Presidenttitapaaminen voi vaikuttaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteeseen – sisärajatarkastukset palautetaan 13.–17.7.

Yhdysvaltojen ja Venäjän presidenttien tapaaminen Helsingissä voi HSL:n mukaan aiheuttaa laajoja sekä yllättäviä häiriöitä joukkoliikenteeseen pääkaupunkiseudulla 15.-16.7.

Kun suuntaat Länsisatamaan tai sieltä pois, varaa aikaa tavanomaista enemmän liikkumiseen. Ajantasaisin tieto tapaamisen vaikutuksista liikenteeseen päivitetään Helsingin poliisilaitoksen Twitter-tilille. Joukkoliikenteen poikkeuksista kerrotaan puolestaan Hsl.fi:ssä sekä HSL:n Facebook- ja Twitter-tileillä.

Sisärajatarkastukset palautetaan 13.–17.7.  pidä voimassaoleva passi tai henkilökortti mukana

Suomi palauttaa väliaikaisesti Schengen-alueelle sisärajatarkastukset perjantaista 13.7. klo 12 tiistaihin 17.7. klo 12 saakka. Matkustusasiakirjojen tarkastuksia tehdään tehostetusti mm. Helsingin satamissa. Tarkastuksia ei kohdisteta kaikkiin matkustajiin vaan kohdennetusti. 

Kaikilla Helsingistä Tallinnaan tai Tallinnasta Helsinkiin matkustavilla henkilöillä lapset mukaan lukien on velvollisuus pitää mukana voimassaoleva virallinen matkustusasiakirja, eli passi tai henkilökortti. Ajokortti ei kelpaa matkustusasiakirjaksi.

Tarkastusten ei arvioida vaikuttavan merkittävästi matkustamisen sujuvuuteen.