Tallinnan ravintolat

Eckerö Linen kyydissä pääset vaivattomasti Tallinnan monipuolisen ravintolatarjonnan äärelle. Nautit laadukkaista makuelämyksistä usein Suomea edullisemmin. Erityisesti gourmet-tason fine dining -ruokailu on Virossa Suomea edullisempaa. Esittelemme sinulle tutut ja tuntemattomat Tallinnan ravintolat sekä henkilökuntamme suosikkeja.

Huom! Ravintoloiden aukiolossa voi olla muutoksia vallitsevasta COVID-19-tilanteesta johtuen. 

Aitoja virolaisia makuja

Leib Restoran

Tallinnan ravintolat Leib Resto ja AedTallinnan ravintolat Leib Resto ja Aed

Leib tarjoaa kesällä yhden kauneimmista puutarhanäkymistä Vanhassakaupungissa. Ravintolan tunnelmallisella terassilla voi ihailla tätä kaupungin muurin rajaamaa "salaista puutarhaa". Ruokalistassa on vaikutteita eri puolelta Viroa. Myös vegaanit sekä lapset on huomioitu.


Ö

Tallinnan ravintolat ÖTallinnan ravintolat Ö

Ravintola Ö:n ruoka yhdistelee virolaisuutta ja pohjoismaalaisuutta. Tärkeää ovat pientuottajilta saatavat tuoreet raaka-aineet ja myös annosten esillepano. Ravintola Ö sijaitsee Rotermanni-korttelin kupeessa Mere Puiesteellä.


Syötävän hyvää kasviksista

Von Krahli Aed

Tallinnan ravintolat Von Krahli AedTallinnan ravintolat Von Krahli Aed

Von Krahli ja Aed oli ensimmäinen Tallinnan ravintoloista, jonka ruokalista perustui vihannesten ja juuresten käyttöön. Niillä on edelleen vahva rooli, mutta tarjolla on myös liharuokia. Ravintolalla on pieni hurmaava kesäterassi ja paikan sisustusta on kehuttu romanttiseksi. Löydät ravintolan Rataskaevu-kadulta Vanhastakaupungista.

Vegan Restoran V

Tallinnan ravintolat Vegan Restoran VTallinnan ravintolat Vegan Restoran V

Vegan Restoran V tarjoaa nimensä mukaisesti vegaanista ruokaa. Annoksissa ei siis käytetä eläinkunnasta peräisin olevia raaka-aineita. Paikka on jo pitkään ollut suomalaisten kasvis- ja vegaaniruoan ystävien suosiossa ja sijaitsee Vanhassakaupungissa Rataskaevu-kadulla.

Must Puudel

Tallinnan ravintolat Must PuudelTallinnan ravintolat Must Puudel

Vanhassakaupungissa Olevimägi-kadulle muuttanut Must Puudel on vegaanien ja kasvissyöjien suosikkikahvila-ravintola. Sen retrosti värikkäässä sisustuksesta nauttii yhtä lailla kuin maukkaasta ruoastakin kanssa. Piristävä tapaus!


Lasten kanssa laadukkaasti

Rataskaevu

Tallinnan ravintolat RataskaevuTallinnan ravintolat Rataskaevu

Monipuolisesta ja laadukkaasssa ruokalistassa on huomioitu lapset heille suunnatuilla ruoilla. Ravintolassa on pieni leikkihuone. Huomioithan, että lastenvaunujen kanssa ravintolaan on haastava tulla, sillä se sijaitsee Vanhallekaupungille tyypillisessä kivitalossa.

Komeet

Tallinnan ravintolat KomeetTallinnan ravintolat Komeet

Komeet kuuluu kaupungin klassikkokahviloihin, joka sijaitsee Solaris-kauppakeskuksen 4. kerroksessa tarjoten hyvät näkymät ja kesällä mainion kattoterassin. Komeetissa on myös syötävää isomman nälän iskiessä ja lasten ruokalista. Jos suunnitelmiin kuuluu herkutella leivonnaisilla, tämä on juuri oikea paikka.

OKO

Tallinnan ravintolat RataskaevuTallinnan ravintolat Rataskaevu

OKO on koko perheen rantaravintola, josta ihailet Haabneemen rantaa ja merelle aukeavaa näkymää. Nautiskele terassimaisemista! Täällä on lapsille leikkihuone ja oma lista. ”Slow fast food” kuuluu OKO:n ruokafilosofiaan. Ravintola sijaitsee Viimsissä noin 12 km keskustasta ja lähellä ravintolaa pääsee julkisen liikenteen bussilla.


Pienen matkan päässä keskustasta

Taksi alle ja syömään

Mon Repos

Tallinnan ravintolat Mon ReposTallinnan ravintolat Mon Repos

1800-luvun kesähuvilassa Kadriorgin kaupunginosassa toimiva Mon Repos hurmaa paitsi ruoallaan myös miljööllään, joka on yhtäaikaa viihtyisä ja ylellinen. Menu kumartaa perinteille, sillä sieltä löytyy annoksia, joiden reseptien juuret juontavat Kardiorgin kulta-aikaan kansainvälisiä makuja unohtamatta.


NOA

Tallinnan ravintolat NOATallinnan ravintolat NOA

Fine dining -ravintolan huippukokkien valmistama ruoka, asiantunteva palvelu ja miellyttävät puitteet ovat taanneet sen, että NOA kuuluu Tallinnan ja koko Viron parhaimpiin ravintoloihin. Se sijaitsee Tallinnan ja Viimsin rajalla, noin 10 km keskustasta. Täällä nautit myös kauniista näkymästä merelle, Tallinnan siluetista ja auringonlaskusta. 


Tuljak

Tallinnan ravintolat TuljakTallinnan ravintolat Tuljak

Legendaarinen Tuljak on toiminut jo neuvostoajalla ja avautui mittavan remontin jälkeen jälleen vuonna 2015. Huolella mietitty moderni sisustus kunnioittaa ravintolan perinteitä ja esteettisyys näkyy lautasella. Piritan rantatien varrella sijaitsevasta ravintolasta ja sen terassilta voi ihailla mm. kaunista auringonlaskua.


Snoob

Tallinnan ravintolat TuljakTallinnan ravintolat Tuljak

Oletko suuntaamassa Ülemisten kaupunginosan ostoskeskuksiin tai ajatko esimerkiksi Pärnuun? Koukkaa Snoobin kautta ja nauti viihtyisän perheravintolan laadukkaasta tarjonnasta. Kesäisin voit nautiskella myös terassilla.

Henkilökuntamme suosittelee

Me suosittelemme

Gianni

Tallinnan ravintolat GianniTallinnan ravintolat Gianni

Kun haluat syödä italialaisittain, suuntaa lähellä D-terminaalia sijaitsevaan italialaisen keittiömestarin luotsaamaan Gianniin. Tryffelipasta on kokeilemisen arvoinen.

F-Hoone

Tallinnan ravintolat F-HooneTallinnan ravintolat F-Hoone

F-Hoone on Telliskiven alueen ravintolaklassikko. Suomalaisten suosikki hurmaa vanhan tehdasmiljöön särmikkyydellä ja ripauksella retroa. Paikasta löytyy kaikenlaisen maistuvan lisäksi kasvismenu sekä runsas aamiaislista. Telliskiven alue ylipäätään tarjoaa rouhean ympäristön kesäterasseilla nautiskeluun.

Kaja Pizza Köök

Tallinnan ravintolat Kaja Pizza KöökTallinnan ravintolat Kaja Pizza Köök

Välillä tekee mieli kunnon pizzaa. Tallinnan Kaja Pizza Köök on yksi harvoista paikoista Virossa, joista saa napolilaistyylistä pizzaa. Kaja Pizza Köökin rennossa ympäristössä maistuvat tämän alkuperäisen pizzatyylin mehevät maut.


White Guide 2020 -lista: Viron TOP 30 -ravintolat

Kuva: Mart VaresKuva: Mart Vares

Virolaisten oma arvostus omaa keittotaitoaan ja paikallisia raaka-aineita kohtaan on nostanut myös virolaisen keittiön nousuun kansainvälisesti. Ravintolaopas White Guide Nordic laittaa Pohjois-Euroopan ravintoloita järjestykseen. Se on listannut myös Viron parhaita ravintoloita, joista iso osa sijaitsee Tallinnassa.

Viron parhaat ravintolat 

Kansainvälinen mestaritaso:

NOA Chef's Hall (Tallinna)
180 Degrees by Matthias Diether (Tallinna)
Ö (Tallinna)

Mestaritaso:

Puri Chef's side (Tallinna)
Alexander (Muhu/Saarenmaa)
ORE (Tallinna)
Juur (Tallinna)
Art Priori (Tallinna)
GMP Pühajärve ravintola (Otepää)

Korkea taso:

Horisont (Tallinna)
Tchaikovsky (Tallinna)
Ravintola Leib (Tallinna)
Tabac (Tallinna)
Rannahotell (Pärnu)
Puri a la Carte (Tallinna)
Hõlm (Tartto)
Valokuvataidekeskus Fotografiskan ravintola (Tallinna)
NOA (Tallinna)
Ribe (Tallinna)
Ruhe (Neemen kylä, Jõelähtme Itä-Harjumaa)
Härg (Tallinna)
Moon (Tallinna)
Farm (Tallinna)
Tuljak (Tallinna)
SÖE (Tallinna)
Cru (Tallinna)
Ravintola Wicca (Laulasmaa)
Ravintola Joyce (Tartto)
Mantel ja Korsten (Tallinna)
Koma Pühaste õlleresto (Tallinna)
Kolm Sibulat (Tallinna)
Ku Kuu (Kuressaare)

Listauksen on tehnyt White Guide 2020


Katso lisää vinkkejä Pinterestistämme

Lisävinkkejä Pinterestistämme

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Tarkista ajankohtainen menu ravintolan verkkosivuilta.