Lähtöselvitys ennen matkaa

Eckerö Line lähtöselvitys check inEckerö Line lähtöselvitys check in

Jos matkustat ilman autoa, kehoitamme sinua saapumaan lähtöselvitykseen viimeistään tunti ennen lähtöä. Lähtöselvitys päättyy 45 minuuttia ennen laivan aikataulun mukaista lähtöaikaa.

Eckerö Line tarjoaa jalkamatkustajalle monta erilaista tapaa tehdä lähtöselvitys Helsingin Länsiterminaali 2:ssa tai Tallinnan A-terminaalissa. Valitse niistä sinulle sopivin.

Jos matkustat auton kanssa, lue lähtöselvitysajat täältä.

Muistathan, että matkustaessasi ja lähtöselvityksen yhteydessä tulee olla mukana voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä henkilökortti. Tämä koskee myös ennakkolähtöselvitystä.

EU-direktiivi koskien matkustajan oikeuksia EU 1177/2010.

Näytä QR-koodia mobiililaitteelta lähtöportilla

Kätevin tapa lähtöselvittää matka on näyttää sähköpostiisi tulleen varausvahvistuksen pdf-tiedostossa olevaa matkustajakortin QR-koodia mobiililaitteelta terminaalin lähtöselvitysportissa olevalle lukijalle. Tarvitset vain älylaitteen, puhelimen tai tabletin, josta koodi on luettavissa. Vaihtoehtoisesti voit myös tulostaa pdf-tiedostomuotoisen matkustajakortin paperille ja näyttää koodia lukijalle siitä. Tulosteen koodin tulee olla selkeästi luettavissa.

Käytä check-in-automaatteja

Eckerö Linella on kaksi lähtöselvitysautomaattia lähtöselvitystiskin tuntumassa. Voit tulostaa automaatista valmiiksi maksettuja varauksia, jotka ovat kuluvalle päivälle. Näppäile varausnumero automaatin näytölle ja seuraa ohjeita. Matkustajakortit tulostuvat automaatista, minkä jälkeen voit siirtyä suoraan lähtöportille ja laivaan.  

Asioi lähtöselvitystiskillä

Jos sinulla on matkaasi liittyvä alennuskuponki, sinun pitää luovuttaa se lähtöselvityksessä ja voit tällöin tehdä lähtöselvityksen ainoastaan Eckerö Linen lähtöselvitystiskillä. Lähtöselvitystiskillä saat luonnollisesti henkilökohtaista palvelua myös muuten.  

Autolähtöselvitys

Kun lähdet matkaan auton kanssa, varaa lähtöselvitykseen aikaa. Suosittelemme saapumaan autolähtöselvitykseen vähintään 1 tunti ennen laivan lähtöaikaa. Autolähtöselvitys suljetaan 45 minuuttia ennen ilmoitettua lähtöaikaa.

Kun saavut Länsisatamaan auton kanssa, seuraa satamassa olevia autolähtöselvitykseen johdattavia opastuskylttejä. Täältä löydät lisätietoja satamaan saapumisesta Helsingissä ja täältä Tallinnassa.

Matkustatko pyörän tai sähköpotkulaudan kanssa?

Matka polkupyörän tai sähköpotkulaudan kanssa lähtöselvitetään autolähtöselvityspisteessä, ja pyörä tai sähköpotkulauta ajetaan autokannen kautta laivalle.

S-Etukortilla Bonusta matkasta

Jotta saat S-Etukortilla Bonusta matkasta, varmista, että olet liittänyt S-Etukortin tiedot Eckerö Linen asiakastiliin netissä ja olet varannut matkan ollessasi kirjautuneena verkkokauppaan. Mikäli et ole liittänyt S-Etukortin tietoja asiakastiliin netissä, saat Bonuksen Länsiterminaalin lähtöselvitystiskiltä S-Etukorttia esittämällä.

Jos teet jalkamatkustajana lähtöselvityksen check-in-automaatilla tai suoraan lähtöselvitysportilla QR-koodia näyttämällä, mahdollinen bonus kirjautuu automaattisesti lähtöportilla lähdön jälkeen.