Suomalainen kirjolohi on buffetin kylmäpöydän kunkku

Suomalainen kirjolohi on buffetin kylmäpöydän kunkku

Laivalla ruokailun yksi suosituimmista ja odotetuimmista asioista on buffetin kylmäpöytä ja erityisesti siinä tarjoiltavat kalat. Jos jättäisimme jonkin kalasuosikeista pois, asiakkailtamme tulisi välitöntä palautetta.

- Laivalla pystyy kerralla herkuttelemaan runsaalla valikoimalla erilaisia kaloja, joita ei kotona välttämättä tule tehtyä, kertoo m/s Finlandian keittiömestari Tuomas Sillanpää.

Eckerö Linen kalapöydästä löytyy aidolla leppäsavulla lämmin- ja kylmäsavustettua sekä graavisuolattua suomalaista kirjolohta. Kalat on savustettu yli 50 vuoden kokemuksella, joten ne ovat jo täydellisen herkullisia sellaisinaan. Eckerö Linen kylmäkkö Jaakko Jokinen ei tee kaloille muuta kuin koristelee ne ennen kylmäpöytään esillelaittoa. Lämminsavustettua kirjolohta syödään ehdottomasti eniten laivalla ja se onkin kylmäpöydän suosikki, mutta toki kalat maistuvat myös lämpimänä, kertoo Jokinen.

Buffetpöydän lisäksi kaloista tehdään myös salaatteja ja suolaisia leivonnaisia, kuten herkullista lohipannukakkua.

Vastuullisen kalastamisen puolesta

Arvo Kokkosen arvoja ovat tuoreus ja ekologisuus. Yritys tekee jatkuvasti töitä vastuullisen pyytämisen ja merten hyvinvoinnin takaamiseksi. Kirjolohet kasvavat Pohjois-Karjalan puhtaissa vesissä ja niiden tuoreuden ja korkean laadun takaa katkeamaton kylmäketju aina asiakkaalle saakka. Laivan kalavalikoimassa suositaan kestävästi pyydettyjä kalalajeja. Samoja herkullisia ja tuoreita kaloja löytää myös hyvinvarustelluista ruokakaupoista.

Liittyvät postaukset
  1. Tuomas Sillanpää - vaimon vanavedessä merimieheksi Tuomas Sillanpää - vaimon vanavedessä merimieheksi Eckerö Linella on ruokien suhteen korkea omavalmistusaste: noin 80 prosenttia ruoista valmistetaan itse laivan omissa keittiöissä.
  2. Täydellisen rapeaa pekonia m/s Finlandialla Täydellisen rapeaa pekonia m/s Finlandialla Eckerö Linellä syödään pekonia päivittäin. Pekoni tulee suomalaisilta tiloilta ja sen alkuperä on aina jäljitettävissä.