Tallinna

Hyvän ravintolan löytäminen Tallinnasta on helppoa ja aivan yhtä vaivatonta on nautiskella Vanhankaupungin kahviloista ja pikkubaareista. Valikoimaa riittää keskiaikaisista ruokaravintoloista olutkuppiloihin, joissa voi perehtyä paikan oman pienpanimon erikoisoluisiin. Tallinnan kauneussalongit, terveyspalvelut, apteekit ja luontaistuotemyymälät tarjoavat kaupunkielämään pientä hemmottelua ja asiantuntevaa palvelua.

Suosittelemme Tallinnassa

Merimuseo Lennusadam
TV-torni Teletorn
KGB-museo ja Valuuttabaari
Tallinnan kahvilat
Kalamajan trendialue
Tallinnan Vanhakaupunki
Perheiden Tallinna
Näköalapaikkoja
Piritan ranta
Tallinnan torit
Tallinnan joulutori

Ostoksilla Tallinnassa

Ostoksilla Tallinnassa Ostoksilla Tallinnassa

Tallinnassa on lukuisia erilaisia ja monipuolisia ostospaikkoja. Esimerkiksi Päivä Tallinnassa -risteilyllä ehdit piipahtaa ostoskeskusvisiitillä vaikkapa Tallinnan uusimmassa kauppakeskuksessa T1 Mall of Tallinnissa, shoppailla keskustassa tai Telliskiven putiikeissa.

Ülemiste

Ostoksilla Tallinnassa Ülemiste Ostoksilla Tallinnassa Ülemiste

Ülemisten kauppakeskus on Viron suurin ja modernein. Täältä löytyy saman katon alta Viron laajin valikoima muotia, kenkiä, lasten vaatteita ja tarvikkeita sekä urheilubrändejä ja sisustuskaupopoja. Täällä luonnollisesti ruokailet shoppauksen lomassa. Lapsille on omia puuhapaikkoja. Ülemistessä teet kätevästi ostokset, kun olet autollla matkalla Etelä-Viroon. Ostoskeskus sijaitsee lähellä lentokenttää ja Tallinnan keskustasta on matkaa sinne noin 4 km.

Osoite: Suur-Sõjamäe 4

Lue lisää

T1 Mall of Tallinn

Ostoksilla Tallinnassa Ostoksilla Tallinnassa

T1 Mall of Tallinn sijaitsee Ülemisten kaupunginosassa lähellä lentokenttää. Lähellä on myös  Ülemisten kauppakeskus. Mall of Tallinn saa talvella 2019 katolleen maailmanpyörän, josta on hyvä ottaa vauhtia ostosten tekoon. Keskuksessa on runsaasti tekemistä lapsille ja lapsenmielisille. Siellä on mm. 400 neliön leikkialue ja törmäilyautorata sekä trampoliinialue. Sisältä löytyy myös noin 200 myymälää. Ravintolamaailman suunnittelussa on ollut mukana suomalaisyritys dSign Vertti Kivi & Co.

Osoite: Peterburi tee 2h

Lue lisää 

Telliskivi

Ostoksilla Tallinnassa Ostoksilla Tallinnassa

Vanhassa tehdasympäristössä sijaitseva Telliskiven luovakeskus pitää sisällään pieniä trendikkäitä ja käsityöläishenkisiä design-yrityksiä. Kauppojen joukosta löytyy mm. vaateliikkeitä aikuisille sekä lapsille, sisustusliikkeitä, pop up -putiikkeja sekä luomuruokaputiikki. Alueella on paljon suosittuja ravintoloita ja kesäisin erilaisia tapahtumia.

Osoite: Telliskivi 60a

Lue lisää

Solaris

Ostoksilla Tallinnassa Ostoksilla Tallinnassa

Solaris-kauppakeskus keskustassa on paikka virolaisesta designista sekä virolaisesta ja baltialaisesta luonnonkosmetiikasta kiinnostuneille. Keskuksesta löytyy myös useita eurooppalaista sekä mm. japanilaista ja kiinalaista sekä kasvisruokaa tarjoavaa kahvilaa ja ravintolaa.

Osoite: Estonia Puiestee 9

Lue lisää

Viru keskus

Ostoksilla Tallinnassa Ostoksilla Tallinnassa

Viru keskus on suomalaisille tuttu ostospaikka, sillä yhdessä Original Sokos Hotel Virun kanssa se muodostaa legendaarisen maamerkin. Yli 100 liikkeen joukossa on mm. vaate-, urheilu-, kosmetiikkaliikkeitä ja useita ravintoloita. Keskusaukiolla on Tallinnan ajankohtaisiin asioihin ja Viroon liittyviä pieniä tapahtumia tai näyttelyitä. Ostoskeskuksen alla on myös paikallisliikenteen bussiasema.

Osoite: Viru väljak 4/6

Lue lisää

Nautica

Ostoksilla Tallinnassa Nautica Ostoksilla Tallinnassa Nautica

Nautica on kauppakeskus lähellä D-terminaalia. Modernissa kauppakeskuksessa on lukuisia vaatetusliikkeitä ja ravintoloita sekä ajanviettomahdollisuuksia. Kauppakeskus on panostanut brändeihin, joita ei löydy Suomesta, kuten vaatetusyritys Takko ja kosmetiikkaan keskittynyt Tradehouse. Täältä löydät myös itseään Pohjoismaiden suurimmaksi sisäminigolfradaksi kutsuvan Park Minigolfin ja Futuroomin, joka tarjoaa virtuaalipelejä.

Osoite: Ahtri 9

Lue lisää

Beetapromenaadin kävelykierros

Patarei, Beetapromenaad Patarei, Beetapromenaad
Kävelykierroksen kartta

Beetapromenaad

Kalamajan pohjoispuolelle on syntynyt rouhea Beeta-promenadi. Parin kilometrin matka kulkee pitkin rantaviivaa Kalasatamasta Noblessnerin satamaan. Beeta-promenadi myötäilee vuonna 2015 avattua Kulttuurikilometriä. Promenadi sai alkunsa Kalamajan asukkaiden aloitteesta. Ympäristö on osin rakennusvaiheessa.

Kalaturg

Lyhyen kävelymatkan päässä A-terminaalista on Kalasatama ja lauantaisin klo 10–16 siellä mainio Kalaturg eli kalatori. Tarjolla on tuoretta kalaa paikallisilta vesiltä ja kalankasvattamoilta. Kun kalatori sulkeutuu, voi sen alueelle jäädä viettämään aikaa.

Kalaranna

Kalaranna johdattelee kulkijan Kalasataman ja Kalatorin tuntumasta kohti Patarein merilinnoitusta. Niiden väliin jäävällä rantakaistaleella on esimerkiksi Kalarannan hiekkaranta. Se on paikka, jonne paikalliset menevät mm. piknikille. Suosittu uimapaikka se ei kuitenkaan ole.

Patarein vankila

Promenadin karuin kohde on Patarein merilinnoitus, joka rakennettiin vuonna 1840 tsaari Nikolai I:n käskystä. Vuosien mittaan sitä on käytetty sotilasparakkeina ja neuvostoaikana vankilana. Se on viime vuodet toiminut museona ja toistaiseksi linnoitus on suljettu yleisöltä. Ulkopuolelta katsottunakin se on ajatuksia herättävä näky.

Lentosataman Merikeskus

1900-luvun alun vesitasolentokoneiden hangaareihin on rakennettu Lentosataman Merikeskus, jossa tutustutaan historiaan veden alla, pinnalla ja ilmassa. Hangaareissa sijaitseva museo on Merimuseon toinen toimipiste. Sen pääpaikka sijaitsee Paks Margareeta -tykkitornissa Vanhassakaupungissa. Lentosataman vesitasohallissa on esillä mm. 1930-luvulta peräisin oleva Lembit-sukellusvene.

Noblessnerin satama

Noblessnerin alue uudistuu kovaa vauhtia ja siellä oleviin vanhoihin kiinteistöihin on noussut mm. media-alan yrityksiä. Valimossa järjestetään myös konsertteja. Vierasvenesatama ja laadukas kesäkautena toimiva terassi- ja tilausravintola Café Noble elävöittävät aluetta kesäisin. 1900-luvun alkupuolella Noblessnerin satamassa on rakennettu sukellusveneitä Venäjän tsaarin meriväen käyttöön.

 

Panostamme luomuun laivan ravintoloissa

Olemme mukana Portaat luomuun -ohjelmassa, jonka tavoitteena on edistää luomuraaka-aineiden käyttöä sekä luomuruokien saatavuutta ravintoloissamme.

Panostamme luomuun laivan ravintoloissa

Olemme mukana Portaat luomuun -ohjelmassa, jonka tavoitteena on edistää luomuraaka-aineiden käyttöä sekä luomuruokien saatavuutta ravintoloissamme.