Matkatavaroiden säilytys laivalla

Mietitkö mihin laittaa matkatavarat merimatkan ajaksi? Sinulla on m/s Finlandialla useita vaihtoehtoja, missä säilyttää matkatavaroita.

  • Voit matkavarausta tehdessäsi varata hytin, jossa voit hengähtää matkatavaroidesi ja laivaostostesi kanssa matkana aikana.
  • Erillisiä matkatavaroiden säilytystiloja laivalta löytyy kaksi. Niissä voi säilyttää matkatavaroita ilmaiseksi. Toinen säilytystiloista on 6. kannella infoaulasta lähtevän käytävän varrella kulkusuuntaan nähden oikealla. Myös 7. kannella on matkatavaroiden säilytystila: kulje infoaulasta heti kerros ylöspäin ja tila on kulkusuuntaan nähden vasemmalla. Matkatavarahuoneiden ovet lukitaan viimeistään laivan lähtiessä liikkeelle, olethan siis ajoissa. Ovet avataan noin puoli tuntia ennen satamaan saapumista. Matkatavaroiden säilystystiloihin ei ole pääsyä matkan aikana.
  • Voit säilyttää matkatavaroitasi myös kolikolla toimivissa säilytyslokeroissa, joita löydät laivalta. Niitä on 6. kannella matkatavarahuoneen tuntumassa eli infoaulasta lähtevän käytävän varrella. Lisäksi muutama lokero löytyy Eckerö Market & Parfymerian uloskäynnin vierestä. Säilytyslokeroita löytyy runsaasti myös 7. kannelta, Bar Nosturiin johtavalta käytävältä sekä sitä edeltävästä aulasta. Varaa mukaan kolikoita, jotta voit lukita lokeron. Isot lokerot maksavat 4 € ja pienet 2 €. Voit käyttää lukitusmaksun maksamiseen 2 €:n, 1 €:n ja 50 sentin kolikoita. Mikäli lokeron avaa ja lukitsee uudelleen, se vaatii uuden maksun. Kadonneesta lokeroavaimesta peritään 20 euron maksu.

Huomioithan, että matkalaukkuja ja muita matkatavaroita ei saa jättää laivan tiloihin valvomatta. Kun laivalla on täyttä, säilytystilat ovat hyvin kysyttyjä. Paras tapa taata säilytyspaikka omille matkatavaroille esimerkiksi kesän kiireisimmillä lähdöillä, on ostaa hytti jo matkavarauksen yhteydessä.