Oopperapaketti

< Takaisin

Kulttuurinautinnot kohentavat ja ylentävät mieltä, sitä ei voi kiistää kukaan. Mikään etukäteismaalailu ei kuitenkaan vastaa todellisuutta, vaikuttavuutta, tunteita ja tunnelmaa. Ne on itse koettava.

Eckerö Linen oopperapaketin hintaan sisältyy laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki, lippu esitykseen Estonia Kansallisoopperassa valitussa lippukategoriassa, majoitus Sokos Hotel Estoriassa kahden hengen huoneessa/henkilö/vrk valitussa huoneluokassa sekä hotelliaamiainen. Lisämaksusta yhden hengen huoneet ja lisävuoteet. Lisäyöt - kysyy asiakaspalvelusta.

Anna Karenina (baletti)

Hotellipakettiesitykset keväällä 2020: 18.4., 29.5.

Kevätkauden 2020 ensi-iltabaletti Anna Karenina kumpuaa Tolstoin tekstistä ja Šostakovitšin musiikista. Nimihenkilö elää ylellistä mutta tunneköyhää aatelisnaisen avioelämää. Kaikki muuttuu, kun Anna Karenina tapaa kreivi Vronskin. He rakastuvat ja alkaa tuskallinen kaksoiselämän tasapainoilu. Koreografi-lavastaja Kesler onnistuu loihtimaan lavalle intohimosta ja moraalisista konflikteista tunnemyrskyn, joka vie katsojalta jalat alta.

Kapellimestarit: Jüri Alperten, Kaspar Mänd
Koreografi: Marina Kesler

Bajadeeri - La Bayadère (baletti) 

Hotellipakettiesitykset keväällä 2020: 24.4.

Ikuinen rakkaus, kosto ja oikeus ovat keskeiset teemat ajattomassa Bajadeeri-baletissa. Temppelitanssija Nikiya ja soturi Solor rakastuvat toisiinsa. Kun se huomataan, Solaria ollaankin naittamassa toisaalle. Pinnan alla kytee paljon mustasukkaisuutta ja Nikiya menehtyy katalan salajuonen kohteena. Solar ei silti saa häntä mielestään, vaan joutuu varjojen valtakunnan hahmojen ja jumalten vihan kohteeksi.

Kapellimestarit: Risto Joost, Lauri Sirp
Koreografi: Thomas Edur
Kesto: 2 h, väliaika

Figaron häät - Le Nozze di Figaro (ooppera) 

Hotellipakettiesitykset keväällä 2020: 5.3.

Figaron häät on Wolfgang Amadeus Mozartin säveltämä klassikko-ooppera, johon sekoittuu runsaasti komedian ajattomia piirteitä. Tapahtumat sijoittuvat 1700-luvun puolivälin Espanjaan lähellä Sevillaa sijaitsevaan kreivi Almavivan linnaan. Linnan seinien sisällä hämmennetään ihmissuhdesoppaa sen jälkeen, kun kreivi haluaa käyttää ensiyön oikeuttaan kamaripalvelijansa Figaron häissä tämän vaimoon, kamarineito Susannaan. Tuloksena on liuta värikkäitä juonenkäänteitä.

Kapellimestarit: Risto Joost, Vello Pähn, Lauri Sirp
Ohjaaja: Marco Gandini
Kesto: 3 tuntia ja 30 minuuttia, väliaika
Esityskieli: Italia, tekstitys viroksi ja englanniksi

Giselle (baletti)

Hotellipakettiesitykset keväällä 2020: 27.2., 6.6.

Giselle on romantiikan ajan merkkiteos nivoen yhteen musiikin, liikkeen ja draaman. Se kertoo aikakaudelle suositun tarinan, jossa rakkaussuhde päättyy onnettomasti miehen petoksen takia. Baletti on saanut vaikutteita myös Heinrich Heinen Über Deutschland -kirjasta, joka kertoo nuorena kuolleiden neitojen hengistä. Gisellessä liikutaankin todellisen ja henkien maailman välillä. Baletti sisältää vaikuttavia yksilörooleja sekä näyttäviä ryhmäkohtauksia.

Kapellimestarit: Vello Pähn, Lauri Sirp, Kaspar Mänd
Koreografi: Mary Skeaping
Kesto: 2 tuntia 15 minuuttia, väliaika

Jeanne d’Arc (ooppera)

Hotellipakettiesitykset keväällä 2020: 12.6.

Jeanne d’Arcin dramaattinen elämäntarina on inspiroinut lukemattomia taiteilijoita jo vuosisatojen ajan, niin myös Giuseppe Verdiä. Kevään 2020 ensi-iltaoopperan juoni yhdistää historian elementtejä: keskiajalla käydyn satavuotisen sodan, valtiollisen yhdistymisen ja vieraan vallan karkottamisen maasta. Päärooleihin nousee Jeannen ja kuningas Kaarlen lisäksi Jeannen mielenterveyshäiriöinen isä Ciacomo, joka oopperassa värittää tapahtumia ja vaikuttaa ratkaisevasti myöhemmin suojeluspyhimykseksi nimetyn tyttärensä kohtaloon.

Kapellimestarit: Vello Pähn, Arvo Volmer
Esityskieli: Italia, tekstitys viroksi ja englanniksi

La Traviata (ooppera)

Hotellipakettiesitykset keväällä 2020: 3.1., 11.1., 8.4., 7.5.

Giuseppe Verdin ooppera La Traviata on yksi maailman esitetyimmistä. Se pohjautuu Alexander Dumasin romaaniin Kamelianainen, joka perustuu tositapahtumiin. La Traviata on kurtisaani Violettan ja aatelissukuun kuuluvan Germontin välinen rakkaustarina 1850-luvun Pariisista. Violettan hahmo on italialaiseen oopperatraditioon nähden erilainen sankarihahmo. Roolia pidetään myös eräänlaisena taidonnäytteenä sopraanolle. Ooppera sai kantaesityksensä jo vuonna 1853 Venetsiassa.

Kapellimestarit: Vello Pähn, Jüri Alperten, Risto Joost
Ohjaaja: Neeme Kuningas
Kesto: 3 tuntia, kaksi väliaikaa
Esityskieli: Italia, tekstitys viroksi ja englanniksi

Lemmenjuoma - L’elisir D’amore (ooppera) 

Hotellipakettiesitykset keväällä 2020: 17.4., 15.5.

Tästä oopperasta ei puutu iloa ja hauskoja sattumuksia vaikka juoni on yksinkertainen: kahden ihmisen rakkaus, jonka he suostuvat myöntämään vasta esityksen lopuksi (vai myöntävätkö…?). Nuori Nemorino etsii keinoja osoittaakseen rakkautensa välinpitämättömästi käyttäytyvälle Adinalle ja päätyykin käyttämään viimeiset rahansa pulloon lemmenjuomaa. Esitys hellii kuulijaa hyväntuulisuudellaan ja kauniisti soivalla musiikillaan.

Kapellimestarit: Vello Pähn, Risto Joost, Lauri Sirp
Ohjaaja: Georg Malvius
Kesto: 2 h 30 minuuttia
Esityskieli: Italia, tekstitys viroksi ja englanniksi

Liisa ihmemaassa - Alice in Wonderland (baletti) 

Hotellipakettiesitykset keväällä 2020: 10.1.

Perusjuoni on tuttu: Liisa ystävineen eksyy kiipeämään tikapuita hylättyyn teatteriin, joka tempaisee heidät mysteeriseen maailmaan. Siellä saavat kyytiä niin mittakaavat kuin ihmistyneet eläimet ja esineet. Tämä hurmaava ja hyväntuulinen baletti sekoittaa virkeästi klassikkosadun esitykseen myös multimedian keinoja. Sopii myös aikuisille - ole siis varuillasi tikapuilla tai saatat päätyä ihmemaailmaan, jossa kaikki on mahdollista...

Kapellimestarit: Kaspar Mänd, Risto Joost, Lauri Sirp
Koreografi: Gianluca Schiavoni
Säveltäjä ja musiikillinen tuottaja: Alberto Nanetti
Kesto: 1 h 50 minuuttia, väliaika (suositusikä 7+)

Luxemburgin kreivi - The Count of Luxembourg (operetti) 

Hotellipakettiesitykset keväällä 2020: 26.1., 14.3., 5.6.

Franz Leharin sävellykset ovat hurmanneet jo 100 vuoden ajan, niin myös ohjelmistoon palaavassa Luxemburgin kreivissä. Tarinassa prinssi Basil Basilowitsch ei voi naida laulaja Angèle Didieria ellei tällä ole aatelisarvoa. Siksi prinssi ostaa tilapäiseksi tarkoitetuksi sulhaseksi pennittömän kreivi Renén (kreivi Luxemburg), joka saa pestistä puoli miljoonaa frangia. Hääseremoniassa kreivi ja hänen salaperäinen morsiamensa eivät näe toisiaan, mutta myöhemmin he tapaavat ja rakastuvat. Kuinka käykään sovitun avioeron?

Ohjaaja: Thomas Mika
Koreografi: Marina Kesler

Romeo ja Julia - Romeo and Juliet (ooppera) 

Hotellipakettiesitykset keväällä 2020: 31.1.

Charles Gounodin klassikko Romeo ja Julia on ehkä maailman tunnetuin ja sydäntä särkevin rakkaustarina. Oopperana se tarjoilee perinteisiä elementtejä kuten tunteellisia duettoja, orkesterin musiikillista väri-ilottelua ja mielentäyttäviä kuorokohtauksia. Barlow peilaa alkuperäistarinan sukujen riitatilannetta nykypäivän poliittisesti jännitteiseen maailmaan ja kahtia jakaantuneisiin yhteiskuntiin. Miten paljon maailma on sittenkään muuttunut 400 vuodessa?

Kapellimestarit: Arvo Volmer, Vello Pähn, Kaspar Mänd
Ohjaaja: Stephen Barlow
Kesto: 2 h 55 minuuttia, väliaika
Esityskieli: Ranska, tekstitys viroksi ja englanniksi

Tannhäuser (ooppera)

Hotellipakettiesitykset keväällä 2020: 8.2., 30.4.

Säveltäjä Richard Wagnerin syntymän 200-juhlavuoteen valmistunut ooppera on palkittu monin tavoin. Se kertoo ritari ja laulaja Tannhäuserista, joka haluaa palata jumalatar Venuksen rakastajan tehtävästä ihastuksensa kohteen Elisabethin luo. Syntinen historia paljastuu ja Tannhäuseria uhkaa surmaaminen. Hän pelastuu ja lähtee pyhiinvaellusmatkalle pyytämään paavilta anteeksiantoa, jota tämä ei hänelle myönnä. Elisabeth jää odottamaan Tannhäuseria paluumatkalta, jolloin tämä altistuu jälleen kiusaukseen.

Kapellimestarit: Vello Pähn, Jüri Alperten
Ohjaaja: Daniel Slater
Kesto: 3 h 40 minuuttia, 2 väliaikaa
Esityskieli: Saksa, tekstitys viroksi ja englanniksi

Tosca (ooppera)

Hotellipakettiesitykset keväällä 2020: 21.3.

Puccinin Tosca on yksi maailman suosituimmista oopperoista. Se on intohimoinen draama, joka on täynnä vastakohtia, joissa jokapäiväinen elämä saattaa osoittautua arvaamattomammaksi kuin seikkailunhaluisimmankaan unelma. Kauniin oopperalaulaja Toscan ja taiteilija Cavaradossin rakkautta yrittää myrkyttää julma poliisipäällikkö Scarpia. Rakkauden, poliittisten pelin, luottamuksen ja vallanjanon välille kehkeytyy taistelu, jossa ei tunneta armoa. Voiko siinä loppujen lopuksi olla voittajia?

Kapellimestarit: Jüri Alperten, Risto Joost
Ohjaaja: Raimundas Banionis
Kesto: 3 h, 2 väliaikaa
Esityskieli: Italia, tekstitys viroksi ja englanniksi

Tsaarin morsian - The tsar’s bride (ooppera)

Hotellipakettiesitykset keväällä 2020: 7.3.

Venäläisen säveltäjämestarin Nikolai Rimsky-Korsakovin harvemmin länsimaissa nähtävä ooppera asettuu sodanjälkeiseen kevääseen 1946. Ihmiset ovat kokeneet tuhoisat sodan kauhut ja ajattelevat voivansa hengittää jälleen vapaasti ja jättää taakseen kaiken tuskan. Arjen pääosaan astuvat rakkaus ja juonittelu. Historialliseen juoneen hahmot nousevat aikajalalta 1500-luvulta alkaen Venäjällä eläneistä henkilöistä. Dramaattinen ja tunteikas musiikki tukee traagista tarinaa.

Kapellimestarit: Jüri Alperten, Kaspar Mänd
Ohjaaja: Yuri Alexandrov
Kesto: 2 h 35 minuuttia, väliaika
Esityskieli: Venäjä, tekstitys viroksi ja englanniksi

Viulunsoittaja katolla - Fiddler on the roof (musikaali)

Hotellipakettiesitykset keväällä 2020: 4.4.

Puoli vuosisata sitten musikaalit nousivat suuren yleisön suosioon Broadwaylla. Yksi niistä oli Viulunsoittaja katolla. Se vie katsojan seuraamaan maitomies Tevjen värikästä elämää Anatevkan kylässä Ukrainassa. Koskettava tarina kertoo ihmissuhteista, perinteistä, iloista ja huolenaiheista, rakkaudesta ja kyyneleistä. Tevye yrittää ylläpitää juutalaisia kulttuurisia ja uskonnollisia perinteitään, mutta muuttuva yhteiskunta ja viisi vahvatahtoista tytärtä eivät tee sitä helpoksi. Tämän lisäksi käy tsaarilta käsky karkottaa juutalaiset kylästään.

Kapellimestarit: Jüri Alperten, Kaspar Mänd, Lauri Sirp
Ohjaaja: Georg Malvius
Kesto: 3 h 5 minuuttia, väliaika
Esityskieli: Viro, tekstitys viroksi ja englanniksi

Lue lisää
Kartta

Tutustu ja valitse oma suosikkisi oopperapaketeistamme ja lähde Tallinnaan nauttimaan klassikoista Estonia Kansallisoopperassa.