Liikuntarajoitteisten ja vammaisten matkustaminen

Haluamme tarjota m/s Finlandialla matkustaville liikuntarajoitteisille ja vammaisille sujuvan matkan. Yhdessä terminaalien kanssa tarjoamamme avustamispalvelu on tarkoitettu niille matkustajille, joilla on rajoittunut liikuntakyky fyysisen vamman tai kehitysvamman vuoksi, näkö- tai kuulovamma, tilapäinen liikuntarajoite, liikkumisvaikeuksia korkean iän vuoksi ja niille, jotka tarvitsevat erityisapua laivaan saavuttaessa ja sieltä poistuttaessa. Palvelu on ilmainen.

  • Kun teet matkavarausta, ilmoita aina halustasi käyttää avustuspalvelua ottamalla yhteyttä myyntipalveluumme tai matkatoimistoon. Tee se viimeistään 48 tuntia ennen lähtöaikaa. Ilmoita samalla, jos käytät pyörätuolia tai muita apuvälineitä.
  • Kun apunasi matkustaa henkilökohtainen avustaja tai opaskoira, ilmoitathan siitä myös matkavarausta tehdessäsi.

Kun saavut terminaalille, toimi näin

Saavu terminaalin kutsupisteelle ja ilmoittaudu. Avustaja saapuu paikalle kutsun saatuaan, avustaa lähtöselvityksen tekemisessä ja saattaa laivaan. Saapuva matkustaja avustetaan laivalta kutsupisteelle. Kutsupiste sijaitsee Helsingin Länsiterminaali 2:ssa heti sisään tultaessa kioskin edessä. Näet sijainnin myös kartasta. Tallinnan A-terminaalissa kutsupiste sijaitsee Eckerö Linen lähtöselvitystiskiä vastapäätä infon luona.

Avustettavan matkatavarat

Avustettavaa autetaan myös matkatavaroiden kanssa. Hänellä tulee olla maksimissaan kaksi matkatavaraa, joiden yhteispaino ei ylitä 35 kiloa. Jos matkatavaroita on enemmään, tulee hänen itse järjestää matkatavaroiden kuljettaminen lähtöselvityksestä laivaan ja sieltä pois esimerkiksi matkakumppanin tai oman avustajan kuljettamana. Avustuspalvelu on EU-asetuksen mukainen palvelu. 

Varaa avustuspalvelu

Avustuspalvelun voit varata myyntipalvelustamme.

EU-asetus N:01177/2010 matkustajien oikeuksista sisävesi- ja meriliikenteessä.