M/s Finlandia on telakalla 2.–12.1.2019

M/s Finlandia ei liikennöi 2.-12.1.2019, sillä alus on tuolloin telakalla. Viimeinen vuoro ennen telakointia ajetaan Tallinnasta Helsinkiin 1.1.2019 klo 18.30–21.00. M/s Finlandia palaa liikenteeseen 13.1.2019, jolloin se liikennöi jälleen klo 15.15 Helsingistä Tallinnaan.

M/s Finlandia lähtee telakalle Puolan Gdanskiin. Telakoinnin aikana tehdään teknisiä huoltotöitä sekä matkustusmukavuuteen liittyviä uudistuksia. Matkustajille näkyviä muutoksia tulevat olemaan mm. laivan uusi sisäänkäynti. Alkutalven mittaan jalkamatkustajilla tulee olemaan niitä käytössään kaksi ja laivaan saapuminen ja sieltä poistuminen on entistä sujuvampaa ja nopeampaa. Uusi sisäänkäynti hyödyttää myös Kokouskeskus & Loungen asiakkaita. Lounge-tilan ilmettä uudistetaan myös mm. uusilla kalusteilla ja tilaan lisätään virtapistokkeita.

Laivan ravintoloihin on tulossa myös uutta: mm. Buffet Eckerön sisäänkäynnin uudistus sujuvoittaa siellä asioimista. Lisäksi Bar Telakka laajenee, jolloin jätetään hyvästit Pub Jätkäsaarelle. Tanssiravintola Nosturi saa myös uusia kalusteita ja Cafeteria Sataman toinen kerros uudistuu sekä sen akustiikkaa parannetaan. Myös 120 hytin ilme kokee päivityksen.

Teknisten huoltotoimenpiteiden myötä laivalla on maasähkövalmius eikä esimerkiksi laiturissa ollessa tarvitse käyttää laivan omaa moottoria. Tämä vaikuttaa mm. siten, että yöaikainen melu pienenee. Telakoinnin aikana laiva saa painovesitankin puhdistinjärjestelmän, joka edesauttaa laivan pysymistä stabiilina. Myös tankeissa olevan meriveden puhdistamisella ehkäistään vieraiden pieneliöiden ja muiden vieraslajien leviämistä merialueelta toiselle siirryttäessä.