Täydellisen rapeaa pekonia m/s Finlandialla

Täydellisen rapeaa pekonia m/s Finlandialla

Suomalaista, rapeaksi paahdettua HK:n pekonia löytyy Eckerö Linen m/s Finlandialta niin aamiaiselta kuin maukkaiden hampurilaisten välistäkin. Pekoni on asiakkaiden kestosuosikki ja sitä kuluu laivalla runsaasti.

– Haluamme suosia kotimaisia ja laadukkaita raaka-aineita, joten siitä syystä tarjoamme asiakkaillemme maukasta HK:n pekonia, kertoo m/s Finlandian keittiömestari Tuomas Sillanpää.

40 vuotta täyttävässä HK:n Amerikan pekonissa on korkea lihapitoisuus, ja suurimmalle osasta suomalaisia se on myös se tuttu luottopekoni. Kotimaisesta viljapossun kyljestä tehtyä pekonia syödään laivalla joka päivä. HK toimittaa Eckerö Linelle pekonin lisäksi myös muita lihoja ja lihavalmisteita. Kaikissa tuotteissa korostuu kotimainen tuotanto, perinteiset maut ja laadukkuus. Lihan alkuperä on aina selvillä ja kaikkiin raaka-aineisiin kohdistuu tiukat laatu- ja vastuullisuusvaatimukset.

Pekoni sopii murekkeista muffineihin

Pekoni sopii melkein mihin tahansa. Perinteisesti sitä käytetään juuri aamiaisella ja hampurilaisissa, mutta pekonista saa lisää makua myös murekkeisiin, leipiin sekä salaatteihin. Pekoni terästää myös kalan makua ja sitä kannattaa kokeilla myös leivonnassa.

 – Jenkeissä on pekonibaari, jossa rapeaksi paahdettu pekoni toimii Bloody Maryn sekoitustikkuna. Pekonia voi siis todella käyttää lähes missä tahansa, vinkkaa HK:n keittiömestari Janne Leppänen.

Täydellistä pekonia on helppo valmistaa myös kotona. Pekonin voi paahtaa perinteisesti pannulla tai vaihtoehtoisesti uunissa, jolloin pekonin haju ei leviä niin voimakkaasti ja suurempikin määrä valmistuu kerralla. Pekonia paistetaan kuumalla pannulla noin minuutin verran per puoli. Paistamisen jälkeen pekonisiivut nostetaan paperin päälle, jolloin niistä valuu ylimääräinen rasva pois. Uunissa pekoneita paahdetaan 200 asteessa 8–12 minuuttia, kunnes pekonit ovat meheviä ja rapeita.  

Mikäli pekonia haluaa pilkkoa pienemmiksi paloiksi, kannattaa se tehdä pekonin ollessa kylmää. Kun pekonin laittaa pakastimeen noin viideksi minuutiksi ennen käsittelyä, sen suikalointi tai kuutiointi helpottuu. 

Liittyvät postaukset
  1. Kokkaamista yli 30 vuoden kokemuksella Kokkaamista yli 30 vuoden kokemuksella Helsingin ja Tallinnan väliä liikennöivän m/s Finlandian kylmäkeittiö on harvoin tyhjillään.
  2. Itsetehtyjä lihapullia aidoista raaka-aineista Itsetehtyjä lihapullia aidoista raaka-aineista Eckerö Linellä herkutellaan omatekoisilla lihapullilla joka päivä.
  3. Suomalainen kirjolohi on buffetin kylmäpöydän kunkku Suomalainen kirjolohi on buffetin kylmäpöydän kunkku <p><span>Laivalla ruokailun yksi suosituimmista ja odotetuimmista asioista on buffetin kylmäpöytä ja erityisesti siinä tarjoiltavat kalat.</span></p>
  4. Tuomas Sillanpää - vaimon vanavedessä merimieheksi Tuomas Sillanpää - vaimon vanavedessä merimieheksi Eckerö Linella on ruokien suhteen korkea omavalmistusaste: noin 80 prosenttia ruoista valmistetaan itse laivan omissa keittiöissä.