Ajankohtaista koronaviruksesta

Ajankohtaista koronaviruksesta

Päivitetty 31.3. klo 14.25

Matkustusta Viron ja Suomen välillä on poikkeusolojen vuoksi rajoitettu. Lue lisää Rajavartiolaitoksen ohjeistuksesta rajanylitysliikenteeseen täältä. Seuraamme Suomen viranomaisten ja THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) sekä Viron terveysviranomaisten ohjeistusta koronavirukseen liittyen. Noudatamme heiltä saamiamme ohjeita ja seuraamme tilannetta tiiviisti.

M/s Finlandia liikennöi poikkeusaikataululla 23.3. alkaen

M/s Finlandia liikennöi poikkeusaikataulun mukaisesti toistaiseksi 23.3. alkaen varmistaakseen rahdin sujuvan kuljettamisen Suomen ja Viron välisessä liikenteessä. Alus kuljettaa rajoitetusti myös henkilöliikennettä ja henkilöliikenteen ajoneuvoja. Katso poikkeusaikataulu pääsivulta.

Vain korttimaksuja 25.3. alkaen

Eckerö Line ottaa vastaan vain korttimaksuja alkaen 25.3.2020. Päätöksen tarkoitus on minimoida asiakkaiden ja henkilökunnan tartuntariski.

Varausten muutokset ja peruutukset

Yksittäisasiakkaiden matkavaraukset aina 13.5.2020 asti voidaan ilman kuluja perua tai siirtää lähdöille ajanjaksoilla 14.5.-30.6. tai 10.8.-31.10.2020. Jos et tiedä uutta matkustuspäivämäärää, voit vaihtoehtoisesti saada arvovoucherin sillä summalla, jonka olet maksanut matkasta. Voucher on voimassa vuoden. Kontaktoimme ryhmä- tai kokousmatkan varanneet asiakkaamme ja sovimme mahdollisista muutoksista varauksiin.

6 h miniristeilyjä ja Päivä Tallinnassa -risteilyjä ei voi varata toistaiseksi. Olemme yhteydessä asiakkaisiin, jotka ovat varanneet risteilymatkan 19.3. alkaen.

Etuseteleiden, lahjakorttien ja arvontalahjakorttien voimassaoloa, joissa viimeinen käyttöpäivä on ennen 31.5.2020 on jatkettu 30.6.2020 saakka sekä ajalle 10.8.-31.10.2020.

HUOM! Jos sinulla ei ole matkavarausta lähipäiville etkä ole peruuttamassa matkaa, vältä soittamasta asiakaspalveluumme. Se on ruuhkautunut pahoin. Vastaamme mahdollisimman pian. Voit siirtää matkasi siirtolomaketta käyttäen. Kun olemme muuttaneet matkapäivät, saat uuden sähköpostivahvistuksen. Teemme muutoksen mahdollisimman nopeasti.

Koronavirustilanteen huomioiminen laivalla

Olemme tehostaneet siivousta ja desinfiointia laivalla koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Kaikista myyntipisteistä löydät myös käsidesipullon vapaasti käytettäväksi.

Virus ei leviä laivan ilmastoinnin kautta, vaan pisaratartuntana ja mahdollisesti myös kosketustartuntana. Parhaiten ehkäiset viruksen tarttumista ja leviämistä pesemällä kätesi huolellisesti saippualla. Kiitos, kun yskit tai aivastat nenäliinaan ja heität käytetyn nenäliinan sen jälkeen roskiin!

Mikäli laivalla todetaan koronavirusepäily tai oireileva matkustaja tilanne arvioidaan laivan sairaanhoitajan toimesta ja mahdollinen sairastunut/viruksen kantaja voidaan eristää hyttiin matkan ajaksi ja hänet toimitetaan paikallisen terveysviranomaisen ohjeiden mukaisesti jatkohoitoon.

M/s Finlandian ravintola Buffet Eckerö on suljettu. Myös muissa laivan palveluissa voi olla rajoituksia.

Tallinnan A-terminaalissa otettiin 4.3.2020 käyttöön lämpökamerat yhtenä toimenpiteenä koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Kamerat mittaavat automaattisesti matkustajien kehon lämpötilan ja ilmoittavat, jos jonkun matkustajan kehon lämpötila on yli 38 astetta. Tällaiset matkustajat ohjataan vapaaehtoiseen terveysneuvontaan terminaalissa. Toimenpide ei hidasta maihinnousua Tallinnassa. Viron rajaviranomaiset pyytävät maahan saapuvia matkustajia täyttämään matkustajatietolomakkeen. Lomakkeen osalta odotamme tarkempia ohjeita viranomaisilta. Lomakkeita jaetaan laivalla heti, kun saamme ne viranomaisilta.