Kokkaamista yli 30 vuoden kokemuksella

Kokkaamista yli 30 vuoden kokemuksella

Kylmäkeittiössä valmistetaan herkkuja niin aamiaiselle kuin päivän lukuisiin buffetkattauksiinkin. Usein keittiöstä löytää Raija-Leena Virtasen, joka on vastuussa kylmäkeittiön pyörimisestä. Hän on joukossa jo konkari: kokemusta meriltä löytyy jo yli 30 vuoden ajalta, joista jokainen juuri Eckerö-konsernin palveluksessa. 

– Aluksi aloitin Ahvenanmaan reitillä kesätyöntekijänä. Pestin piti olla parin kuukauden mittainen. Visiitti venähti pidemmäksi ja vuonna 1994 siirryin Helsinkiin, jolloin avattiin uusi linja Tallinnaan.

Virtanen aloitti keittiöapulaisena, mutta nopeasti hänet ylennettiin ykköskylmäköksi. Helsinkiin tullessa hän sai kylmäkeittiön vastaavan pestin. Työpäivä alkaa usein kahdeksalta ja kestää koko päivän, välissä on vain parin tunnin lepotauko. Virtasen vastuulla on kylmien ruokalajien valmistaminen sekä vatien täydentäminen menekin mukaan.

– Parasta työssä on positiivinen palaute, jota saa asiakkailta lähes päivittäin. Myös salin puolen henkilökunta tulee välillä kehumaan buffetin ulkonäköä.

Keittiötyön lisäksi Raija-Leena Virtanen toimii myös henkilökunnan luottamusmiehenä. Se tuo usein työhön ylimääräistä haastetta.

Uusia ideoita ja inspiraatiota netistä

Kylmäkeittiön vastaavana Virtanen pääsee paljon vaikuttamaan siihen, mitä laivan buffetissa tarjotaan. Hän saa pitkälti määrittää myös vatien ulkonäön. Virtanen kiittelee erityisesti esimiestään keittiömestari Tuomas Sillanpäätä, joka ottaa hienosti vastaan työntekijöiden uudet raikkaat ideat. 

– Seuraan paljon ruoka-alan trendejä ja uutisia sekä lehdistä että netistä. Niiden pohjalta saan inspiraatiota ja teen ehdotuksia uusista esillepanoista, joista monet menevät myös läpi, Virtanen iloitsee.

Työputki laivalla kestää yleensä kymmenen päivän ajan. Sen aikana työkaverit tulevat väistämättä tutuiksi. Kollegat ovat Virtaselle tärkeitä ystäviä ja yksi syy siihen, että ura merillä on kestänyt useamman vuosikymmenen ajan. 

– Työkaverit ovat toki vaihtuneet näiden vuosien varrella. On rikkaus, että pääsen tekemään töitä niin monenlaisten ihmisten kanssa. Heiltä jokaiselta olen oppinut jotakin, Virtanen sanoo. 

Liittyvät postaukset
  1. Juustopöytä päättää täydellisen buffetin Juustopöytä päättää täydellisen buffetin Laivamatka Helsingin ja Tallinnan välillä kestää reilut parisen tuntia, ja osa siitä kuluu monilla matkustajilla laivan herkullisesta buffetista nauttien.
  2. Tuomas Sillanpää - vaimon vanavedessä merimieheksi Tuomas Sillanpää - vaimon vanavedessä merimieheksi Eckerö Linella on ruokien suhteen korkea omavalmistusaste: noin 80 prosenttia ruoista valmistetaan itse laivan omissa keittiöissä.
  3. Jani Kukkonen - yläilmoista merille Jani Kukkonen - yläilmoista merille Eckerö Linen kokoustilassa asiakkaat ottaa usein vastaan mies, jonka iloinen nauru täyttää koko tilan.
  4. Täydellisen rapeaa pekonia m/s Finlandialla Täydellisen rapeaa pekonia m/s Finlandialla Eckerö Linellä syödään pekonia päivittäin. Pekoni tulee suomalaisilta tiloilta ja sen alkuperä on aina jäljitettävissä.