Auto mukana matkalla

Autopaikan varaaminen

Kun lähdet auton kanssa matkaan, suosittelemme etukäteisvarausta. Selvitä ennen varausta ajoneuvon tarkka korkeus, pituus ja leveys. Laivan autokannella ajoneuvoille varatut tilat on jaettu eri hintakategorioihin ajoneuvojen pituus- ja korkeusmittojen mukaisesti. Autopaikkasi hinta määräytyy sen mukaan, miten ajoneuvosi sopii näihin tiloihin.

Huomaathan, että lisäkuormat vaikuttavat niihin: esimerkiksi auton katolla oleva suksiboksi lasketaan auton korkeusmittaan. Väärään kategoriaan tehdystä ajoneuvovarauksesta peritään lisämaksu ja virheellisesti tehty varaus voi johtaa jopa ajoneuvopaikan peruuntumiseen lähtöselvityksessä. Olethan siis tarkka, sillä toivomme, että matkasi sujuu mahdollisimman mukavasti.

Ajoneuvo tila 1

Enimmäispituus 5 m • Enimmäiskorkeus 1,9 m

Ajoneuvo tila 2

Enimmäispituus 7 m • Enimmäiskorkeus 2,4 m

Ajoneuvo tila 3

Enimmäispituus 7 m • Korkeus yli 2,4 m

Varaamisen yhteydessä kysytään myös ajoneuvon rekisterinumero. Jos ajoneuvo hinataan laivaan, ilmoitathan siitä varauksen yhteydessä ottamalla yhteyttä myyntipalveluumme. Mikäli ajoneuvosi on kaupallisessa liikenteessä tai rekisteröity kaupalliseen liikenteeseen varaus tehdään rahtiosaston kautta. Muut ajoneuvovaraukset tehdään verkkokaupassa tai myyntipalvelun kautta.


Huomioi pakolliset varusteet kohdemaassa

Baltiassa ajoneuvossa pitää olla kansallisuustunnus eli FIN-tarra tai EU-rekisterikilvet. Tarkista kohdemaasi muut mahdolliset suositukset ja kansalliset vaatimukset ajoneuvolle ennen matkaa esimerkiksi Autoliitosta.

Liikennevakuutuksen todistaminen ja muut vakuutukset

Käytäntö autolle kohdemaassa tarvittavan vakuutuksen suhteen vaihtelee maittain. Omasta vakuutusyhtiöstä saa ajoneuvolle suomalaisen liikennevakuutuksen voimassaolon todistavan vihreän kortin eli Green Cardin. Huomioithan, että peräkärrylle tarvitset oman kortin. Green Card kelpaa yleisesti Euroopan maissa, myös Baltian maissa ja Puolassa.

Varmista aina ennen matkaa vakuutusyhtiöstäsi liikennevakuutuksen ja matkustaja- sekä matkatavaravakuutusten voimassaolo.

Ellet ole ajoneuvon omistaja tai haltija, muista valtakirja

Jos kuljettaja ei ole rekisteriotteeseen merkitty ajoneuvon omistaja tai haltija, on mukaan matkalle hankittava kansainvälinen valtakirja. Se todistaa oikeuden viedä ja kuljettaa ajoneuvoa myös ulkomailla. Lisätietoa valtakirjan hankinnasta saat täältä.

Lähtöselvitys m/s Finlandialle

Kun lähdet matkaan auton kanssa, varaa lähtöselvitykseen aikaa. Lue täältä lähtöselvitysajat. Kun saavut satamaan auton kanssa, seuraa satamassa olevia autolähtöselvitykseen johdattavia opastuskylttejä. Lisäinfoa satamaan ja terminaalille saapumisesta Helsingissä saat täältä. Jos matkaat Tallinnan satamaan, löydät lisätietoa täältä.

Auto mukana Päivä Tallinnassa -risteilyllä tai Miniristeilyllä?

Jos sinulla on auto mukana Päivä Tallinnassa -risteilyllä, se tulee ajaa ulos laivasta, kun saavutaan Tallinnaan. Auto tulee ajaa ulos laivasta Tallinnassa myös Päivä Tallinnassa & buffet -risteilyllä. Kuuden tunnin Miniristeilyllä parkkiautoa ei voi ajaa ulos laivasta Tallinnassa.

Varashälytin päällä?

Kun jätät auton autokannelle, huomioithan, että laivan liike voi laukaista auton varashälyttimen, jos se jätetään päälle matkan ajaksi. Autokannelle ei ole pääsyä merimatkan aikana.

Onko mukanasi kaasupulloja?

Jos kuljetat ajoneuvossasi tai asuntovaunussasi kaasua, huolehdi siitä, että kaasupullon sijainti on merkitty ja että pullon pääventtiili on suljettu ja sinetöity. Sinetöinti tulee tehdä erityisellä teipillä, jota saat henkilökunnaltamme. Huomioi myös, että kaasupullojen säilytystila on oltava avattavissa tulipalon sattuessa. 

Ei irrallisia syttyviä nesteitä autokannelle

Autokannella ei saa kuljettaa syttyviä nesteitä irrallisina pakkauksina tai grillihiiliä.

Ajoneuvojen lataaminen

Hybridiautoja ei voi tällä hetkellä ladata aluksillamme. Asuntoautoille tai -vaunuille ei ole sähköä saatavana.

Yleisiä ohjeita autokannelle

Merimatkan aikana tarvittavat matkatavarat kannattaa ottaa helposti saataville ennen autokannelle ajoa. Kun pysäköit auton autokannella, laita käsijarru ja pieni vaihde tai P-vaihde päälle merimatkan ajaksi. Ole varovainen liikkuessasi autokannella, koska sinne ajaa samaan aikaan monia muita suurempia ja pienempiä ajoneuvoja. Autokansi on turvallisuussyistä suljettuna merimatkan ajan. Autokansi lukitaan 30 minuuttia satamasta lähdön jälkeen ja avataan jälleen 30 minuuttia ennen satamaan tuloa. Tupakointi sekä avotulen teko autokannella on kielletty.