Keula kohti kesää – merellisiä makuja Buffet Eckerössä

Keula kohti kesää – merellisiä makuja Buffet Eckerössä

Kylmästä alkuruokapöydästä löytyy ympäri vuoden tarjolla olevia suosikkeja mädistä ja smetanasta silleihin sekä kokonaisiin katkarapuihin ja graaviloheen asti. Niiden lisäksi kannattaa kokeilla vaikkapa maailman makuja edustavaa lime-inkivääri-lohta tai aasialaista punakaalisalaattia. Liharuokien puolella kielen vie mennessään esimerkiksi härkätataki. Mikset toisaalta nauttisia meren antimista, risteilyllä kun ollaan. Nappaa lautaselle esimerkiksi vihersimpukoita Nam Pla. Nam Pla on thaimaalainen kalakastike. 

Monilla herkuttelijoilla vatsa täyttyy jo runsaasta alkuruokapöydästä, mutta kannattaa jättää tilaa myös lämpimille ruoille. Vaihtoehtoja löytyy runsaasti niin kala, liha- kuin kasvisruoistakin. Jätä lautaselle tilaa paistettulle raakamakkaralle tai perinteisille laivan lihapullille. Tiesitkö, että ne valmistetaan itse alusta alkaen laivan keittiössä? Herkuttele myös dumplingseilla ja sweet chili kastikkeella tai vaikkapa karamellipossulla. Kasvisvaihtoehdoista aloo tikki -perunat ja uuniselleri pikkeliomenalla ovat monen mieleen. 

Herkuttelu Buffet Eckerössä päätetään runsaaseen jälkiruokapöytään. Herkuttelujuustot, suklaakakku ja jäätelö kuuluvat olennaisena osana valikoimaan, mutta uudesta menusta löytyy myös pidetty chili-suklaa pannacotta. Hyvän aterian päälle kaipaa usein myös jotain raikasta. Silloin valintasi on trooppisen makumaailman kookos, mango ja lime -yhdistelmä tai vaikkapa karamellisoitu ananas mintulla.

Tervetuloa herkuttelemaan Buffet Eckeröön! Keula kohti kesää -menu tarjolla 29.3.–30.5.2023.

Liittyvät postaukset
Buffet Eckerö tarjoilee kesällä asiakkailleen saaristosta tuttuja makuja. Keittiömestarit ovat suunnitelleet lukuisia uusia ruokia nautittavaksi...