Keula kohti kesää – Merellisiä makuja Buffet Eckerössä

Keula kohti kesää – Merellisiä makuja Buffet Eckerössä

Kylmästä alkuruokapöydästä löytyy ympäri vuoden tarjolla olevia suosikkeja mädistä ja smetanasta silleihin sekä kokonaisiin katkarapuihin ja graaviloheen asti. Niiden lisäksi kannattaa kokeilla myös sopivan raikkaita sitruunasilakoita sekä akvaviitilla maustettua sillikaviaaria tuoreen saaristolaisleivän kera. Liharuokien puolella kielen vievät mennessään esimerkiksi savustettu häränpaisti sinappimajoneesin kera tai pienen potkun sisältävä revitty seesami-chilikalkkuna. Kauden ehdotonta ykkösherkkua parsaa tarjoillaan salaatissa vehnäjyvien kera. Kannattaa maistaa myös herkullista parsakaali-saksanpähkinäsalaattia sekä klassista caesar-salaattia, joka sopii täydellisesti useammankin herkun kaveriksi.

Monilla herkuttelijoilla vatsa täyttyy jo runsaasta alkuruokapöydästä, mutta kannattaa jättää tilaa myös lämpimille ruoille. Vaihtoehtoja löytyy runsaasti niin kala, liha- kuin kasvisruoistakin. Jätä lautaselle tilaa esimerkiksi kasvis-papulasagnelle tai hauki-pinaattimurekkeelle, joka tarjoillaan täyteläisen korvasienikastikkeen kera. Sekin sesongin parasta raaka-ainetta! Paistettu raakamakkara kuuluu uuden menun harvinaisiin herkkuihin, mutta älä unohda myöskään perinteisiä laivan lihapullia. Tiesitkö, että ne valmistetaan itse alusta alkaen laivan keittiössä? 

Herkuttelu Buffet Eckerössä päätetään runsaaseen jälkiruokapöytään. Herkuttelujuustot, keksit ja jäätelö kuuluvat olennaisena osana valikoimaan, mutta uudesta menusta löytyy myös paljon yllätyksiä. Niihin kuuluvat esimerkiksi virolainen klassikko, rusinapullapitko kringel sekä mangokakku vadelmakastikkeen kera. Raikasta raparperia löytyy mehevän piiraan joukosta ja suklaan ystävät pääsevät nauttimaan mutakakusta ja suklaamoussesta, jossa maistuu juuri sopivasti toffee. 

Tervetuloa herkuttelemaan Buffet Eckeröön!