Juhlapöytä täynnä jouluisia herkkuja

Juhlapöytä täynnä jouluisia herkkuja

Buffet Eckerön juhlaviikot tuovat joulun m/s Finlandialle. Juhlaviikkojen buffet sisältää jouluisia makuja, vegaaneillekin sopivia herkkuja sekä upeita ruokalajeja, jotka johdattavat sinut juhlatunnelmaan!

Alkupalapöydän kestosuosikit kokonaiset katkaravut ja graavilohi kuuluvat erottamattomasti juhlapöytään. Näiden lisäksi tarjolla on paljon erilaisia makuelämyksiä kalasta, lihasta ja kasviksista. Sillierikoisuuksina on tänä vuonna maukas portviinisilli sekä munakoisoista ja porkkanasta tehty vegaaninen ”lasimestarin silli”. Savustettu kalkkuna ja ankkapatee sekä Viron 100-vuotisjuhlavuoden ruokalaji marinoidut sienet nostavat juhlatunnelman korkealle.

Juhlapöydästä löytyy perinteisiä jouluruokia, kuten lanttu- ja porkkanalaatikkoa, mutta osaa on muokattu yllättävälläkin tavalla. Herkullinen rosolli on tänä jouluna piristävän keltainen ja paahdetut punajuuret saavat ylleen piparkakkukuorrutteen.

Joulukinkku ei ole ainoa lihapöydän vetonaula, vaan tarjolla on esimerkiksi paahdettua häränfileetä punaviinikastikkeella sekä porsaan paistia ohra-hapankaalilla, joka on yksi Viron juhlavuoden suosikkiruokalajeista. Kasvissyöjiä ei ole unohdettu lämpimissäkään ruoissa vaan tarjolla on esimerkiksi kermamuhennettua lehtikaalia sekä paneroitua kukkakaalia voissa paistettujen porkkanoiden ja hunajapaahdettujen hasselpähkinöiden kera. Nämä herkut maistuvat takuuvarmasti vannoutuneelle lihansyöjällekin.

Jälkiruokapöytä sisältää kirpeitä, makeita ja tuhtejakin makuja. Sitruuna-juustokakun täyteläisyys yhdistettynä kirpeään karpalosiirappiin luo täydellisen makujen harmonian, kuten myös karpalo-mannavaahdossa. Moussea tarjoillaan tänä jouluna aurajuuston sekö mokkasuklaan makuisina. Glögipäärynät keventävät kokonaisuutta ja taatelit, viikunat ja pähkinäfudge sinetöivät upean makuelämyksen.

Tervetuloa tunnelmoimaan joulua Buffet Eckerön juhlaviikoille 14.11.-1.1.2019!