Suolaisia ja makeita saariston makuja Saaristolaispöytä-menussa

Suolaisia ja makeita saariston makuja Saaristolaispöytä-menussa

Buffet Eckerö tarjoilee kesällä asiakkailleen saaristosta tuttuja makuja. Alkuruokapöydän klassikkojen eli silli- ja äyriäisherkkujen lisäksi laivan keittiömestarit ovat suunnitelleet buffettiin lukuisia uusia ruokia, jotka vievät kielen mennessään. 

Poimi alkupaloista lautaselle esimerkiksi majoneesilla ja sitruunalla maustettuja katkarapuja sekä äyriäisiä saaristolaisleivän päältä tarjoiltuna. Kala-äyriäisterriini sekä paahdettu siika tilli-fenkolisalaatin ja sitruunamajoneesin kera ovat nekin buffetin uutuusherkkuja.

Liharuokien puolelta löytyy muun muassa savustettua karitsan paahtopaistia, porsaan rosvofileetä ja virolaista savumakkaraa. Myös kasvisruokia löytyy pöydästä runsaasti. Kokeile esimerkiksi pikkelöityjä kantarelleja porkkanan ja sipulin kera, kasvis-bulgursalaattia tai grillattuja kesäkasviksia.

Buffetin lämpimät ruoat kuuluvat monien matkustajien suosikkeihin. Kesällä pöydästä löytyy perinteisen keitettyjen kesäperunoiden lisäksi myös Aurajuustoperunoita sekä uuniselleriä pähkinän ja vinegretin kera. Jätä lautaselle tilaa myös katkarapu-lohipihveille sekä rapukastikkeelle, kevyesti savustetulle kampelalle ja possun ribseille. Kokki leikkaa herkuttelijoille savustettua possunniskaa ja härän entrecôtea ja lihapullat tarjoillaan herkullisen kantarellikastikkeen kera. 

Jälkiruokapöydässä maistuvat kesän tuoreet marjat. Mansikkaa löytyy niin kakusta kuin charlotan seastakin. Tarjolla on myös klassinen mustikkapiiras ja virolaisia makuja edustaa omenastruudeli. Kannattaa kokeilla myös Ahvenanmaan pannukakkua, joka maustetaan kardemummalla. Toki pöydästä löytyvät myös klassikkoherkut suklaamoussesta juustoihin, karamelleihin ja viilentävään jäätelöön.

Saaristolaispöytä on tarjolla m/s Finlandian Buffet Eckerössä 6.6.–22.8. Tervetuloa herkuttelemaan! 

Liittyvät postaukset
  1. Itämeren aalloille aamiaisbuffetin kautta Itämeren aalloille aamiaisbuffetin kautta Aamulähdöillä risteilevien kannattaa aloittaa merimatka Buffet Eckerön herkullisella meriaamiaisella.
  2. Mereltä kaupunkiin -menu kattaa pöytään sadonkorjuun parhaimmiston Mereltä kaupunkiin -menu kattaa pöytään sadonkorjuun parhaimmiston Buffet Eckerö poimii syksyllä pöytäänsä sadonkorjuun antimia sekä makuja mereltä kaupunkiin.
  3. Riistaviikoilla nautitaan sesonkiherkkuja! Riistaviikoilla nautitaan sesonkiherkkuja! Buffet Eckerön riistaviikot 2.10.-12.11.2019 vievät sinut makumatkalle metsään.