Auto mukana matkalla

Autopaikan varaaminen

Ajoneuvot on jaettu hintakategorioihin pituus- ja korkeusmittojen mukaisten tilojen perusteella. Huomaa, että lisäkuormat vaikuttavat tähän. Esim. suksiboksi auton katolla lasketaan mukaan auton korkeusmittaan. Ajoneuvon tarkka korkeus, pituus ja leveys kannattaa selvittää ennen matkan varaamista, koska väärään kategoriaan tehty ajoneuvovaraus johtaa lisämaksun perimiseen ja voi johtaa jopa ajoneuvopaikan peruuntumiseen lähtöselvityksessä. Ajoneuvot mitataan satamissa.


Ajoneuvo tila 1

Enimmäispituus 5 m • Enimmäiskorkeus 1,9 m

Ajoneuvo tila 2

Enimmäispituus 7 m • Enimmäiskorkeus 2,4 m

Ajoneuvo tila 3

Enimmäispituus 7 m • Korkeus yli 2,4 m


Matkan varaamisen yhteydessä kysytään myös ajoneuvon rekisterinumero. Suosittelemme aina etukäteisvarausta. Mikäli ajoneuvo hinataan laivaan tulee siitä ilmoittaa varauksen yhteydessä, varaukset myyntipalvelusta. Kaupallisessa liikenteessä olevat kuorma-autoiksi ja kevytkuorma-autoiksi rekisteröidyt yli 3500 kg painavat ajoneuvot varataan rahtiosaston kautta. Matka polkupyörän kanssa lähtöselvitetään autolähtöselvityspisteessä, ja pyörä ajetaan autokannen kautta laivalle.

Pakolliset varusteet Baltian maissa

Ajoneuvossa pitää olla kansallisuustunnus eli FIN-tarra tai EU-rekisterikilvet. Tarkista muut mahdolliset kansalliset vaatimukset ennen matkaa.

Vakuutukset

Vakuutuskäytäntö vaihtelee maittain. Omasta vakuutusyhtiöstä saa ajoneuvolle suomalaisen liikennevakuutuksen voimassaolon todistavan vihreän kortin eli green cardin. Green card kelpaa yleisesti Euroopan maissa, myös Baltian maissa ja Puolassa.

Varmista aina ennen matkaa vakuutusyhtiöstäsi liikennevakuutuksen ja matkustaja- sekä matkatavaravakuutusten voimassaolo.

Valtakirja

Jos kuljettaja ei ole rekisteriotteeseen merkitty ajoneuvon omistaja tai haltija, on mukaan matkalle hankittava kansainvälinen valtakirja, joka todistaa oikeuden viedä ja kuljettaa ajoneuvoa myös ulkomailla.

Varashälyttimet

Laivan liike voi laukaista auton varashälyttimen mikäli se jätetään päälle matkan ajaksi.