Marketin myyjät Joel ja Matias koulun penkiltä töihin m/s Finlandialle

Marketin myyjät Joel ja Matias koulun penkiltä töihin m/s Finlandialle

Laivamatka ei ole mitään ilman tuliaisia. M/s Finlandian Eckerö Market & Parfymerian valikoimasta löytyy jokaiselle jotakin, sillä hyllyissä on kattavasti niin kosmetiikkaa, makeisia kuin juomiakin. Myyjinä työskentelevät Joel Öhman ja Matias Hedström vastaavat siitä, että asiakkaat eivät joudu lähtemään kotiin tyhjin käsin.

Miesten polku laivalle on ollut osittain sama. Molemmat opiskelivat aiemmin täyspäiväisesti, Öhman elokuvaa sekä käsikirjoittamista ja Hedström yliopistolla. Opiskeluelämä ei kuitenkaan ollut heidän juttunsa.

 Opiskeluaika oli stressaavaa, ja pakenin aina vapaapäiviksi laivalle töihin. Ystävystyin ihmisten kanssa ja lopulta päätin jäädä. Työelämä ja siihen liittyvät vapaat maistuivat paremmalta kuin opiskelu ja jatkuvasti päässä pyörivät tekniset jutut, Öhman muistelee.

Hän on ollut Eckerö Linellä töissä jo kuuden vuoden ajan, ja sitä ennen myös muilla laivoilla. Hedström tuli kesätyöntekijäksi vuonna 2011, ja hiljalleen vuorojen määrät kasvoivat myös kesäkauden jälkeen. 

Myyjät pääsevät vaikuttamaan myös valikoimaan

Market aukeaa asiakkaille jo ennen aamuyhdeksää, jolloin starttaa myös marketin työntekijöiden päivä. Öhman ja Hedström työskentelevät pääasiassa väkevien viinojen puolella, hyllyjä täyttäen ja asiakkaita opastaen. Päivän aikana istutaan usein myös kassan takana. Työpäivä kestää iltakymmeneen asti, päivällä on reilun parin tunnin tauko. Silloin aika saattaa kulua esimerkiksi laivan kuntosalilla tai omassa hytissä päiväunien merkeissä.

- Jokainen päivä kuluu saman kaavan mukaan, mutta se on vain hyvä. Pidän rutiineista ja siitä, että tiedän mitä tapahtuu milloinkin, Öhman sanoo.

Marketissa työntekijät pääsevät vaikuttamaan myös myymälän valikoimaan, jos vain intoa löytyy. Hedström harrastaa erikoisoluita ja osaksi hänen toiveestaan niitä on nyt otettu enemmän myös marketin valikoimaan.  

Toinen perhe laivalla

Öhmanille palkitsevinta työssä ovat asiakkaat. Mukavien ja iloisten asiakkaiden kanssa on kiva kommunikoida ja he antavat myös kiitosta, kun siihen on aihetta. Hedström puolestaan nostaa esille pienen yrityksen ihmiset, jotka ovat muodostuneet kuin suureksi perheeksi. 

 Täällä on hyvä tunnelma ja ihmisillä on takanaan pitkiä työsuhteita. Sen takia tänne on ollut myös helppo jäädä. Se, että meillä henkilökunnalla on hauskaa keskenään ja niin mukava olla töissä, näkyy myös ulospäin. 

Liittyvät postaukset
  1. Laadukasta samppanjaa laseittain Laadukasta samppanjaa laseittain Eckerö Line tekee yhteistyötä useiden suomalaisten viinimaahantuojien kanssa.