Portviinisilli

Portviinisilli

Portviini antaa sillille upean värin ja herkullisen maun. Anna portviinisillin maustua rauhassa, jotta maut tasapainottuvat. Resepti on Buffet Eckerön menusta Juhlapöytä, joka on tarjolla 14.11.2018-1.1.2019.

Näin syntyy portviinisilli

Määrä/koko: 10:lle
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 20 min + maustuminen 1 vrk

(maidoton, laktoositon, gluteeniton, kananmunaton, soijaton, pähkinätön)

  • 1 dl etikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 1 dl portviiniä
  • 2 kpl tähtianista
  • 1 tl kokonaisia neilikoita
  • 2 kpl laakerin lehteä
  • mustapippuria myllystä
  • 1 tl maustepippuria
  • 300 g sillifileetä
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 rkl hienonnettua tilliä

Kiehauta kattilassa etikka, sokeri, vesi, portviini ja mausteet. Jäähdytä liemi. Siivuta sillifileet liemen joukkoon, lisää renkaiksi pilkottu punasipuli ja hienonnettu tilli. Anna portviinisillin maustua vähintään vuorokauden.