M/s Finlandia kävi telakalla – lisää mukavuutta ja entistä tehokkaampia bisnesmatkoja

M/s Finlandia kävi telakalla – lisää mukavuutta ja entistä tehokkaampia bisnesmatkoja

M/s Finlandialla on takanaan ennätyksellinen vuosi: vuonna 2018 laivan matkustajamäärä kasvoi peräti neljänneksellä. Uuteen vuoteen on ponnistettu telakoinnin myötä päivittyneellä ilmeellä, parantuneella matkustusmukavuudella ja bisnesmatkustajia ilahduttavilla uudistuksilla. 

M/s Finlandia ajoi vuoden vaihduttua telakalle Puolan Gdanskiin. Vajaat pari viikkoa kestäneen telakoinnin aikana aluksella tehtiin teknisiä huoltotöitä sekä matkustusmukavuuteen liittyviä uudistuksia. Matkustajalaivan määräaikainen telakointi toteutetaan aina noin kolmen vuoden välein.

– Kolme edestakaista lähtöä vuorokaudessa merkitsee sitä, että olemme liikkeellä lähes koko ajan. Pinnat kuluvat käytössä ja myös matkustajien tarpeet muuttuvat. Säännöllinen huolto on tietysti tärkeää turvallisuudenkin takia, sanoo Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen.

– Olemme lopputulokseen erittäin tyytyväisiä. On myös mukavaa tarjota matkustajillemme jotakin uutta Eckerö Linen 25-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Sujuvampaa bisnesmatkustamista

Suurimpiin telakalla toteutettuihin uudistuksiin kuuluu m/s Finlandialle rakennettu uusi jalkamatkustajien sisäänkäynti, joka ryhtyy palvelemaan vanhan rinnalla. Se otetaan käyttöön Helsingissä kevättalven aikana ja Tallinnassa vuoden loppuun mennessä.

– Kaksi sisäänkäyntiä nopeuttaa maihinnousua. Uusi sisäänkäynti sijaitsee Kokouskeskus & Loungen läheisyydessä, mikä sujuvoittaa myös näitä tiloja käyttävien asiakkaiden matkantekoa, Keronen huomauttaa.

Myös kokous- ja liikematkustajien suosiman Loungen viihtyisyyttä on päivitetty uusilla kalusteilla.

– Korkeaselkäiset sohvat ja nojatuolit ovat ryhdikkään mukavia ja antavat yksityisyyttä rauhallista työskentely-ympäristöä kaipaaville. Myös virtapistokkeiden määrää on lisätty, Keronen kertoo.

– Mikä parasta, Lounge-palveluista pääsee nyt nauttimaan entistä edullisemmin, sillä 10 kerran Lounge-sarjaliput ovat tulleet myyntiin verkkokauppaamme.

Uutta ilmettä

Ateriointikin sujuu m/s Finlandialla nyt aikaisempaa toimivammissa ja viihtyisämmissä tiloissa.

– Buffet Eckerön sisäänkäynnin uudistus sujuvoittaa ravintolassa asiointia. Lisäksi olemme laajentaneet Bar Telakkaa ja jättäneet siinä yhteydessä hyvästit Pub Jätkäsaarelle. Bar Naissaaren tilat on uudistettu täysin ja tanssiravintola Nosturi on saanut uusia kalusteita, Keronen luettelee.

– Bistro & Cafeteria Sataman toiseen kerrokseen on puolestaan rakennettu viihtyisä matkustustila, jossa on upeat merinäkymät ja paljon virtapistokkeita. Koska jälkimmäisiä ei voi nykyään olla koskaan liikaa, olemme lisänneet niitä laivan kaikkiin tiloihin.

Myös laivan ravintola- ja käytävämatot on uusittu, ja käytävien varrella uuden ilmeen on saanut noin 120 hyttiä.

– Hyttien vuoteiden välistä on poistettu hankalina pidetyt pikkupöydät, minkä lisäksi hyvästit on sanottu vanhanaikaisille vaatekaapeille. Myös hyttien pinnat ovat saaneet tuoreen silauksen.

Bistro & Cafeteria Sataman yläkertaan on tullut lisää istumapaikkoja, joissa myös työnteko onnistuu.

Viimeisintä tekniikkaa

Telakalla huollettiin ja päivitettiin myös laivan tekniikkaa.

– Teknisten huoltotoimenpiteiden myötä m/s Finlandialla on nyt maasähkövalmius, minkä ansiosta laiturissa ei tarvitse käyttää laivan omia koneita. Maasähkö otetaan käyttöön heti, kun se on Helsingin ja Tallinnan satamissa mahdollista, Keronen toteaa.

– Samalla laiva sai painovesitankin puhdistusjärjestelmän, jolla ehkäistään vieraiden pieneliöiden ja muiden vieraslajien leviämistä merialueelta toiselle siirryttäessä.

Ympäristön huomioiminen on osa vastuullista merenkulkua, ja sitä kehitetään toimialalla koko ajan voimakkaammin.

– On hienoa, että voimme kaikkien näiden uudistusten myötä tarjota asiakkaillemme entistäkin viihtyisämmän, puhtaamman ja turvallisemman matkustuskokemuksen Suomenlahden ainoalla kotimaisella matkustajalautalla, Keronen iloitsee.

– Tervetuloa uudistuneelle m/s Finlandialle!

 

Liittyvät postaukset
  1. Vietä tyhy- tai virkistyspäivä m/s Finlandialla Vietä tyhy- tai virkistyspäivä m/s Finlandialla M/s Finlandian risteilyt on kuin luotu tyhy- ja virkistyspäiviä varten. Rentoudutko mieluummin miniristeilyllä vai vietätkö päivän Tallinnassa? Valinta on sinun.
  2. M/s Finlandialla on aina aihetta juhlaan M/s Finlandialla on aina aihetta juhlaan Kevät ja kesä ovat juhlan aikaa.
  3. Hyvä ruoka, parempi kokous Hyvä ruoka, parempi kokous Inspiroiva ympäristö, hyvä palvelu ja raikas meri-ilma eivät yksinään riitä täydellisen kokouspäivän rakennuspalikoiksi. Onnistunut kokous vaatii myös riittäviä energiavarastoja ja niiden oikea-aikaista tankkausta.
  4. Kokousmatkalle Tallinnaan – 12 tuntia vai pidempi pysähdys kokoushotellissa?  Kokousmatkalle Tallinnaan – 12 tuntia vai pidempi pysähdys kokoushotellissa? Kokous kalenterissa? Palaveri päivyrissä? Tallinna tarjoaa toimivat puitteet monenlaisille kokouksille, koulutuksille ja muille yritystilaisuuksille.