Juustopöytä päättää täydellisen buffetin

Juustopöytä päättää täydellisen buffetin

Laivamatka Helsingin ja Tallinnan välillä kestää reilut parisen tuntia, ja osa siitä kuluu monilla matkustajilla laivan herkullisesta buffetista nauttien. Jälkiruokapöytä kuuluu aina kattaukseen, samoin kuin siitä löytyvät herkuttelujuustot täydellisten lisukkeiden kera.

M/s Finlandialle juustot toimittaa kotimainen Valio. Buffetin juustopöydän valikoima on vaihtuva, mutta yksi juustoista löytyy kattauksesta vuoden läpi: Valio AURA ® juusto. Se on asiakkaiden ehdoton suosikki.

– Tarjolla aina vähintään kolmea eri juustoa ja niitä kuluu viikossa useita kymmeniä kiloja. Meillä juustot tarjotaan hillon tai marmeladin ja erilaisten keksien kera, keittiömestari Tuomas Sillanpää kertoo.

Valion keittiömestari Jani Lamminperä vinkkaa kotikokkeja valitsemaan juustotarjottimelle erilaisia juustoja: kovia ja pehmeitä, omaan makuun tuttuja. Mutta hän rohkaisee aina kokeilemaan myös itselle vieraampia makuja. Valio AURA ® juuston lisäksi hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi miedompi Valio Emmental sinileima ja voimakkaampi Valio Emmental punaleima.

– Meillä on valikoimassa myös erinomaisia uusia herkuttelujuustoja, esimerkiksi suolakiteitä sisältävä Valio Keisarinna ja alppijuuston tyylinen Alppi Kreivi, Lamminperä sanoo.

Täydennä juustotarjotin hillolla ja kekseillä

Täydennä juustotarjotin erilaisilla sokerisilla hilloilla, esimerkiksi kirsikka- tai viikunahillolla. Suomalaisista herukoista ja raparperista tehdyt hillot ovat myös hyviä makupareja kaikille juustoille. Lamminperä kehottaa välttämään tuoreita kirpeitä marjoja ja hedelmiä, esimerkiksi viinirypäleitä, varsinkin jos juustot tarjoaa viinin kera. Ne kun taittavat yleensä väärin viinin maun.

– Patonki, sopivasti suolaiset keksit ja grissinit ovat hyvä lisä juustotarjottimelle, samoin kuin klassinen joulupipari. Kokeile myös pähkinöitä sellaisenaan tai paahdettuna.

Viini on aina varma valinta juustojen rinnalle. Eikä vain pelkkä punaviini, sillä monet valkoisetkin toimivat juustojen kanssa valtavan hyvin. Varsinkin, jos viinistä löytyy vähän makeutta.

Lamminperä vinkkaa kokeilemaan myös oluita. Peruslagerit eivät ehkä toimi, mutta kypsytetymmällä maulla varustetut alet ja porterit ovat loistavia vaihtoehtoja juustojen kanssa. Niiden maussa oleva pieni makeus leikkaa juustojen suolaisuutta ja rasvaisuutta.

Valio on lähes 113-vuotias, suomalaisten maitotilayrittäjien omistama yritys. Sen suosituin juusto on perinteinen Oltermanni: sitä valmistetaan yli 15 miljoonaa kiloa vuodessa. Valio AURA® juustoa suomalaiset puolestaan syövät melkein kaksi miljoonaa kiloa vuodessa.  

Liittyvät postaukset
  1. Kokkaamista yli 30 vuoden kokemuksella Kokkaamista yli 30 vuoden kokemuksella Helsingin ja Tallinnan väliä liikennöivän m/s Finlandian kylmäkeittiö on harvoin tyhjillään.
  2. Keula kohti kesää -menu tarjoilee sesongin tuoreimpia makuja Keula kohti kesää -menu tarjoilee sesongin tuoreimpia makuja Kesän raikkaat maut valloittavat Buffet Eckerön!