Petri Sarasteen suosikkiravintoloissa ei joudu pettymään

MTV3:n kirjeenvaihtajana työskentelevä Petri Saraste on tuttu näky Tallinnan Kadriorgin puiston laidalla. Kivenheiton päässä on Petrin koti, jonne hän vetäytyy, kun reissuhommiltaan ehtii.

Petri Saraste nostaa esille Suomen ja Viron välisen kahvilakulttuurin eron. Virossa se noudattelee keskieurooppalaista tyyliä.Petri Saraste nostaa esille Suomen ja Viron välisen kahvilakulttuurin eron. Virossa se noudattelee keskieurooppalaista tyyliä.
Petri Saraste nostaa esille Suomen ja Viron välisen kahvilakulttuurin eron. Virossa se noudattelee keskieurooppalaista tyyliä.

Petri on innokas ruoanlaittaja, mutta nauttii myös ulkona syömisestä hyvässä porukassa.

”En ole varsinaisesti fine dining tyyppi, vaan enemmän bistrotyyppisten ravintoloiden ystävä. Ja niitähän täällä riittää”.

Työkeikoilla Petri on päässyt tutustumaan monenlaisiin kulttuureihin – myös ruokakulttuureihin. Tämä heijastuu siinä, minkälaista ravintolaa hän kotikulmillaan arvostaa.

”Maailmalla seikkailen niin paljon, että täällä pelaan varman päälle. Suosin ravintoloita, missä en ole aikaisemmin joutunut pettymään.”

Yhtenä näkyvimpänä erona Suomen ja Viron välillä Petri mainitsee kahvilakulttuurin. Virossa on keskieurooppalaiseen tapaan paljon suuria ja makeita leivoksia ja kakkuja, joita kahvipöydässä mutustelevat niin nuoret kuin vanhat.

Kahvilakulttuuri on myös jotain sellaista, jota kiinalaiset turistit ja tuttavat Virossa ihastelevat. Useita vuosia Kiinassa asunut Petri tuntee hyvin entisten maanmiestensä tavat.

”Kiinalaiset ovat ulkomailla arkoja syömään muualla kuin kiinalaisessa. Yksi syy on kielitaidon puute. He kun haluavat olla varmoja, mitä syövät.”

Must Puudel Vanhassakaupungissa tarjoaa kasvisruokaa sekä pubityylistä lounasta.Must Puudel Vanhassakaupungissa tarjoaa kasvisruokaa sekä pubityylistä lounasta.
Must Puudel Vanhassakaupungissa tarjoaa kasvisruokaa sekä pubityylistä lounasta.

Petrin suosikkilista:

Petri tunnustautuu pataruokien ystäväksi. Ei siis ihme, että yksi hänen kaikkien aikojen suosikkiannoksistaan Tallinnassa on Rataskaevu 16:n mureaksi haudutettu hirvenpaisti.

R14. Vanhaan generaattorihuoneeseen tehty ravintola Rottermanni-korttelissa. ”Tänne tulee vietyä usein vieraita. Runsas viinivalikoima.”

Rataskaevu 16. ”Hyvät riista- ja pataruoat. Myös kasvisruokaa löytyy.”

Lusikas. ”Kiva ja konstailematon paikka, josta saa esimerkiksi hyvää karitsaa.”

Chedi. Modernin tyylikäs, kiinalaista keittiötä edustava Chedi on valittu Viron parhaaksi aasialaiseksi ravintolaksi.

Leib. ”Tänne tulen uudestaan aina kesäisin. Hyvä ruoka ja viihtyisä terassi.”

Hell Hunt. ”Parikymmentä vuotta vanha pubi, jossa ajan patina näkyy. Täällä käy paljon toimittajia ja elokuvaväkeä. Hyvää ja edullista pubiruokaa.”

Must Puudel. ”Nuoremman toimistoväen lounaspaikka. Pubityyppinen lounas, myös kasvisruokaa.”

Teletorni. ”Televisiotornissa sijaitseva hyvä kahvila ja ravintola upeilla maisemilla.”

Pulcinella. ”Tosi kiva luolamainen miljöö maan alla. Hyvää pizzaa ja muuta italialaista.”

Kokeile myös tämä: ”Hotelli Hiltonin ravintolassa on todella runsas aamiainen sekä mainio lounas ja illallinen. Jos haluaa käydä ensin spassa, sen jälkeen lounaalla, täällä onnistuu. Hyvä hinta-laatusuhde ja mukava terassi.”

Kahvilat: ”Virossa on aivan erilainen kahvilakulttuuri kuin Suomessa. Täällä vaikutteet tulevat enemmän Keski-Euroopasta. Paikalliset istuvat paljon kahviloissa ja syövät leivoksia. Niin mummot ja papat kuin nuoremmatkin.”

Must Puudel Vanhassakaupungissa tarjoaa kasvisruokaa sekä pubityylistä lounasta.Must Puudel Vanhassakaupungissa tarjoaa kasvisruokaa sekä pubityylistä lounasta.
Must Puudel Vanhassakaupungissa tarjoaa kasvisruokaa sekä pubityylistä lounasta.

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Tarkista ajankohtainen menu sekä aukioloajat ravintolan verkkosivuilta.