Käsin leivottuja kahvileipiä Cafeterian tiskistä

Käsin leivottuja kahvileipiä Cafeterian tiskistä

M/s Finlandian perästä leijailee herkullinen tuoksu. Cafeteriavastaava Margit Kemppi on juuri täyttämässä vateihin makeita ja suolaisia kahvileipiä, jotka katoavat nopeasti asiakkaiden tarjottimille. Eckerö Line suosii myös pientoimittajia tuotevalikoimassaan, ja iso osa cafeterian kahvileivistä saapuukin laivalle Tampereelta Munkkimiesten leipomosta. Heidän kaikki herkkunsa leivotaan käsin, joten leipurin kädentaito näkyy jokaisessa tuotteessa.

Munkkimiesten toiminta on lähtenyt liikkeelle vuonna 1983, joten tuotteita leivotaan jo yli 30 vuoden kokemuksella. Nykyään pieni yritys työllistää noin 40 henkilöä ja edustaa suomalaista osaamista parhaimmillaan. Toiminta on lähtenyt kuitenkin liikkeelle pienestä. Kaverukset alkoivat leipoa tuotteita omakotitalon kellarissa ja silloin valikoimissa oli ainoastaan yksi munkki – Tampereen Legendaarisin Hillomunkki.

Kantava ajatus tuotteiden takana on pysynyt samana kuitenkin näihin päiviin saakka: leipurin elämä on helppoa kun muistaa kaksi asiaa; leivo kaunis pulla ja anna sille hyvä maku. Tuotteet leivotaan markkinoiden parhailla raaka-aineilla, suomalaisuutta suosien ja parhaita reseptejä käyttäen. Ne on valmistettu rakkaudella ja intohimoisella ammattitaidolla.

Pysyvästi valikoimissa

Vaikka yli 80 prosenttia m/s Finlandian tuotteista tehdään itse alusta loppuun, niin laivalla ei ole omaa leipomoa eikä siten kahvileipien leipominen itse ole mahdollista. Munkkimiesten tuotteet ovat pysyvästi laivan valikoimissa, mutta valikoima saattaa muuttua. Tällä hetkellä Cafeteria Satamasta löytyy Suomimunkki, pistaasikristalli, briossi sekä suolaisista lihapasteija. 

– Pistaasikristalli on näistä suosituin. Tervetuloa kokemaan makujen mielihyvää, Munkkimiesten leipuri Teemu Aapro (kuvassa) toivottaa.