Kevään 2019 Makuja merellä -teemaluennot

Kevään 2019 Makuja merellä -teemaluennot

Lähde mukaan kuuntelemaan kaikille avoimia Makuja merellä -luentoja.

12.2. Makuja merellä – nyt puhutaan ruoasta: Vastuullinen lihantuotanto

Suomalaisesta vastuullisesta lihantuotannosta eläinten hyvinvointi huomioiden luennoi yhteistyökumppanimme Atrian eläinlääkäri Taneli Tirkkonen. Atria on antibioottivapaan sianlihantuotannon edelläkävijä. Atria Perhetilojen antibioottivapaassa sianlihantuotannossa on mukana 78 sikalaa.

  • 19:00-20:00 Kokouskeskus, kansi 6
  • Luennoitsija: Atria

9.4. Makuja merellä – nyt puhutaan ruoasta: Kaikki mausteista ja maustamisesta

Yhteistyökumppanimme Meiran luennolla kuullaan Aki Wahlmanin johdolla maustamisesta. Saamme tietää mm. mausteiden laadusta ja niiden säilyvyydestä sekä mitä mausteista puhuttaessa tarkoittavat mm.  paahtaminen ja uuttaminen. Kotiinviemisiksi luennolta on myös kahvitietoutta, sillä Lasse Vidmanin kahvikoulussa aiheena on mm. kylmäkahvit.

  • 19:30-20:30 Kokoukeskus, kansi 6
  • Luennoitsija: Lasse Vidman/Meira, Aki Walhman/Foody Allen

21.5. Makuja merellä – nyt puhutaan ruoasta: Kalatuotannon vastuullisuus

M/s Finlandialla syödään Arvo Kokkosen kalaherkkuja ja heidän asiantuntijansa kertoo luennolla, mitä on vastuullisuus kalatuonnossa. Tiedätkö esimerkiksi, mitä oikein tarkoittaa, kun lautasellasi oleva kala on sertifioitu.

  • 19:30-20:30 Kokouskeskus, kansi 6
  • Luennoitsija: Arvo Kokkonen