kartanon alue. Se on lapsiystävällinen vierailukohde. Viron historiallisessa museossa on esillä näyttely, joka kertoo 100-vuotisen Viron tarinan mm. arjen esineistön kautta. Museon pihamaalta löytyy Lasten tasavalta, jossa leikki johdattelee tutustumaan valtioiden toimintaan. Sieltä löytyy myös punainen matto, jota kävellen pääsee Viron elokuvamuseoon.

Nukketeatterimuseo NUKU

Nukketeatterimuseo NUKU sijaitsee Vanhassakaupungissa ja on kompakti kohde lasten kanssa matkustaessa. Esillä on luonnollisesti lukuisia nukkeja ja täällä voi nauttia nukketeatteriesityksistä ja kurkistaa kulisseihin. Täällä pääsee myös "näyttelijän pukuhuoneeseen", jossa voi kokeilla erilaisia asuja ja vaikkapa peruukkeja.

Lasten kanssa syömään hyvin

Tallinnassa on monipuolinen ravintolatarjonta ja laadukkaiden ravintoloiden joukossa on useita lapsiystävällisiä vaihtoehtoja. Rataskaevu- ja Kolm Sibulaat -ravintolat sekä Komeet-kahvila ovat myös aikuisten makuun. Lue niistä lisää täältä.

Katso lisää Tallinna-vinkkejä täältä.

Vesileikkien Pärnu

Pärnun kehuttu hiekkaranta on kesäpäivänä suosittu. Tilaakin on, jopa 4 kilometriä.Pärnun kehuttu hiekkaranta on kesäpäivänä suosittu. Tilaakin on, jopa 4 kilometriä.
Pärnun kehuttu hiekkaranta on kesäpäivänä suosittu. Tilaakin on, jopa 4 kilometriä.
Tervise Paradiis pitää sisällään Viron suurimman vesileikkipuiston.Tervise Paradiis pitää sisällään Viron suurimman vesileikkipuiston.
Tervise Paradiis pitää sisällään Viron suurimman vesileikkipuiston.

Rantailoa jopa 4 km pitkällä hiekkarannalla

Pärnu on saanut symbolisen arvonimen Viron kesäpääkaupunki eikä ihme. Tähän 40 000 asukkaan kaupunkiin kokoontuu nautiskelemaan Viron kesästä paitsi turisteja myös paikallisia. Kaupungin päänähtävyytenä voidaan pitää matalaa, mittaustavasta riippuen jopa neljän kilometrin hiekkarantaa, joka on kuumana kesäpäivänä vailla vertaa. Matkaa Tallinnaan on autolla noin 2 tuntia.

Tee itse Maarja-Magdaleena Killassa

Käsin ja itse tekeminen voi olla elämys esimerkiksi mobiililaitteiden näpyttelyn jälkeen. Maarja-Magdaleena Killassa pääsee käsityön mestarien ja taiteilijoiden opastuksella mm. askartelemaan ja rakentamaan. Killan talossa Pärnun vanhassakaupungissa järjestetään myös mm. konsertteja ja muita esityksiä sekä elokuvailtoja. 

Vesipetoilua Viron suurimmassa vesipuistossa

Viron suurin vesipuisto sijaitsee Pärnun Tervise Paradiisissa. Siellä on useita vesiliukumäkiä, joista pisin on 100 metriä. Sitä laskiessa ekstraelämyksen mahdollistavat valo- ja ääniefektit. Porealtaat, saunat ja ulkoterassi ovat miellyttäviä vaihtoehtoja niille, joita eivät vauhdikkaat vesileikit kiinnosta.

Katso lisää Pärnu-vinkkejä täältä.

Tiedettä ja historiaa lapsiystävällisesti Tartossa

AHHAA-tiedekeskuksessa pääsee kokeilemaan, miltä tiede tuntuu konkreettisesti.AHHAA-tiedekeskuksessa pääsee kokeilemaan, miltä tiede tuntuu konkreettisesti.
AHHAA-tiedekeskuksessa pääsee kokeilemaan, miltä tiede tuntuu konkreettisesti.
Lapsetkin innostuvat historiasta Viron kansallismuseossa. Näyttelykokonaisuudet on rakennettu huolella.Lapsetkin innostuvat historiasta Viron kansallismuseossa. Näyttelykokonaisuudet on rakennettu huolella.
Lapsetkin innostuvat historiasta Viron kansallismuseossa. Näyttelykokonaisuudet on rakennettu huolella.

Tiedettä itse testaten AHHAAssa

"Viron Heureka" eli tiedekeskus AHHAA on melkeinpä itsestäänselvä lapsikohde hurmaavassa Tartossa, jonne on Tallinnasta noin kahden tunnin ajomatka. Tarttoon pääsee kätevästi myös bussilla ja junalla. AHHAAn erikoisnäyttelyssä 4.5.–3.11. tutustutaan avaruuteen Ahaa, kilpajuoksu avaruuteen -näyttelyssä. Siellä on mm. oikea avaruuspuku ja kuulennolta peräisin olevia maaperänäytteitä. 3000 neliömetrin näyttelyalue pitää sisällään lukuisia muita interaktiivista näyttelyesinettä.

Eckerö Linen asiakkaat saavat 20 % alennuksen Tarton tiedekeskus AHHAA:n sisäänpääsystä matkustajakorttia vastaan. Etu koskee niin yksittäisiä kuin perhelippujakin, ja on voimassa 31.12.2019 asti.

Viron kansallismuseossa historia viihdyttää

Jos luulit, ettei historia voi olla hauskaa ja viihdyttävää, vieraile Viron kansallismuseossa. Suuri, 6000 neliön, näyttelytila pitää sisällään useita kokonaisuuksia, joista virolaista kulttuurihistoriaa esittelevä Kohtaamisia-näyttely esittelee virolaista arkea lähimenneisyydestä aina jääkauteen asti. Mielenkiintoisia yksityiskohtia on esillä konkreettisessa esinemuodossa sekä virtuaalisesti.

Aura-keskus kutsuu hauskanpitoon

Myös Tartossa voi antautua vesileikkipuiston riemuihin. Aura-keskuksen kaksi vesiliukumäkeä, vastavirtaan uintimahdollisuus, porealtaat jne. ovat hauskaa tekemistä perheen "uimamaistereille". Aurassa on myös 50 metrin allas.

Katso lisää Tartto-vinkkejä täältä.