Lohisashimi ja soijakaviaari

Lohisashimi ja soijakaviaari

Lohisashimi on japanilaistyylinen alkuruoka, joka tarjoillaan soijakaviaarin ja inkiväärillä sekä sitruunaruoholla maustetun kurkun kera. Vaiheita on useita, mutta lopputulos palkitsee herkullisuudellaan. Annos on syksyn 2018 Mereltä kaupunkiin -buffetpöydän menusta.

Näin syntyy lohisashimi ja soijakaviaari

Määrä/koko: 8-10:lle
Vaikeusaste: Vaikea
Valmistusaika: 1 h + 12 h

(laktoositon, maidoton, gluteeniton, ei sisällä hernettä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä selleriä)

Lohisashimi

  • 400 g lohta fileenä ja ilman nahkaa

Liemi

  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 rkl suolaa
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria

Valmista ensin liemi. Yhdistä kaikki nesteet ja keitä 10–15 minuuttia. Jäähdytä liemi ja liota fileitä liemessä fileen paksuudesta riippuen 10–12 minuuttia. Kalan voi tämän jälkeen pakastaa tai käyttää heti.

Soijakaviaari

  • 100 g pieniä tapiokakuulia
  • 3 dl vettä 

Keitä tapiokakuulia vedessä 11–12 min ja huuhtele hyvin irtonaiseksi kylmällä vedellä. Kaada kuulat astiaan ja peitä soijaliemellä.

Soijaliemi

  • 2 dl gluteiinitonta soijaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl inkivääriä hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tl chiliä hienonnettuna

Yhdistä kaikki aineet, aja sauvasekoittimella sileäksi ja siivilöi. Mausta kypsät tapiokakuulat liemellä yön yli.

Sitruunaruoholla ja inkiväärillä maustettu kurkku

  • 1 kpl tuore kurkku
  • 1 kpl sitruunaruoho
  • 30 g inkivääriä
  • sitruunamehua ja sokeria

Kuori kurkku niin kevyesti, että sisäpintaan jää lehtivihreää. Poista siemenet ja kuutioi kurkku. Murskaa ja hienonna sitruunaruoho. Kuori ja hienonna inkivääri. Laita kaikki aineet paitsi kurkku tehosekoittimeen, aja hienoksi ja siivilöi. Pikkelöi kurkut nesteellä.

Kokoa annos leikkaamalla lohi suorakaiteen muotoisiin suupaloihin ja koristele soijakaviaarilla ja vihreällä inkiväärikurkulla.

Liittyvät tuotteet