Tuomas Sillanpää - vaimon vanavedessä merimieheksi

Tuomas Sillanpää - vaimon vanavedessä merimieheksi

Se, millaisilla ruoilla laivalla herkutellaan, on pitkälti keittiömestareiden Tuomas Sillanpään ja Kai Honkamäen vastuulla. He seuraavat tarkasti asiakaspalautteita ja suunnittelevat jokaisen kauden menun niiden pohjalta yhdessä koko tiimin kanssa. Pääkokit, kokit ja kylmäköt saavat ehdottaa uusia raikkaita ideoita ja ne usein myös toteutuvat, mutta keittiömestari vastaa kuitenkin valmiin menuehdotuksen esittämisestä laivan Food and Beverage Managerille.

– Myös päällystö ja yritysjohto toimitusjohtajaa myöden pääsevät vaikuttamaan ruokatuotteeseemme, Sillanpää sanoo.

Buffeen menu vaihtuu useamman kerran vuodessa; vuonna 2018 jopa seitsemän kertaa. Kuuden päämenun lisäksi herkutellaan muutaman viikon ajan myös pääsiäisen mauista. Muutamat ruokalajit löytyvät menusta aina. Niitä ovat esimerkiksi lihapullat, kokonaiset katkaravut, sillit sekä silakat ja graavilohi.

Harvemmin kauhan varressa

Sillanpää on työskennellyt m/s Finlandialla reilun parin vuoden ajan. Sitä ennen hän teki pitkän uran keittiömestarina Hotelli Haagassa Helsingissä. Veri veti koko ajan merille, mutta nousujohteinen ura, hyvä työpaikka ja kasvava perhe saivat miehen pysymään maissa. Sillanpää rohkaisi kuitenkin vaimonsa laivalle ekstraamaan, jossa hän työskentelee edelleen. Olemme siis vaimoni kanssa molemmat töissä laivalla, emme kuitenkaan samalla. Välillä teemme läpystä vaihdon ja taas mennään. Työtahti sopii meille, mutta ilman hyvää tukiverkkoa emme pärjäisi, kahden lapsen isä kertoo.

Keittiömestari kokkaa laivalla vain satunnaisesti. Hänen päätyönsä on katsoa, että kaikki toimii ja henkilökuntaa on riittävästi laivan jokaiseen keittiöön. Hän ottaa vastaan raaka-ainetoimituksia ja tekee joka päivä kierroksen laivan eri työpisteissä. Keittiömestari tekee paljon yhteistyötä myös tavarantoimittajien kanssa.

Tuomas Sillanpää kuvailee työpaikkansa ilmapiiriä lämminhenkiseksi. Porukka on suhteellisen pieni ja kaikki tuntevat toisensa vähintään kasvoilta. Kaikki syövät yhteisessä messissä, niin päällystö kuin työntekijätkin. Pöydät eivät ole nimettyjä ja istua voi kenen vieressä tahansa. Sillanpää toivoo, että hyvä fiilis tehdä töitä välittyy myös asiakkaille.

Liittyvät postaukset
  1. Kokkaamista yli 30 vuoden kokemuksella Kokkaamista yli 30 vuoden kokemuksella Helsingin ja Tallinnan väliä liikennöivän m/s Finlandian kylmäkeittiö on harvoin tyhjillään.
  2. Suomalainen kirjolohi on buffetin kylmäpöydän kunkku Suomalainen kirjolohi on buffetin kylmäpöydän kunkku <p><span>Laivalla ruokailun yksi suosituimmista ja odotetuimmista asioista on buffetin kylmäpöytä ja erityisesti siinä tarjoiltavat kalat.</span></p>
  3. Jani Kukkonen - yläilmoista merille Jani Kukkonen - yläilmoista merille Eckerö Linen kokoustilassa asiakkaat ottaa usein vastaan mies, jonka iloinen nauru täyttää koko tilan.
  4. Täydellisen rapeaa pekonia m/s Finlandialla Täydellisen rapeaa pekonia m/s Finlandialla Eckerö Linellä syödään pekonia päivittäin. Pekoni tulee suomalaisilta tiloilta ja sen alkuperä on aina jäljitettävissä.