Telliskivi – täällä hurahtaa helposti koko päivä

Kalamaja Visit Tallinn/Kadi-Liis KoppelKalamaja Visit Tallinn/Kadi-Liis Koppel

Tallinnan kaunis siluetti Vanhankaupungin torneineen ja linnoituksineen hurmaa risteilymatkustajat jo satamassa, kun m/s Finlandia kiinnittyy maihin. Ollaan vielä aamupäivän puolella ja päiväksi Tallinnaan saapuneilla on yhteensä reilut seitsemän tuntia aikaa tutustua kaupunkiin ennen kuin on taas aika palata terminaaliin kotimatkaa varten.

Ota ratikka kohti Kalamajaa

Tram 2 Kalamaja Visit Tallinn/Erik PeinarTram 2 Kalamaja Visit Tallinn/Erik Peinar

Monet suuntaavat katseensa tottuneesti tuttuihin maamerkkeihin kuten Viru-keskukseen, mutta vaihteeksi sisäinen kompassi kannattaa kääntää kohti Kalamajaa ja Telliskiveä – tämän hetken kiinnostavinta urbaania teollisuuskeidasta. Kalamajan alueelle pääsee helposti kävellen, jalkojaan säästävän valinta taas on hypätä raitiovaunun (numerot 1 tai 2, pysäkki Telliskivi) kyytiin Koplin suuntaan.

Rennosti Telliskivessä

Kalamaja streets Visit Tallinn/Kadi-Liis KoppelKalamaja streets Visit Tallinn/Kadi-Liis Koppel

Värikkäästä puutalorivistöstä tunnistaa saapuneensa oikeaan kaupunginosaan. Kalamajaa ovat nimensä mukaisesti asuttaneet 1300-luvulta lähtien kalastajat, kalakauppiaat ja veneenrakentajat. Nykyisin alueen hintataso on noussut sen muuttuessa työväenluokkaisesta keskiluokkaiseksi, ja naapurustoon on noussut varsinkin nuorten ja luovien ihmisten suosima kaupunkikulttuurin pyhättö, Telliskivi.

Risteilypäivän lounasvinkit Telliskiveen

Telliskiven alueelle tyypillistä on tehdasmainen tunnelma, puheensorina sekä kutsuvat pienet kahvilat, putiikit ja kontit. Lounasta ja aamiaista kaipaavalle Telliskivestä löytyy monta eri makuun sopivaa vaihtoehtoa.

F-Hoone

Gustav Gastro

Frenchy


Täällä shoppaat designnälkäään

Telliskivi Shopping Visit Tallinn/Krõõt TarkmeelTelliskivi Shopping Visit Tallinn/Krõõt Tarkmeel

Kylläisenä jaksaa taas jatkaa tehdasmiljöön keskellä samoilemista. Telliskivi Loomelinnak -keskus on sisustuksen, designin ja taiteen ystäville ehdoton kohde. Telliskiven suunnalla päiväänsä viettävän ei varsinaisesti tarvitse löytää kuin tämä keskus, ja päivä tuntuu kuluvan liiankin nopeasti.

Yksi omaa putiikkiaan pitävistä taiteilijoista on vaatesuunnittelija Kätlin Kikkas, jonka KÄT Design -merkin ovat huomioineet myös Viron Golden Needle -muotipalkinnon tuomarit. Skandinaavista estetiikkaa ja tyyliä arvostava löytää liikkeestä todennäköisesti jotain mieluista. 

Sisustukseen hurahtaneet saavat todennäköisesti todellisen inspiraation puuskan, kun edessä aukeaa idyllinen Homeart-sisustusliike. Pientavaraa, viherkasveja ja esimerkiksi keittiötarvikkeita myyvässä putiikissa voi hengähtää pidemmänkin tovin, sillä tilassa toimii myös viihtyisä kahvila.