Keula kohti kesää -menu tarjoilee sesongin tuoreimpia makuja

Keula kohti kesää -menu tarjoilee sesongin tuoreimpia makuja

Kesän raikkaat maut valloittavat Buffet Eckerön! Keula kohti kesää -menu nostaa pöytään sesongin parhaista ja tuoreista raaka-aineista valmistettuja makuelämyksiä. Buffet Eckerön oman keittiön kestosuosikit kuten laivan perinteiset lihapullat pyöritellään käsin kotimaisista raaka-aineista.

Kylmästä alkuruokapöydästä löytyy ympäri vuoden tarjolla olevia suosikkeja mädistä ja smetanasta silleihin sekä kokonaisiin katkarapuihin ja graaviloheen asti. Niiden lisäksi kannattaa kokeilla myös sopivan raikkaita sitruunasilakoita sekä akvaviitilla maustettua sillikaviaaria tuoreen saaristolaisleivän kera. Liharuokien puolella kielen vievät mennessään esimerkiksi savustettu häränpaisti sinappimajoneesin kera tai pienen potkun sisältävä revitty seesami-chilikalkkuna. Kauden ehdotonta ykkösherkkua parsaa tarjoillaan salaatissa vehnäjyvien kera. Kannattaa maistaa myös maukasta parsakaali-saksanpähkinäsalaattia sekä perinteistä caesar-salaattia, joka sopii täydellisesti useammankin herkun kaveriksi.

Monilla herkuttelijoilla vatsa täyttyy jo runsaasta alkuruokapöydästä, mutta kannattaa jättää tilaa myös lämpimille ruoille. Vaihtoehtoja löytyy runsaasti niin kala, liha- kuin kasvisruoistakin. Jätä lautaselle tilaa esimerkiksi kasvis-papulasagnelle tai hauki-pinaattimurekkeelle, joka tarjoillaan täyteläisen korvasienikastikkeen kera. Sekin sesongin parasta raaka-ainetta! Raakamakkara kuuluu uuden menun harvinaisiin herkkuihin, mutta älä unohda myöskään perinteistä kesäruokaa paistettua lohta ruohosipulikastikkeella.

Herkuttelu Buffet Eckerössä päätetään runsaaseen jälkiruokapöytään. Herkuttelujuustot, keksit ja jäätelö kuuluvat olennaisena osana valikoimaan, mutta uudesta menusta löytyy myös paljon yllätyksiä. Niihin kuuluvat esimerkiksi mangokakku vadelmakastikkeen ja mantelikermalla höystetty pulla. Raikasta raparperia löytyy mehevän piiraan joukosta ja suklaan ystävät pääsevät nauttimaan mutakakusta ja suklaamoussesta, jossa maistuu juuri sopivasti toffee.

Tervetuloa herkuttelemaan Keula kohti kesää -menulla 3.4.–11.4.2019 ja 23.4.–4.6.2019 Buffet Eckeröön! 12.4.–22.4.2019 välisenä aikana Buffet Eckerössä herkutellaan Pääsiäismenulla, joka pitää sisällään mm. munanpuolikkaita, majoneesia ja katkarapuja, lampaanpaistia punaviinikastikkeella, laivan lammaslihapullia ja rosmariinikastiketta sekä perinteisiä mämmiä ja pashaa.

Liittyvät postaukset
  1. Kokkaamista yli 30 vuoden kokemuksella Kokkaamista yli 30 vuoden kokemuksella Helsingin ja Tallinnan väliä liikennöivän m/s Finlandian kylmäkeittiö on harvoin tyhjillään.
  2. Juustopöytä päättää täydellisen buffetin Juustopöytä päättää täydellisen buffetin Laivamatka Helsingin ja Tallinnan välillä kestää reilut parisen tuntia, ja osa siitä kuluu monilla matkustajilla laivan herkullisesta buffetista nauttien.