Vastuullisuus ja ympäristö

Itämeri ja ympäröivä saaristomme ovat meille elinehto. Edistämme ja kehitämme vastuullisia toimintatapojamme omassa liiketoiminnassamme ja koko arvoketjumme osalta. Eckerö Linen ympäristötyön päämäärä on olla luonnollinen osa päivittäistä työtä. Jokaisella organisaatiossamme on velvollisuus aktiivisesti seurata ja kehittää asetettuja ympäristötavoitteitamme. Tavoitteenamme on, että toimintamme kuormittaa ympäristöä mahdollisimman vähän ja Eckerö Line kehittää jatkuvasti uusia menettelytapoja laivojen päästöjen ja jätetuotteiden käsittelyyn. Koko Eckerö-konserni on sertifioitu Lloyd's Quality Assurancen myöntämän ympäristöstandardin (ISO 14001) mukaisesti, mikä takaa jatkuvan työn ympäristökuormituksemme vähentämiseksi.

Merenkulku on turvallisuus- ja ympäristönäkökulmasta yksi säännellyimpiä toimialoja. Meitä koskee lukuisa määrä direktiivejä ja lainsäädäntöä. Koko henkilökuntamme osallistuu ympäristötyöhön ja vastaa oman työnsä ympäristö- ja vastuullisuustavoitteista. Koko henkilökunta saa säännöllisesti ympäristö- ja vastuullisuustyön lisäkoulutusta.

Kehitämme ympäristöystävällisiä tapoja toimia

  • Polttoainekulutuksen vähentämiseksi lukuisia teknisiä kehityshankkeita
  • Käytössämme on Gadlab Oy:n kehittämä maailmassa ainutlaatuinen moottorilämmön talteenottojärjestelmä
  • Ajonopeuksien optimointi
  • Jätteet kierrätetään
  • Ruokahävikkiä pyritään pienentämään
Hankinnat
Päästöt ilmaan
Jätteiden käsittely
Puhtaampi vesi
Kemialliset aineet
Energiasäästöt

Yhteiskuntavastuu

Suomi100 -juhlavuosihanke

Eckerö Line oli vuoden 2017 yritysyhteistyökumppani Valtioneuvoston Suomi 100 –juhlavuosihankkeessa. Eckerö Line onnitteli satavuotiasta Suomea tarjoamalla Taideyliopisto Sibelius-Akatemian nuorille muusikoille laivan estradin esiintymistä varten kaksi kertaa kuukaudessa työllistäen näin joka toinen torstai kymmeniä nuoria muusikoita. Samalla tarjottiin laivamatkustajille uudenlaisia elämyksiä.

Tukemalla lahjakkaita muusikoita heidän matkallaan, halusimme omalta osaltamme olla varmistamassa, että suomalainen musiikkiosaaminen pysyy maailman huipulla. Tekomme oli lahja Suomen musiikin tekijöille ja ystäville. Uskomme, että musiikilla on yhdistävä ja yhteisöllinen vaikutus. Lahjoituksemme arvo oli noin 100 000 euroa.

Yhteistyöhanke nosti Eckerö Linen myös short listalle Vuoden vastuullinen matkailuteko -kategoriassa Finnish Travel Gala 2018:ssa.

Ylijäämäkankaasta lakanoita Ensikotiyhdistykselle

Eckerö Linen sekä Image Wearin yhteistyön tuloksena luovutettiin toukokuussa 2018 noin 200 Eckerö Linen työvaatteiden ylijäämäkankaasta ommeltua lakanaa Helsingin ensikotiyhdistykselle. Helsingin ensikotiyhdistys on vuonna 1936 perustettu kansalais- ja lastensuojelujärjestö, joka auttaa apua tarvitsevia vauvaperheitä ja heidän läheisiään.

Kangasta jäi varastoon työntekijöiden asujen ilmeen uudistuttua, ja niille saatiin yhteistyön myötä uusi elämä. Kankaat ovat jääneet yli Eckerö Linen työntekijöiden paitapuseroiden valmistuksesta. Myös muita Eckerö Linen vanhoja työvaatteita on laitettu kiertoon. Henkilökunta on ottanut vanhat, vuonna 2007 käytössä olleet klassiset solmiot ja neuletakit takaisin käyttöön.