Jani Kukkonen - yläilmoista merille

Jani Kukkonen - yläilmoista merille

Eckerö Linen kokoustilassa asiakkaat ottaa usein vastaan mies, jonka iloinen nauru täyttää koko tilan. M/s Finlandian Kokouskeskus & Loungea pyörittävä Jani Kukkonen on työskennellyt laivalla yhteensä viisi vuotta, ensin Buffet Eckerössä tarjoilijana sekä hovimestarina, jonka jälkeen hän siirtyi kokousosastolle.

Kukkonen on päässyt kehittämään itseään ja laivalla työskentely onkin antanut hänelle paljon. Kukkonen lähti alun perin laivalle tekemään satunnaisia vuoroja, jonka jälkeen saikin nopeasti vakituisen työpaikan.

– Olen niin kiitollinen kaikesta, mitä olen saanut täällä laivalla kokea ja oppia.

Yläilmoista merille

Kukkonen päätyi laivalle töihin hauskojen sattumusten kautta. Hän työskenteli aiemmin stuerttina ja purserina. Viimeisimmän työnantajan mennessä konkurssiin Kukkonen alkoi miettiä mitä alkaisi tehdä tulevaisuudessa. Hän otti puhelimen käteensä ja valitsi ensimmäisen yhteystiedoista löytyvän numeron. Kukkonen päätti soittaa numeroon ja katsoa mihin se johtaa.

Kukkonen aloitti työt Eckerö Linella heinäkuussa 2013 ja on viihtynyt hyvin. Hänen työpäivänsä alkaa noin kello 6.30 herätyskellon soidessa. Sen jälkeen nopea suihku ja aamiainen, jonka jälkeen Kukkonen lähtee ottamaan vastaan asiakkaita. Työskentely Kokouskeskus & Loungessa on asiakaspalvelua, ihmiset toivotetaan tervetulleiksi laivaan ja heidän matkansa tai kokouksensa tehdään mahdollisimman sujuvaksi. Asiakkaat saavat Eckerö Linelta hyvää asiakaspalvelua ja asiakkaiden kiitos onkin Kukkoselle tärkeää. Sen avulla jaksaa eteenpäin.

Ihania kollegoita ja pitkiä vapaita

Parhaaksi muistoksi m/s Finlandialla työskentelyn ajalta Kukkonen mainitsee hänelle vuosien varrella annetut erilaiset lempinimet. Esimerkiksi esimieskollega nimitti Kukkosen aikoinaan Tornadoksi. Kollegan mukaan kun oman selkänsä kääntää, niin Kukkonen on jo tehnyt homman valmiiksi nopeasti tornadon lailla.

Työkaverit tekevät tästä hommasta kaikkein parhaimman. Meillä on todella tiivis porukka täällä laivalla.

Pitkien työpäivien ja -jaksojen vastapainoksi Kukkonen nauttii vapaapäivistä. Hän matkustelee mielellään ja viettää aikaa rakkaidensa kanssa. Kukkosen mukaan parasta työssä mukavien asiakkaiden ja työkavereiden ohella onkin juuri pitkät vapaat. Laivalla ollaan ensin kymmenen päivää töissä aamusta iltaan ja sen perään samat kymmenen päivää vapaalla. Sen aikana ehtii tekemään paljonkin.

Liittyvät postaukset
  1. Kokkaamista yli 30 vuoden kokemuksella Kokkaamista yli 30 vuoden kokemuksella Helsingin ja Tallinnan väliä liikennöivän m/s Finlandian kylmäkeittiö on harvoin tyhjillään.
  2. Tuomas Sillanpää - vaimon vanavedessä merimieheksi Tuomas Sillanpää - vaimon vanavedessä merimieheksi Eckerö Linella on ruokien suhteen korkea omavalmistusaste: noin 80 prosenttia ruoista valmistetaan itse laivan omissa keittiöissä.