Liikenneyhteydet satamaan: Helsinki

M/s Finlandia lähtee Helsingin Länsisatamasta. Länsiterminaali 2 sijaitsee Jätkäsaaressa hyvien julkisten kulkuyhteyksien päässä, olitpa tulossa mistä suunnasta tahansa. Länsiterminaali 2:n katuosoite on Tyynenmerenkatu 14.

Kätevimmin pääset terminaaliin raitiovaunulla 7, jonka reitti kulkee Pasilasta Hakaniemen kautta läpi Helsingin keskustan tarjoten monia vaihtomahdollisuuksia. Myös raitiovaunu 6T liikennöi Länsiterminaaliin, ei kuitenkaan kaikkina aikoina. Katso linjojen reitit ja aikataulut reittioppaasta.

Saapuminen julkisilla liikennevälineillä

Junalla: Raitiovaunun 7 reitti kulkee Pasilan aseman kautta, jossa pysähtyvät kaikki kaukoliikenteenkin junat. Vaihtoehto on jatkaa Helsingin päärautatieasemalle, jonka pääovien edustalta Kaivokadulta pääsee myös helposti raitiovaunun kyytiin.

Bussilla: Raitiovaunun 7 reitti kulkee Rautatientorin ja Kampin keskuksen kautta, joissa useilla bussilinjoilla on päätepysäkit. Länsiväylän suunnasta tulevista busseista raitiovaunuun voi vaihtaa jo Ruoholahden villojen pysäkillä. Turusta ja Tampereelta on bussiyhteyksiä m/s Finlandian lähdöille, samoin Lahdesta ja Kotkasta. Katso tarkemmat tiedot täältä.

Metrolla: Vaihtaminen raitiovaunuun 7 onnistuu mm. Kampin, Rautatientorin ja Hakaniemen asemilla. Ruoholahden metroasemalta ei ole suoraa jatkoyhteyttä terminaaliin. Kävelymatka Ruoholahdesta on n. 1,3 km.

Saapuminen omalla autolla

Helsingin sisääntuloväyliltä löytyy opasteet Länsisatamaan. Sataman alueella on pitkäaikaispysäköinti ja saatto- ja vastaanottoliikennettä varten lyhytaikainen pysäköinti terminaalin lähellä. Katso pysäköinnin hinnat ja tarkemmat ajo-ohjeet alla löytyvistä linkeistä. Voit ajaa oman auton edullisesti parkkiin myös laivalle, jos varaat 6 h Miniristeilyn. Autopaikka on varattava ennakkoon matkavarauksen yhteydessä.

Hyödyllisiä linkkejä