Paistettu raakamakkara ja muhennettua kaalia

Paistettu raakamakkara ja muhennettua kaalia

Paistetun raakamakkaran lisukkeeksi sopii erinomaisesti sinappinen muhennettu kaali. Tämä täyttävä herkku on helppo valmistaa isommallekin porukalle. Annos on kevään 2019 Keula kohti kesää -buffetpöydän menusta.

Näin syntyy paistettu raakamakkara ja muhennettu kaali

Määrä/koko: 6-8:lle
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 45 min

(Gluteeniton, soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)

  • 1 kaali
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl dijonsinappia
  • 2 rkl kokojyväsinappia
  • 1 kg raakamakkaraa (esim. pirniä bratwursteja)
  • Koristeeksi lehtipersiljaa, retiisejä

Leikkaa kaali suikaleiksi, freesaa isossa kuivassa pannussa tai kasarissa ja mausta suolalla sekä sokerilla. Anna nesteen kiehua ulos kaalista lähes kokonaan ja lisää sitten kerma sekä molemmat sinapit. Anna porista vielä hetki, kunnes kaaliseos saostuu. Jos seos jää kuivaksi voit lisätä lorauksen kermaa. Paista makkarat kypsiksi. Tarjoile raakamakkarat muhennetun kaalin kanssa ja koristele lehtipersiljalla sekä retiisilohkoilla.