Tietoja haetaan, pieni hetki...

Tietoja haetaan, pieni hetki...

|

Meren takana odottaa Tallinna

tallinna lapset_kesa2017_merenneidot_torilla

Tallinna on oiva koko perheen retkikohde. Jo matka sinne sujuu viihtyisästi suomalaisella m/s Finlandialla. Lapset peuhaavat koulujen loma-ajaksi avatussa leikkihuoneessa ja niin isot kuin pienetkin rentoutuvat ja nauttivat mm. hyvästä ruoasta.

tallinna

Perillä Tallinnassa perheelliset viihtyvät esimerkiksi Tallinn Zoossa ja TV-tornissa. Ihastuttavan Kadriorgin puiston keskeltä löytyy huvipuisto ja aidattuja leikkialueita. Puiston laidalla on myös lastenmuseo MiiaMilla, joka on poikkeamisen arvoinen paikka.

pirita

Tiesitkö, että Tallinna on hyvä rantakohde? Esimerkiksi suositulla Piritan rannalla viettää rantapäivää koko perhe. Jos sadepäivä sattuu kohdalle, lapset viihtyvät vaikkapa jossakin lukuisista sisäliikuntapuistoista.

Tallinnan ravintolat ovat erittäin lapsiystävällisiä. Nauraviin nakkeihin ei tarvitse tyytyä, vaan monessa paikassa lastenlistojen eteen on nähty aidosti vaivaa. Aikuisten listalta tuttuja annoksia on muokattu pienempiin suihin sopiviksi ja saapa joissain paikoissa vauvaikäiset nauttia itsetehdyistä soseistakin.

tallinnan tuoreet_kuulumiset_banneri

Tallinna elää ja muuttuu jatkuvasti. Tässä muutama poiminta tuoreista, kiinnostavista paikoista, joissa kannattaa piipahtaa.

Balti Jaama Turg

tallinna lapset_kesa2017_balti_jaam_turg

Perinteikäs tori Turgin aseman kupeessa sai trendikkään kasvojen-kohotuksen. Toukokuussa uudelleen avattu paikka luo torihumua 300 kauppiaan voimin.

Ravintola Pull

Lihanystävän uusi paras kaveri. Ravintolan erikoisuus on aito hiiligrilli. Ruokapaikan yhteydessä on myös lihakauppa, josta saa perinteisten herkkujen lisäksi esimerkiksi seepraa ja kengurua.

Ravintola Peatus

Kahteen Neuvostoaikaiseen junavaunuun avattu ravintola tarjoilee drinkkejä ja elävää musiikkia. Sisustus on maltettu säilyttää uskollisena alkuperäiselle.

Tallinnan kesän kohokohtia

tallinna lapset_kesa2017_laulujuhlat_urmas_mand_visit_estonia

30.6.–2.7. Nuorten laulu- ja tanssijuhlat: kymmenettuhannet nuoret kokoontuvat laulamaan ja tanssimaan tämän vuotisella teemalla "Minä jään".

5.–8.7. Õllesummer-musiikkifestivaali: yhdistelmä huippuartistien musiikkia, ruokaa ja hyvää meininkiä. Tapahtumassa esiintyvät mm. Kasabian ja Hurts.

6.–9.7. Keskiaikapäivät: Vanhankaupungin tunnelma muuttuu kuin taikaiskusta, kun mm. käsityöläiset esittelevät tuotteitaan keskiajan asuissa.

15.–18.7. Tallinnan meripäivät: koko perheen perinteinen ilmaistapahtuma, jossa mm. alusvierailuja, purjehduskilpailu Tallinn Race, konsertteja – tämä on Tallinnaa parhaimmillaan.

4.–13.8. Birgitta Festivaali: musiikkiteatterin kirjoa esittelevä festivaali keskiaikaisen Piritan luostarin raunioissa. Eckerö Line vie sinut katsomaan 8.8. Ooppera Traviataa, 11.8. Ooppera Toscaa ja 13.8. Bolero-lyhyt baletteja.Lue lisää täältä.

Täältä näet lisää Tallinnan kesätapahtumia.