Sitruunahummus ja riisikeksit

Sitruunahummus ja riisikeksit

Raikas sitruunahummus toimii hyvin sekä levitteenä että lisukkeena esimerkiksi salaateille. Erityisen hyvin se sopii puffattujen riisikeksien päälle, jotka valmistetaan puuroriisistä. Hummuksella päällystetyt riisikeksit ovat hauska ja näyttävä herkku vaikka alkupalaksi. Annos on syksyn 2018 Mereltä kaupunkiin -buffetpöydän menusta.

Näin syntyvät sitruunahummus ja riisikeksit

Määrä/koko: 4-6:lle 
Vaikeusaste: Vaikea
Valmistusaika: 1 h + 6 h

(vegaaninen, laktoositon, maidoton, gluteeniton, soijaton, ei sisällä hernettä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä selleriä)

 

Riisikeksit 

  • 100 g puuroriisiä
  • 5 dl vettä
  • suolaa
  • 2 l öljyä friteeraukseen
  • 1–2 nori-leväarkkia

Sitruunahummus

  • 200 g kypsiä kikherneitä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 4 tl paahdettuja seesaminsiemeniä tai tahinia
  • 1 sitruunan mehu ja kuori
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • suolaa
  • öljyä

Keitä puuroriisit ylikypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ylimääräinen neste pois ja aja monitoimikoneen kutterissa tasaiseksi massaksi. Levitä massa noin millimetrin kerrokseksi öljytylle leivinpaperille ja kuivata kovaksi joko huoneenlämmössä tai 60-asteisessa uunissa. Uunissa prosessi kestää 4–6 tuntia ja pöydällä reilun vuorokauden. Kuumenna öljy 200-asteiseksi, murra paloja kovettuneesta puurolevystä ja laita ne pienissä erissä kuumaan öljyyn. Keksit nousevat pintaan todella nopeasti ja riisilevy laajenee, jolloin keksit ovat valmiita. Hienonna nori-leväarkit monitoimikoneen kutterissa pölyksi ja siivilöi hienoa pölyä keksien päälle. Sekoita öljyä lukuunottamatta kaikki sitruunahummuksen aineet monitoimikoneen kutterissa ja aja sileäksi. Lisää öljyä juuri sen verran että seos muuttuu sileäksi. Tarjoile sitruunahummus riisikeksien kanssa.