Retket ja ohjelmat

Ryhmän kanssa bussimatkalle, täsmävierailulle vai kävelykierrokselle? Viro on täynnä tekemistä ja kiehtovia kohteita. Jos olette jo nähneet Tallinnan, lähtekää kauemmas. Virossa mikään ei ole kaukana. Esittelemme 6 suosituinta käyntikohdettamme. Valikoimassamme on kohteita myös mm. taiteesta, keilauksesta tai KGB-historiasta innostuneille. Ota yhteyttä niin kerromme lisää: ryhmämyyntimme tekee tarjouksen retkipäivästä toivomallasi sisällöllä pääsylippuineen, busseineen ja oppaineen.

Merikeskus Lennusadam

Tämä museo sopii kaikille. Tsaarinaikaisiin vesitasohangaareihin sijoittuva museo huokuu historiaa. Tutustu matkalla merenkulun moninaisiin elementteihin ja kulkupeleihin. Jos kantti kestää, laskeudu legendaarisen sukellusvene Lembitin uumeniin. Vuoden 2019 teemanäyttely on Sex and the Sea, joka kertoo merimiestä riipivästä intohimosta ja vapauden tunteesta.

TV-torni

Ota Tallinna haltuun yli 300 m korkeasta TV-tornista. Kirkkaalla säällä näet jopa Helsinkiin asti. Ennakkovarauksesta voit myös kiivetä torniin rappuja pitkin tai kokeilla rohkeuttasi kävelemällä sen reunalla. 1970-luvulla rakennetun tornin juurella on muistomerkki siitä, mitä tapahtui 20.8.1991: tuolloin ihmisketju asettui puolustamaan tornia venäläisiä joukkoja vastaan Viron itsenäistymisprosessissa.

Maarjamäen kartano

Maarjamäen kartano, retket ja ohjelmatMaarjamäen kartano, retket ja ohjelmat

Tallinnan uusimpia kohteita on palkittu Maarjamäen alue: avara piha-alue patsaineen, kaksi museota sekä lähistön kommunismin uhrien muistomerkki muodostavat mielenkiintoisen kokonaisuuden. Elokuvamuseo yllyttää kokeilemaan, Viron historiallinen museo tekee läpileikkauksen naapurimaamme värikkääseen historiaan ja läheinen kommunismin uhrien muistomerkki muistuttaa Viron historian synkimmistä hetkistä.

Monet2Klimt

Monet2Klimt, retket ja ohjelmatMonet2Klimt, retket ja ohjelmat

Oscar Monet, Gustav Klimt ja Vincent Van Gogh ovat kolme taidemaalaria, joiden töistä rakennettu multimedianäyttely herättää eloon yli 140 maalaustaan. Kuvat ja värit sulautuvat toisiinsa ja musiikki avaa portteja kuvataiteilijoiden sielunmaisemaan matkalla klassisesta taiteesta modernismiin. Tilassa kannattaa seisoa ja liikkua – täällä taide on vapaa, samoin katsoja.

Herkutteluretki

Onko ryhmässäsi herkkusuita? Valitse silloin kohteeksi suklaa- ja marsipaanitehdas, viinitehdas, oluttehdas tai tislaamo. Esimerkiksi makean ystävät nauttivat taatusti olostaan Viron tunnetuimman makeistehtaan Kalevin työpajoissa. Sakun panimo- ja olutmuseokäynti puolestaan valottaa oluen tuotannon historiaa ja kehitystä. 

Viron kansallismuseo Tartossa

Lähtisittekö tällä kertaa Tartoon? Viron kansallismuseo sijaitsee puna-armeijan lentotukikohdan päälle rakennetussa jättimäisessä museorakennuksessa. Kuutioita ja nähtävää on, joten suosittelemme opastettua näyttelykierrosta. Kansallismuseoon voi yhdistää kierroksen vanhassakaupungissa  tai vierailun AHHAA-tiedekeskukseen.

Ota meihin yhteyttä

Puh. (09) 2288 540
[email protected]
Avoinna ma-pe 8.00-19.00