Parhaimmat kalaherkut Saaristolaispöydästä

Parhaimmat kalaherkut Saaristolaispöydästä

Buffet Eckerön kesän Saaristolaispöytä notkuu erilaisia kalaherkkuja, raikkaita salaatteja ja muita saaristosta tuttuja makuja. Monipuolinen buffetpöytä tarjoaa tuhtien liharuokien lisäksi vaihtoehtoja myös kasvisruokailijoille.

Herkuttelu kannattaa aloittaa sitruunalla ja majoneesilla maustetuista katkaravuista ja äyriäisistä, jotka tarjoillaan saaristolaisleivän kera. Myös tervasilakka, savusilakat sekä paahdettu siika tilli-fenkolisalaatin ja sitruunamajoneesin kera ovat nekin buffetin ehdottomia helmiä. Liharuokien puolelta löytyy muun muassa savustettua karitsan paahtopaistia, savumakkaraa ja porsaan rosvofileetä. Kasvisruokailijan alkupalalautaselle sopii esimerkiksi pikkelöidyt kantarellit porkkanan ja sipulin kera, kasvis-bulgursalaatti tai grillatut kesäkasvikset.

Kesällä lämpimistä ruoista löytyy perinteisten keitettyjen kesäperunoiden lisäksi myös raakapaistettuja perunoita sekä uuniselleriä pähkinän ja vinegretin kera. Jätä lautaselle tilaa myös rapu-lohipihveille sekä rapukastikkeelle (tämä resepti on tuttu Maalla, merellä ja lautasella -ohjelmasta), kevyesti savustetulle kampelalle maa-artisokkakerman kera ja possun ribseille. Kokki leikkaa herkuttelijoille savustettua possunniskaa ja Hanger Steakia.

Jälkiruokapöytään on katettu mm. kesän tuoreista marjoista tehtyjä herkkuja. Nauti mansikkakakusta tai tiramisumansikoista. Tarjolla on myös klassinen mustikkapiiras. Kokeile myös suklaamoussea ja vaniljakaurakeksejä (resepti tuttu Maalla, merellä ja lautasella -ohjelmasta) sekä Ahvenanmaan pannukakkua. Lisäksi pöydästä löytyvät myös klassikkoherkut juustoista jäätelöön ja sorbettiin.

Saaristolaispöytä on tarjolla m/s Finlandian Buffet Eckerössä 26.6.-18.8. Tervetuloa herkuttelemaan!