Eckerö Linen m/s Finlandia telakoituu tammikuussa – sekä matkustusmukavuutta että laivan toiminnallisuutta parannetaan merkittävästi

Eckerö Linen m/s Finlandia telakoituu tammikuussa – sekä matkustusmukavuutta että laivan toiminnallisuutta parannetaan merkittävästi

Suomalaisen laivayhtiö Eckerö Linen Helsinki–Tallinna-väliä liikennöivä matkustajalaiva m/s Finlandia suuntaa tammikuussa reiluksi viikoksi telakalle Gdanskiin. Määräaikaisten teknisten huoltotöiden lisäksi myös matkustusmukavuutta lisätään uudistamalla sisustusta ja rakentamalla laivaan toinen sisäänkäynti. Kilpaillulla reitillä liikennöivän aluksen uudistaminen antaa hyvät lähtökohdat uuteen vuoteen huipputulosta tekevälle laivayhtiölle.

Eckerö Linen m/s Finlandialla on tammikuussa edessään telakointi Pohjois-Puolan satamakaupungissa Gdanskissa. Viimeinen vuoro ennen telakointia ajetaan Tallinnasta Helsinkiin 1. tammikuuta klo 18.30–21.00, ja liikenteeseen m/s Finlandia palaa jälleen 13. tammikuuta, jolloin se liikennöi klo 15.15 Helsingistä Tallinnaan.

Matkustajalaivan määräaikainen telakointi toteutetaan noin kerran kolmessa vuodessa. Telakoinnin aikana laivalla tehdään teknisiä ylläpitokorjauksia ja lisätään matkustusmukavuutta. Lisäksi alukselle asennetaan uudet pelastuslautat. Telakoinnin jälkeen Tallinnan ja Helsingin välillä operoi entistä ehompi ja viihtyisämpi laiva.

”Olemme tekemässä tänä vuonna ennätyksellisen tuloksen matkustajamäärissämme. Uudistetun aluksen ansiosta voimme tarjota asiakkaillemme entistäkin viihtyisämmän tavan matkustaa. Uskomme matkustajamäärien kehityksen olevan nousujohteinen myös jatkossa”, toimitusjohtaja Taru Keronen kertoo.

Teknisten ylläpitokorjauksien lisäksi myös matkustajatiloihin tehdään näkyviä uudistuksia. Kenties merkittävin niistä on toinen sisäänkäynti, joka rakennetaan Kokouskeskus&Loungen läheisyyteen. Kahden sisäänkäynnin myötä asiakasvirtojen liikkuvuus parantuu, ja laivan sisään- ja uloskäynti nopeutuu. Muita uudistuksia ovat muun muassa Cafeteria Sataman toiseen kerrokseen rakennettava viihtyisä matkustustila. Suurin visuaalinen muutos toteutetaan Bar Naissaaressa, jonka tilat uudistetaan täysin. Myös hytit uudistetaan, ja hyttikäytävien yleisilmettä raikastetaan.

Aluksen ympäristöteknologiaa parannetaan

Telakoinnin aikana toteutetaan maasähkövalmius, jonka myötä m/s Finlandia voidaan tulevaisuudessa kytkeä laiturissa ollessaan maasähköön apumoottoreiden käytön sijaan. Maasähkö otetaan käyttöön, kun se on mahdollista Helsingin ja Tallinnan satamissa.

Telakoinnin aikana laiva saa myös painolastivesitankin puhdistusjärjestelmän, jonka avulla tulevaisuudessa ehkäistään vieraiden pieneliöiden ja muiden vieraslajien leviämistä merialueelta toiselle siirryttäessä.