Paimenenpiiras

Paimenenpiiras

Täyteläinen paimenenpiiras kätkee sisäänsä pitkään haudutettua lihapataa lampaasta. Paimenenpiiras kuorrutetaan pehmeällä perunapyreellä, pursotinpussilla saat pyreen kauniisti vuoan päälle. Resepti on Buffet Eckerön Talviherkkujen juhlaa -menustamme, joka on tarjolla 13.1.-14.2.2019 sekä 4.3.-2.4.2019.

Näin syntyy paimenen piiras

Määrä/koko: 6-8:lle
Vaikeusaste: Keskivaikea
Valmistusaika: 3 h

(gluteeniton, soijaton, ei sisällä hernettä, ei sisällä kalaa/ äyriäisiä, ei sisällä selleriä)

Paimenenpiiras
  • 1 kg lampaanpaistikuutiota
  • 2 kpl sipulia
  • 4 kpl valkosipulin kynttä
  • 0,5 l punaviiniä
  • lihalientä
  • 50 g tomaattipyreetä
  • muutama oksa tuoretta rosmariinia
  • muutama oksa tuoretta timjamia
  • 1 kpl laakerinlehti
  • mustapippuria
  • suolaa
  • sokeria
  • (punaviinietikkaa)

Perunapyree

  • 1,5 kg jauhoista perunaa
  • 1,5 dl kermaa tai maitoa
  • 100 g voita
  • 4 kpl keltuaista
  • suolaa
  • muskottipähkinää

Paista lammaskuutiot ja hienonnettu sipuli pannussa ja säästä huuhdeliemi, jolla voi korvata osan lihaliemestä. Laita sipulit sekä lihat kattilaan ja lisää punaviini. Keitä viiniä kasaan ja lisää tomaattipyree, lihaliemi, mausteet ja tarvittaessa punaviinietikkaa. Anna hautua 1,5–2 tuntia. Tarkista, että liha on mureaa ja pata täyteläistä. Suurusta maizenalla ja laita pata uunivuokaan.

Kuori perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta hyvin. Valmista perunapyree ja pursota se padan päälle pyreen ollessa vielä hiukan lämmintä, jolloin se on helpompi pursottaa. Lämmitä paimenenpiiras 160-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Liittyvät postaukset
  1. Riimilammas ja piparjuurilumi Riimilammas ja piparjuurilumi Härän tavoin myös lammas toimii riimikypsennettynä eli suolaan ja sokeriin upotettuna.