Tallinnasta saa iloista ja kokeilevaa vegaaniruokaa

Virolaisen keittiön äärellä on lihansyöjällä kotoisa olo, mutta ei vegaanillakaan Tallinnassa suinkaan sormi suuhun mene. Tämän tietää hyvin vegaaniruokavaliota suosiva toimittaja, kääntäjä Terhi Pääskylä–Malmström, joka kuvailee Tallinnan ravintolakenttää iloiseksi ja kokeilevaksi myös erityisruokavalioiden osalta.

Terhi Pääskylä–Malmström kannustaa matkustamaan ruoan perässä myös Tallinnaa pidemmälle Viroon.Terhi Pääskylä–Malmström kannustaa matkustamaan ruoan perässä myös Tallinnaa pidemmälle Viroon.
Terhi Pääskylä–Malmström kannustaa matkustamaan ruoan perässä myös Tallinnaa pidemmälle Viroon.

”Tallinnassa vegaanisuus on viiden vuoden sisään räjähtänyt hyvällä tavalla käsiin. Koko ajan putkahtelee esiin uusia ravintoloita ja tapahtumia.”

Helsingissä vegaanipaikat ovat jo vakiinnuttaneet asemaansa, mutta Tallinnassa kaikki on vasta uutta ja nuorta. Terhin mukaan kaikki kaupungissa kuitenkin tietävät nykyään, mitä on vegaanisuus ja kaikilla on siitä mielipide – puolesta tai vastaan.

”Vegaanit pitävät hirveästi meteliä itsestään.”

Oli kyseessä erityisruokavalio tai ei, tärkeintä ruuassa on aina maku. Sekä Helsingissä että Tallinnassa kotiaan pitävä Terhi kehuu Tallinnan ravintolakenttää estotta.

”Kaupungissa on niin paljon hyvää tarjontaa. Rentoja, mutkattomia ruokapaikkoja, joihin on mukava mennä yksin, kaksin tai isommalla porukalla”.

Terhi kannustaa rohkeasti seikkailemaan ja lähtemään myös kaupungin rajojen ulkopuolelle.

”Rohkeasti vaan bussiin ja eteenpäin. Virossa on kivoja paikkoja ja ystävällisiä ihmisiä. En ole ruokarajoitteisenakaan missään päin nähnyt nälkää”, rohkaisee Terhi Pääskylä–Malmström.

Vegan Restoran V on Viron vanhin vegaaniravintola. Pöytävarauksen tekeminen tänne on suositeltavaa.Vegan Restoran V on Viron vanhin vegaaniravintola. Pöytävarauksen tekeminen tänne on suositeltavaa.
Vegan Restoran V on Viron vanhin vegaaniravintola. Pöytävarauksen tekeminen tänne on suositeltavaa.

Terhi Pääskylä-Malmströmin suosikkilista

Yhtenä unohtumattomimpana kokemuksena Terhi nostaa esiin Von Krahli Aedin jouluaterian. ”Siinä maut olivat kerta kaikkiaan niin kohdillaan. Virolainen joulupöytä eroaa muuten todella paljon suomalaisesta.”

Vegan Restoran V. Viron ensimmäinen vegaaniravintola. ”Täällä olen aina saanut herkullista ruokaa. Hyvin pieni paikka, joten kannattaa tehdä hyvissä ajoin pöytävaraus.”

Von Krahli Aed. Ravintola, joka sopii hyvin sekalaisellekin ruokaseurueelle, sillä kaikki annokset voi valita joko vegaanisena tai ei-vegaanisena. ”Tosi hyvää. Vähän erikoisempiakin makuja joukossa.”

Ristikheina Kohvik. Runsaasti vegaanivaihtoehtojakin tarjoava kahvila ja ravintola vanhassa puutalossa Pelgulinnan kaupunginosassa. ”Maistuvat salaatit, keitot ja pastat sekä ihana kakkuvalikoima. Kahvilalla on toinen piste Asematorilla (Balti Jaama Turg), mutta kannattaa käydä myös täällä paikallisten parissa.”

Veg Machine. Vegaaninen katuruokaravintola Asematorilla. ”Aivan ihania lämpimiä leipiä ja vegaaninen hampurilainen, jossa on pihvin tilalla revittyä bataattia.”

Ülo. Uusi ja trendikäs ravintola, jonka menun pääpaino on kasvisruoalla. Kuuluu samaan ravintolaperheeseen kuin Rataskaevu 16 ja Pegasus. ”Hyvät vegaanipöperöt tyylikkäässä ympäristössä. Täällä osataan kaikki muutkin erityisruokavaliot. Ystävällinen palvelu.”

Basiilik. ”Hyvä ja mutkaton paikka nopeaan lounaaseen. Ravintolat Sikupilli-keskuksessa sekä upeassa Rotermannin korttelissa. Vegaanilistan on tehnyt suosittu virolaisbloggari Paljas Porgand.”

Ruby Food & Cafe. Moderni paikka, joka tarjoilee kosher-kahvilaruokaa New Yorkin tyyliin. Tarjolla esimerkiksi bageleita ja salaatteja. ”Kiva paikka vanhassa tehdasympäristössä. Täältä saa hyvää kahvia.”

Kohvik Komeet. Kahvila Solaris-kauppakeskuksessa. ”Monipuolinen ruokalista, huomioivat erityisruokavaliot. Hyviä leivonnaisia ja monen mielestä parhaat kaupunkinäkymät.”

Älä ohita näitä. ”Ristikheina Kohvikin porkkanakakku ja Veg Machinen lämpimät leivät. Hyvä esimerkki siitä, että ruoan ei tarvitse olla monimutkaista, kun on oikeat komponentit.”

Vegan Restoran V on Viron vanhin vegaaniravintola. Pöytävarauksen tekeminen tänne on suositeltavaa.Vegan Restoran V on Viron vanhin vegaaniravintola. Pöytävarauksen tekeminen tänne on suositeltavaa.
Vegan Restoran V on Viron vanhin vegaaniravintola. Pöytävarauksen tekeminen tänne on suositeltavaa.

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Tarkista ajankohtainen menu sekä aukioloajat ravintolan verkkosivuilta.