Tallinna on in myös syksyllä – Viisi vinkkiä onnistuneeseen syyslomaan

Tallinna on in myös syksyllä – Viisi vinkkiä onnistuneeseen syyslomaan

Tallinna on nyt trendikkäämpi kuin koskaan ja täydellinen kohde lyhyemmälle tai pidemmälle pysähdykselle myös syksyn aikana. Kaupungissa riittää hyvää ruokaa ja juomaa, kulttuuria ja tekemistä koko perhelle. Eckerö Linen m/s Finlandian kyydissä loma alkaa jo Suomenlahtea ylitettäessä. Poimimme vinkit täydelliseen syyslomaan. Valitse joukosta mieleisimmät tai hyödynnä vaikka kaikkia.

1 Limakoneen käsittelyssä SLIME TIME -risteilyillä

Syyslomaviikolla Eckerö Line tuo yhteistyössä mediayhtiö Nickelodeonin kanssa m/s Finlandialle SLIME-ULATOR-limakoneen. Televisiosta tuttu kone kaataa kerrallaan neljän uskaliaan limafanin päälle saaveittain limaa. Limatuksi tuleminen on suuri kunnia, josta ovat päässeet nauttimaan jo muun muassa Justin Bieber ja Katy Perry sekä suomalaiset tubettajat Tixtuu ja Elina Sofia. Limakoneen lisäksi 16.–20.10.2019 järjestettävillä SLIME TIME -risteilyillä on tarjolla myös muuta lima-aiheista ohjelmaa. Perheen pienempiä laivalla viihdyttävät Ryhmä Haun -suosikkihahmot.

2 Kaksinverroin nykytaidetta

Tallinnassa on avattu tämän vuoden aikana peräti kaksi kiinnostavaa nykytaiteeseen keskittyvään museota. Noblessneristä löytyvä taidekeskus Kai esittelee tänä syksynä kansainvälisen ryhmänäyttelyn, jossa hyödynnetään historiallisen rakennuksen tunnelmaa ja vuodenajan valo-olosuhteita. Telliskivessä sijaitsevassa Fotografiskassa puolestaan pääsee syventymään esimerkiksi Kirsty Mitchellin Wonderland-näyttelyyn, jonka valokuvat vievät yleisön kirjaimellisesti ihmemaahan.

3 Noblessner nousee Telliskiven rinnalle

Jos haluat olla siellä ennen kuin muut, suosittelemme poikkeamaan uudella Noblessnerin-alueella. Vanhan sukellusvenetehtaan ympärille rakentuneeseen Noblessneriin kävelee Vanhasta kaupungista 15 minuutissa. Alueelta löytyy taidekeskus Kain lisäksi hyvää ruokaa ja laadukasta juotavaa. 19. lokakuuta taidekeskuksen naapuriin avautuu koko perheen Keksintökeskus Proto, joka herättää virtuaalitodellisuuden avulla henkiin menneisyyden keksintöjä ja tulevaisuuden visioita.

4 Ravintolafestivaalit kutsuvat nauttimaan

Syksyn satokautta juhlistetaan Tallinnassa usean erilaisen ravintolafestivaalin voimin. Söö, Tallinna! tuo Suomen suurimman SYÖ!-ravintolatapahtuman lahden toiselle puolelle. Tapahtuman ajan ruoat siihen osallistuvissa ravintoloissa maksavat vain 10 euroa. DinnerDays Tallinna (11.–19.10.2019) sen sijaan jalkautuu kaupungin arvostetuimpiin ravintoloihin, joihin keittiömestarit ovat luoneet vähintään kolmen ruokalajin erikoismenun. Menun saa paikasta riippumatta 28 eurolla. Marraskuussa kaupungin katukuvassa näkyy vielä Viron moderniin ruokakulttuuriin tutustuttava Tallinnan ravintolaviikko (1.–7.11.2019). Viikon aikana kaupungin huippuravintolat tarjoavat erikoisannoksia ja -hintoja, jolloin päivän mittaan voi vierailla useammassa erilaisessa ravintolassa.

5 Metsän makuja Buffet Eckerössä

Jos lima ei ole sinun juttusi, pääsee m/s Finlandialla syksyn aikana nauttimaan myös kulinaristisista elämyksistä. Buffet Eckerön Riistaviikot (2.10.-12.11.2019) tuo pöytään riistaa, kaloja, sieniä ja marjoja. Maista esimerkiksi alkupaloista löytyvää etikkanieriää graavatun keltuaisen kera tai pääruokapöydän sorsaa. Erikoisuuksien lisäksi pöytään katetaan muun muassa perinteistä riistakiusausta, sienisalaattia ja kantarellikastiketta.

Lisää vinkkejä täydelliseen kaupunkilomaan löydät Visit Tallinn -sivustolta https://www.visittallinn.ee/fin/matkailija/nae-koe/nahtavyydet.