Itsetehtyjä lihapullia aidoista raaka-aineista

Itsetehtyjä lihapullia aidoista raaka-aineista

Eckerö Linellä herkutellaan omatekoisilla lihapullilla joka päivä. Lihapullat tehdään itse alusta loppuun, aivan kuten noin 80 prosenttia laivan kaikista tarjottavista, ja niitä tarjoillaan niin buffetpöydässä kuin kahvilan ruoka-annoksissa. Lihapullat ovat erityisesti buffetpöydän kestosuosikki ja ne tehdään aina samalla reseptillä maukkauden takaamiseksi.

Lihapullien pääraaka-aineena käytetään laadukasta Atrian naudan jauhelihaa. Jauhelihamassa maustetaan suolalla, pippurilla, maustepippurilla, valkosipulilla ja tuoreilla yrteillä, joten lihapullat maistuvat aivan kuin kotona tehdyiltä. Lihapulliin ei lisätä mitään ylimääräistä.
Meillä täällä m/s Finlandialla jauhelihamassaa kuluu päivittäin jopa 60 kiloa, kertoo kokki Roope Havunen. Hän työskentelee vaihdellen eri pisteissä, joten on päässyt paistelemaan lihapulliakin useaan otteeseen.

Hyvien lihapullien salaisuus on pehmeä massa. Jauhelihamassa tulee sekoittaa nopeasti: jos sitä vaivaa liian pitkään lihapullista tulee helposti kovia ja sitkeitä. Lihapullien pinta ruskistetaan pannulla, jonka jälkeen ne kypsennetään loppuun uunissa.

Laadukasta lihaa, jonka alkuperä on jäljitettävissä

Yli 110-vuotias Atria toimittaa Eckerö Linelle jauhelihan lisäksi myös esimerkiksi ulkofileetä ja possun sisäfileetä. Atrian lihoissa voi olla varma niiden laadusta ja turvallisuudesta. Haluamme tarjota vastuullisesti tuotettua maukasta ja turvallista ruokaa, minkä alkuperä on jäljitettävissä. Asiakkaistamme arvostavat sitä, että voivat olla täysin varmoja lihan laadusta ja turvallisuudesta, sanoo Atrian avainasiakaspäällikkö Juha Paunonen.

Toiminnan läpinäkyvyys, avoimuus ja vuorovaikutteisuus ovat tärkeitä tekijöitä osana Atrian vastuullista toimintaa. Atrian jauhelihoissa onkin vuodesta 2016 lähtien ollut merkintä siitä, miltä tilalta liha on peräisin. Se on merkki siitä, että tilalliset ovat ylpeitä kasvattamastaan karjasta ja he takaavat nimellään lihan alkuperän ja korkean laadun. Tämä myös mahdollistaa sen, että Atria on maailman jäljitettävin lihatalo.

Atria ottaa vastuun eläinten hyvinvoinnista, henkilöstön osaamisesta ja kehittämisestä sekä huomioi ympäristövaikutukset. Atria edellyttää vastuullista toimintaa myös sopimustuottajiltaan ja yhteistyökumppaneiltaan. Atrian toiminta ja tarkoitus kiteytyykin sen missiossa, joka samalla toimii myös tunnuslauseena; Hyvä ruoka – parempi mieli.

Liittyvät postaukset
  1. Täydellisen rapeaa pekonia m/s Finlandialla Täydellisen rapeaa pekonia m/s Finlandialla Eckerö Linellä syödään pekonia päivittäin. Pekoni tulee suomalaisilta tiloilta ja sen alkuperä on aina jäljitettävissä.
  2. Pozarskyn lihapullat Pozarskyn lihapullat Pozarskyn lihapullat poikkeavat perinteisistä lihapullista paitsi muodoltaan myös raaka-aineiltaan.