Yrttimarinoitu lampaan ulkofilee

Yrttimarinoitu lampaan ulkofilee

Lampaan ulkofileen annetaan maustua suolaliemessä vuorokausi, jonka jälkeen se marinoidaan yrteillä ja annetaan maustua rauhassa. Lampaan ulkofilee tarjoillaan perinteisesti minttuhyytelön kanssa. Resepti on Buffet Eckerön Talviherkkujen juhlaa -menustamme, joka on tarjolla 13.1.-14.2.2019 sekä 4.3.-2.4.2019.

Näin syntyy yrttimarinoitu lampaan ulkofilee

Määrä/koko: 8:lle
Vaikeusaste: Keskivaikea
Valmistusaika: 1 h + maustuminen 2 vrk

(maidoton, laktoositon, gluteeniton, kananmunaton, soijaton, pähkinätön, ei sisällä hernettä, ei sisällä kalaa/ äyriäisiä, ei sisällä selleriä) 

  • 1 dl merisuolaa
  • 1 l vettä
  • muutama oksa tuoretta timjamia ja rosmariinia
  • 1 kg lampaan ulkofileetä
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta timjamia, rosmariinia ja persiljaa
  • mustapippuria myllystä
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 2 dl minttuhyytelöä

Keitä suolaliemi, lisää rosmariini sekä timjami ja jäähdytä. Paista lampaan ulkofileisiin väri pannulla ja lisää ripaus suolaa sekä mustapippuria pinnalle. Aseta lampaanfileeseen paistomittari ja kypsennä matalassa lämmössä 54 asteen sisälämpöön. Nostele suolaliemeen jäähtymään ja anna seistä noin 1 vrk. Nosta fileet pois suolaliemestä ja lisää pinnalle hieman öljyä ja mustapippuria. Pyörittele joukkoon reilusti hienonnettuja yrttejä ja anna maustua yön yli.

Leikkaa lampaan ulkofilee ohuiksi noin 0,5 cm viipaleiksi ja tarjoile minttuhyytelön kanssa. Koristele lampaan ulkofilee hienonnetuilla yrteillä.