Etikkanieriä

Etikkanieriä

Etikkanieriä on versio ruotsalaisesta klassikosta, joka valmistetaan yleensä lohesta. Kuumassa etikkaliemessä kypsennetty kala jäähdytetään ja tarjotaan alkupalana tai osana buffet-pöytää. Resepti on Buffet Eckerön Riistaviikot-menustamme, joka on tarjolla 3.10.-13.11.2018.

Näin valmistuu etikkanieriä

Määrä/koko: 10
Vaikeusaste: keskitaso
Valmistusaika:

30 minuuttia + jäähdytys yön yli

(laktoositon, maidoton, gluteeniton, soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa)

Mägihõrnas äädikases maitseleemes
  • 1 porkkana
  • 1 punasipuli
  • 6 dl vettä
  • 2 ½ dl etikkaa
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 sitruunaa
  • 2 nieriäfileetä
  • 1 nippu tilliä

Viipaloi porkkana ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kattilassa vesi, etikka, sokeri, suola ja sitruunan mehu sekä porkkana- ja punasipulisiivut. Kiehauta. Poista nieriäfileistä ruodot ja nahka ja leikkaa noin 1–2 cm siivuiksi. Kaada lämmin liemi kalapalojen päälle ja anna jäähtyä yön yli kylmässä.

Valuta liemi, asettele etikkanieriä matalaan vatiin ja koristele liemen porkkanoilla ja sipulilla sekä hakatulla tillillä.

Liittyvät postaukset
  1. Paahdettua siikaa, tilli-fenkolisalaattia ja sitruunamajoneesia Paahdettua siikaa, tilli-fenkolisalaattia ja sitruunamajoneesia Siika on yksi suomalaisten suosikkikaloista. Kokoa herkulliset ja näyttävät cocktailpalat tämän ohjeen avulla.