Tallinna tarjoilee todellisia helmiä hyvään hintaan

Mika Pajunen muistaa halunneensa kokiksi aina siitä lähtien, kun kädet ylettyivät hellan kulmalle. Tie vei kuitenkin mainoselokuvatuottajaksi ja Tallinnaan, jossa Mika on asunut viimeiset seitsemän vuotta. Onneksi Tallinna on täynnä loistavia ravintoloita, joissa voi vaalia nautinnollista suhdetta ruokaan.

Mika Pajunen kehottaa kokeilemaan tuntemattomampien gruusialaisten ja azerbaidzhanilaisten keittiöiden tarjontaa.Mika Pajunen kehottaa kokeilemaan tuntemattomampien gruusialaisten ja azerbaidzhanilaisten keittiöiden tarjontaa.
Mika Pajunen kehottaa kokeilemaan tuntemattomampien gruusialaisten ja azerbaidzhanilaisten keittiöiden tarjontaa.

”Vaihtelua hyvien ja huonojen välillä on paljon, mutta Tallinnan ravintoloiden joukosta löytyy todellisia helmiä.”

Mikan suosituslistalta löytyy vino pino ravintoloita fine diningista pikaruokaan. Jokaiselle on oma aikansa ja paikkansa. Yhdistävä tekijä on ravintolan mukavuus.

”Hintataso on selkeä ero Suomeen. Täällä ulkona syöminen kannattaa.” Tallinnassa Mika suosittelee kokeilemaan erityisesti gruusialaisia ja azerbaidzhanilaisia keittiöitä, jotka ovat monelle suomalaiselle vielä vieraita. Kaupungissa on myös paljon hyviä venäläisiä ravintoloita.

Kolmen lapsen isänä Mika on tottunut käymään ravintoloissa myös isommalla porukalla, jossa on pienempiä perheenjäseniä. Leikkipaikallisista ravintoloista tulee spontaanisti mieleen Pööbel.

”Leikkipaikallisia mestoja on vähän, mutta toisaalta lapset ovat aina tervetulleita ravintoloihin. Missään ei ole lapsia katsottu nenänvartta pitkin.”

Tallinnalaisravintoloissa käyttäytymiseen Mika antaa yhden vinkin.

”Suomalainen ei ruoasta tai palvelusta valita missään tapauksessa. Täällä palautetta kannattaa ja pitää antaa. Sitä odottavat myös ravintolat.”

Mika Pajula kehuu Kohvik Komeetin kakkupaloja. Muutakin ruokaa Solaris-kauppakeskuksen kahvilasta saa.Mika Pajula kehuu Kohvik Komeetin kakkupaloja. Muutakin ruokaa Solaris-kauppakeskuksen kahvilasta saa.
Mika Pajula kehuu Kohvik Komeetin kakkupaloja. Muutakin ruokaa Solaris-kauppakeskuksen kahvilasta saa.

Mikan suosikkiravintolat

Hyvän ruoan lisäksi Mika tunnustautuu hyvien kakkujen ystäväksi. Viron kahvilakulttuuri on elinvoimainen, joten ruokaillessa kannattaa jättää tilaa jälkiruoalle.

Sfäär. ”Mutkaton ja tyylikäs ravintola keskeisellä paikalla. Hyvä palvelu ja kiinnostava uusi menu. Oli aikaisemmin ehkä vähän liian design, nyt yllätti positiivisesti.”

Grenka. ”Venäläinen ravintola, josta saa myös aamupalaa ja lounasta. Kiva ja siisti. Koko ajan hyvä kuhina ja pöhinä.”

Pirosmani. ”Gruusialainen ravintola Nõmmen mäntymetsien siimeksessä. Hyviä lihavartaita, mutta myös kasvisruokia. Sopii siis kaikille. Hinta-laatusuhde toimii. Hyvä vodkavalikoima.”

Baojaam. ”Asemantorilla (Balti Jaama Turg) sijaitseva taiwanilainen katuruokaravintola. Tallinnan paras pikaruokapaikka.”

Tai Boh. Aasialainen ravintola, joka kannattaa kokea jo uskomattoman sisustuksen vuoksi. ”Loistavat pääruoat. Autenttinen ja inspiroiva.”

Estonian burger factory. Toinen Tallinnan kahdesta suosittelemisen arvoisesta burgeripaikasta. ”Loistava burgeri”.

Nõmme Diner. Jenkkityylinen burgeripaikka vähän kauempana keskustasta. ”Loistava ruoka. Käsintehdyt ranut. Jos on burgerifani, tämä kannattaa tsekata.”

Kohvik Komeet. Kahvila Solaris-ostoskeskuksessa. ”Loistava kakkuvalikoima. Täältä saa muutakin safkaa, mutta kakkujen takia tänne kannattaa tulla.”

Silloin kun ei ole nälkä: ”Sazerac Barista saa kaupungin parhaat cocktailit. Omistaja Rauno tietää mitä tekee.”


Pidätämme oikeuden muutoksiin. Tarkista ajankohtainen menu sekä aukioloajat ravintolan verkkosivuilta.