Mereltä kaupunkiin -menu kattaa pöytään sadonkorjuun parhaimmiston

Mereltä kaupunkiin -menu kattaa pöytään sadonkorjuun parhaimmiston

Buffet Eckerö poimii syksyllä pöytäänsä sadonkorjuun antimia sekä makuja mereltä kaupunkiin. Herkuttelun alkuun pääset poimimalla lautaselle perinteisten mätien ja kokonaisten katkarapujen lisäksi lohisashimia soijakastikkeen kera, lämminsavukampelaa tai sinisimpukkasalaattia. Alkupalavalikoimasta löydät Viron 100-juhlavuoden kunniaksi myös perinteistä Kilohailileipää. 

Merenelävien lisäksi alkupalapöytä tarjoilee muun muassa suomalaista riiputettua naudanfileetä, ilmakuivattua kinkkua sekä riimilammasta, joka tarjoillaan piparjuurilumen kera. Satokauden herkut kuten juurekset maistuvat buffetin salaateissa sekä lämpimissä ruoissa. Kirpeä uuniselleri-omenasalaatti tasapainottaa mukavasti paahdetun juuressalaatin tuhtia makua. Sitruunahummus ja tomaatti-buffalomozzarellasalaatti tuovat raikkaan tuulahduksen kaupungista.

Alkuruokien jälkeen on hyvä hengähtää hetki ja aloittaa uusi kierros lämmittävällä hummerikeitolla. Lämpimistä ruoista löytyy kansainvälisten makujen lisäksi perinteisiä herkkuja kuten laivan itsetehtyjä pyöryköitä ”Pozarski” sekä paahdettuja juureksia ja paistettua naudan paahtopaistia, joka leikataan lautasellesi paikan päällä kuten karamelliporsaskin. Punajuuret kuorrutetaan aurajuustolla ja paistetut kaalinlohkot saavat makuparikseen suolapähkinöitä. Kirjolohi tarjoillaan äyriäisten sekä vastustamattoman hyvän fenkoli-voikastikkeen kera.

Myös jälkiruokapöytään on poimittu sesongin parhaimmat raaka-aineet, joista on valmistettu muun muassa lakkapannacottaa ja mustikkaparfait limettisiirappilla, omenapiirakkaa unohtamatta. Klassikkoja ei ole unohdettu vaan pöydästä löytyy myös ikisuosikit suklaamousse, hedelmäsalaatti, juustot ja jäätelöt. Viron juhlavuoden makeana perinnejälkiruokana on tarjolla herkullista talkkunavaahtoa marjojen kera.

Mereltä kaupunkiin -menu on tarjolla Buffet Eckerössä 23.8.-2.10.2018. Tervetuloa nauttimaan!

Liittyvät postaukset
  1. Suolaisia ja makeita saariston makuja Saaristolaispöytä-menussa Suolaisia ja makeita saariston makuja Saaristolaispöytä-menussa Buffet Eckerö tarjoilee kesällä asiakkailleen saaristosta tuttuja makuja. Keittiömestarit ovat suunnitelleet lukuisia uusia ruokia nautittavaksi.
  2. Saarestikumenüü pakub soolast ja magusat  Saarestikumenüü pakub soolast ja magusat Buffet Eckerö pakub suvel oma klientidele saarestikust tuttavaid maitseid. 
  3. Itämeren aalloille aamiaisbuffetin kautta Itämeren aalloille aamiaisbuffetin kautta Aamulähdöillä risteilevien kannattaa aloittaa merimatka Buffet Eckerön herkullisella meriaamiaisella. 
  4. Riistaviikot – täyteläisiä makuja metsästä Riistaviikot – täyteläisiä makuja metsästä Metsän antimet ovat nyt parhaimmillaan myös m/s Finlandian buffetissa.