Ympäristöystävällisesti merellä – näillä vinkeillä voit säästää ympäristöä matkustajana

Itämeri ja ympäröivä saaristomme ovat meille elinehto. Me Eckerö Linella suosimme ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavia toimintatapoja aina ruokahävikin vähentämisestä laivan ajonopeuksien optimointiin. Tällä sivulla kerromme tavoista, joilla myös matkustajamme voivat ottaa ympäristön huomioon matkallaan.

Eckerö Linella ympäristötyö on luonnollinen osa henkilöstömme arkea. Säästämme esimerkiksi polttoainetta moottorilämmön talteenotolla ja ajonopeuksien optimoinnilla. Maasähkövalmiuden ansiosta puolestaan voimme tulevaisuudessa käyttää sähköä polttoaineen sijaan laiturissa ollessamme.

Jätteiden lajittelu kierrätystä varten on kehitetty meillä pitkälle. Tallinnan satamassa teemme yhteistyötä alaan erikoistuneen Green Marine -yrityksen kanssa. Näistä ja lukuisista muista vastuullisista toimintatavoistamme voit lukea lisää täältä.

Myös matkustajana voit pienillä teoilla vaikuttaa ympäristön parhaaksi. Kokosimme viisi vinkkiä ympäristöystävällisempään laivamatkustamiseen.

1. Saavu ajoissa satamaan

Saavu ajoissa satamaanEi tulisi ehkä ajatelleeksi, että ajoissa saapuminen säästää myös ilmastoa. Kun matkaselvitys sujuu ja laiva pääsee lähtemään ajoissa, aikataulua ei tarvitse ottaa kiinni merellä. Tällöin polttoaineen kulutusta pystytään vähentämään ajonopeuden optimoinnilla.


2. Länsisatamaan julkisilla liikennevälineillä

Julkisilla LänsisatamaanM/s Finlandialla matkustaessa Helsingin Länsisatamaan kulkevat raitiovaunulinjat 6T ja 7. Jos tulee läheltä ja matkustaa kevyin pakaasein, satamaan voi saapua myös kaupunkipyörällä. Pyöräasema löytyy kätevästi aivan T2-terminaalin vierestä.


3. Buffetissa yhdessä ruokahävikkiä vastaan

Buffet EckeröLaivalla on mukavaa herkutella Buffet Eckerössä. Koska olemme sitoutuneet vähentämään ruokahävikin määrää, meillä ruokaa ei kateta turhaan näytille, vaan kulutuksen mukaan. Asiakkaana puolestaan voi pitää mielessä, että ruokaa saa santsata niin monta kierrosta kuin mieli tekee – ei ole siis tarvetta täyttää lautasta äärimmilleen. Näin ruokahävikin määrää voi vähentää.


4. Marketissa tarjolla myös kestokassi

Eckerö MarketTurhan muovijätteen minimoimiseksi kaikki ostoskassit ovat Eckerö Market -myymälässämme maksullisia, sillä haluamme kannustaa asiakkaitamme ottamaan kassin vain silloin, kun he sitä tarvitsevat. Lisäksi tarjoamme kestokasseja pysyvämpään käyttöön.


5. Kertakäyttöastioiden määrä minimiin

KatkarapuleipäLuontoa voi säästää myös kertakäyttöastioiden käytön minimoimisella ja käyttämällä biohajoavia vaihtoehtoja aina kun mahdollista. M/s Finlandian kahviosta tarjoillaan esimerkiksi yli 30 000 katkarapuleipää vuodessa, joten biohajoavalla tarjoiluastialla on merkitystä. Matkustajana voit vähentää kertakäyttöisten astioiden kulutusta esimerkiksi juomalla kahvin viihtyisissä kahviloissamme take-away kupin sijaan. Kahvia saa m/s Finlandialla kuudesta eri pisteestä, joissa kolmessa on tarjolla myös erikoiskahveja.