Tallinna

Tallinna nähtävyydet Tallinna nähtävyydet

Hyvän ravintolan löytäminen Tallinnasta on helppoa ja aivan yhtä vaivatonta on nautiskella Vanhankaupungin kahviloista ja pikkubaareista. Valikoimaa riittää keskiaikaisista ruokaravintoloista olutkuppiloihin, joissa voi perehtyä paikan oman pienpanimon erikoisoluisiin. Tallinnan kauneussalongit, terveyspalvelut, apteekit ja luontaistuotemyymälät tarjoavat kaupunkielämään pientä hemmottelua ja asiantuntevaa palvelua.

Tallinnassa lähiaikoina


Tallinnan nähtävyyksiä

Merimuseo Lennusadam
TV-torni Teletorn
KGB-museo ja Valuuttabaari
Tallinnan kahvilat
Kalamaja
Tallinnan Vanhakaupunki
Perheiden Tallinna
Näköalapaikkoja
Piritan ranta
Tallinnan torit
Tallinnan joulutori

Ostokset Tallinnassa

Ostokset Tallinna Ostokset Tallinna

Tallinnassa on lukuisia erilaisia ja monipuolisia ostospaikkoja. Esimerkiksi Päivä Tallinnassa -risteilyllä ehdit piipahtaa ostoskeskusvisiitillä vaikkapa Tallinnan uusimmassa kauppakeskuksessa T1 Mall of Tallinnissa, shoppailla keskustassa tai tehdä ostoksia Telliskiven putiikeissa.

Ülemiste

Ülemiste kauppakeskus Ülemiste kauppakeskus

Ülemisten kauppakeskus on Viron suurin ja modernein. Täältä löytyy saman katon alta Viron laajin valikoima muotia, kenkiä, lasten vaatteita ja tarvikkeita sekä urheilubrändejä ja sisustuskaupopoja. Täällä luonnollisesti ruokailet ostosten teon lomassa. Lapsille on omia puuhapaikkoja. Ülemistessä teet kätevästi ostokset, kun autoilet Etelä-Viroon. Ostoskeskus sijaitsee lähellä lentokenttää ja Tallinnan keskustasta on matkaa sinne noin 4 km.

Lisätietoja: ulemiste.ee/en/

Osoite: Suur-Sõjamäe 4

T1 Mall of Tallinn

T1 Mall of Tallinn sijaitsee Ülemisten kaupunginosassa lähellä lentokenttää. Lähellä on myös Ülemisten kauppakeskus. Mall of Tallinn saa talvella 2019 katolleen maailmanpyörän, josta on hyvä ottaa vauhtia ostosten tekoon. Keskuksessa on runsaasti tekemistä lapsille ja lapsenmielisille. Siellä on mm. 400 neliön leikkialue ja törmäilyautorata sekä trampoliinialue. Sisältä löytyy myös noin 200 myymälää. Ravintolamaailman suunnittelussa on ollut mukana suomalaisyritys dSign Vertti Kivi & Co.

Lisätietoja: t1tallinn.com/en/

Osoite: Peterburi tee 2h

Telliskivi

Ostokset Telliskivi Ostokset Telliskivi

Vanhassa tehdasympäristössä sijaitseva Telliskiven luovakeskus pitää sisällään pieniä trendikkäitä ja käsityöläishenkisiä design-yrityksiä. Kauppojen joukosta löytyy mm. vaateliikkeitä aikuisille sekä lapsille, sisustusliikkeitä, pop up -putiikkeja sekä luomuruokaputiikki. Alueella on paljon suosittuja ravintoloita ja kesäisin erilaisia tapahtumia.

Lisätietoja: telliskivi.cc/en

Osoite: Telliskivi 60a

Solaris

Solaris kauppakeskus Solaris kauppakeskus

Solaris-kauppakeskus keskustassa on paikka virolaisesta designista sekä virolaisesta ja baltialaisesta luonnonkosmetiikasta kiinnostuneille. Keskuksesta löytyy myös useita eurooppalaista sekä mm. japanilaista ja kiinalaista sekä kasvisruokaa tarjoavaa kahvilaa ja ravintolaa.

Lisätietoja: solaris.ee/en/

Osoite: Estonia Puiestee 9

Viru keskus

Viru keskus on suomalaisille tuttu ostospaikka, sillä yhdessä Original Sokos Hotel Virun kanssa se muodostaa legendaarisen maamerkin. Yli 100 liikkeen joukossa on mm. vaate-, urheilu-, kosmetiikkaliikkeitä ja useita ravintoloita. Keskusaukiolla on Tallinnan ajankohtaisiin asioihin ja Viroon liittyviä pieniä tapahtumia tai näyttelyitä.Ostoskeskuksen alla on myös paikallisliikenteen bussiasema.

Lisätietoja: virukeskus.com/

Osoite: Viru väljak 4/6

Nautica

Nautica ostoskeskus Nautica ostoskeskus

Nautica on kauppakeskus lähellä D-terminaalia. Modernissa kauppakeskuksessa on lukuisia vaatetusliikkeitä ja ravintoloita sekä ajanviettomahdollisuuksia. Kauppakeskus on panostanut brändeihin, joita ei löydy Suomesta, kuten vaatetusyritys Takko ja kosmetiikkaan keskittynyt Tradehouse. Täältä löydät myös itseään Pohjoismaiden suurimmaksi sisäminigolfradaksi kutsuvan Park Minigolfin ja Futuruumin, joka tarjoaa virtuaalipelejä.

Lisätietoja: nautica.ee/fi/

Osoite: Ahtri 9

Beetapromenaadin kävelykierros


Beetapromenadin kävelykierros Beetapromenadin kävelykierros

Kalamajan pohjoispuolelle on syntynyt rouhea Beeta-promenadi. Parin kilometrin matka kulkee pitkin rantaviivaa Kalasatamasta Noblessnerin satamaan. Beeta-promenadi myötäilee vuonna 2015 avattua Kulttuurikilometriä. Promenadi sai alkunsa Kalamajan asukkaiden aloitteesta. Ympäristö on osin rakennusvaiheessa.

Reitin kartta
Kalaturg
Kalaranna
Patarein vankila
Lentosataman merikeskus
Nobblesnerin satama

Kiinnostavatko museot?

Tallinnassa on paljon nähtävää ja koettavaa museoissa. Niitä riittää kaupungissa kulttuurinnälkäisistä historiaa janoaviin. Vanhassakaupungissa ja sen tuntumassa on useita kohteita, jotka ovat sopivia myös koko perheen vierailtaviksi. Visit Tallinnan nettisivuilta löydät lisää museoita.

Miehitys- ja vapausmuseo Vabamu

Huolimatta useastakin Viron-matkasta, moni suomalainen ei tiedä maan lähimenneisyydestä paljoakaan. Vapaudenaukion tuntumassa sijaitsevassa kompakti Vapautus- ja miehitysmuseo Vabamussa tutustumaan, millaista elämä oli Tallinnassa ja Virossa saksalais- ja neuvostomiehityksen aikana. Museossa on erityinen osio lapsille ja e-oppaan avulla museon antimiin voi tutusta myös suomeksi. Museon alaisuuteen kuuluvat myös Vanhassakaupungissa sijaitsevat yleisölle avatut KGB:n pahamaineiset vankisellit.

Osoite:Toompea 8, KGB:n vankisellit: Pagari 1

Lisätietoja: vabamu.ee/fi

Viron arkkitehtuurimuseo

Nähtävyydet Tallinnassa Viron arkkitehtuurimuseo Nähtävyydet Tallinnassa Viron arkkitehtuurimuseo

Yli 100-vuotias Rotermannin suolavarastona käytetty rakennus kätkee sisäänsä Viron arkkitehtuurimuseon. Esillä olevat pienoismallit johdattavat maan arkkitehtuuriin kiinnostavasti. Pienoismalleissa on vaihtuvuutta, sillä uusia tilataan ja arkistojen kätköistä esille otetaan myös tuntemattomampia malleja. Museo palvelee niin turisteja, lapsia kuin ammattilaisiakin.

Osoite: Ahtri Tänav 2

Lisätietoja: arhitektuurimuuseum.ee/en/

Taidemuseo Kumu

Viron taidemuseon päärakennus Kumu pitää sisällään pysyväis- ja vaihtuvien näyttelyjen lisäksi paljon muuta, mm. Baltian suurimmaksi kehuttu hissi. Perusnäyttely esittelee virolaista taidetta 1700-luvulta 1990-luvun alkuun. Esillä on myös modernia taidetta Euroopasta. Helsingin nykytaiteen museon Kiasman-kävijä saattaa havaita Kumussa samantyyppistä muotokieltä.

Osoite: August Weizenbergi Tänav 34

Lisätietoja: kumu.ekm.ee/fi/


Henkilökuntamme vinkit

Pyöräile Piritan rannalle
Aamulenkki Kalamajaan
Raitiovaunuretki eri kaupunginosiin
Vieraile suomalaismiesten panimossa
Sauno Tallinnassa