Vegaaninen "lasimestarin silli"

Vegaaninen

Nyt myös vegaanit pääsevät herkuttelemaan ”sillillä”. Herkullinen vegaaninen silli valmistuu munakoisosta, porkkanasta, punasipulista ja mausteista. Resepti on Buffet Eckerön menusta Juhlapöytä, joka on tarjolla 14.11.2018-1.1.2019.

Näin syntyy vegaaninen "lasimestarin silli"

Määrä/koko: 6-8:lle
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 30 min + maustuminen 1 vrk 

(vegaaninen, maidoton, laktoositon, gluteeniton, kananmunaton, soijaton, pähkinätön)

  • 1 dl etikkaa 
  • 2 dl sokeria 
  • 3 dl vettä 
  • 2 kpl laakerinlehteä 
  • 1 tl maustepippuria 
  • 1 kpl munakoisoa 
  • 1 kpl porkkanaa 
  • 1 kpl punasipulia

Kiehauta kattilassa etikka, sokeri, vesi, laakerinlehdet ja maustepippurit. Jäähdytä liemi. Suikaloi munakoiso noin 1 cm x 1 cm x 4 cm suikaleiksi ja porkkana ohuiksi suikaleiksi. Ryöppää munakoisot ja porkkanat suolalla maustetussa vedessä noin 2–3 minuuttia ja jäähdytä. Lisää munakoisot, porkkanat ja siivutettu punasipuli etikkaliemeen ja anna vegaanisen sillin maustua vähintään vuorokausi.