Eckerö Line palkittiin eniten luomun käyttöä lisänneenä yrityksenä Luomu SM -kilpailussa

Eckerö Line palkittiin eniten luomun käyttöä lisänneenä yrityksenä Luomu SM -kilpailussa

Luomun käyttömäärä m/s Finlandialla nousi vuoden 2018 aikana 70 %.

Eckerö Line palkittiin Luomu SM -kilpailussa yksityisen sektorin luomun käytön nousijana. Laivayhtiö on kasvattanut luomun osuutta Helsingin ja Tallinnan välillä liikennöivän m/s Finlandian ruokatarjonnassa vuoden 2018 aikana 70 prosentilla kilomääräisessä tarkastelussa.

Luomu SM -voittajat julkistettiin 2. lokakuuta Finlandia-talolla. Kuudetta kertaa järjestetty kilpailu on osa Portaat luomuun -ohjelmaa, jonka tarkoitus on edistää luomun käyttöä ravintolapalveluissa. Ohjelmaa ylläpitää Savon koulutuskuntayhtymään kuuluva EkoCentria -asiantuntijatiimi.

"Ruoka on meille Eckerö Linellä tärkeä asia, ja hyvän maun lisäksi haluamme painottaa valinnoissamme vastuullisuutta sekä kestävyyttä. Luomun osuutta on päästy kasvattamaan tarkalla raaka-ainesuunnittelulla ja tiiviillä yhteistyöllä tavarantoimittajiemme kanssa. Suurin osa laivalla tarjotusta ruoasta valmistetaan paikan päällä kotimaisia raaka-aineita hyödyntäen", kertoo m/s Finlandian keittiömestari Tuomas Sillanpää.

M/s Finlandian ruokatarjonnassa luomu näkyy yhä vahvemmin. Laivalla tarjottu suodatinkahvi on luomua, aamiaisella keitetään luomupuuroa ja tarjotaan luomuruisleipää. Suurin osa käytetystä lihasta ja lihajalosteista tulee vastuullisilta suomalaisilta toimittajilta. Eckerö Linellä halutaan katsoa hankinnoissa kokonaisuutta ja panostaa laatuun sekä muihin yhtiölle tärkeisiin valintakriteereihin.

Luomun lisäksi laivayhtiön vastuullisuuteen ja ympäristöön liittyvä kehityskohde on ollut ruokahävikin vähentäminen. M/s Finlandialla on vuosina 2017–2018 saatu vähennettyä ruokajätteen kokonaismäärää 25 prosentilla. Ruokahävikin lisäksi lukuun on laskettu myös laivan muu ruokajäte.

Yksi tämän syksyn teemoista Buffet Eckeröllä on riista. 2.10.–12.11.2019 riistaviikoilla menusta löytyy riistan lisäksi sieniä, marjoja ja tietenkin kaloja. Alkupalapöydän erikoisuuksissa tarjolla on esimerkiksi konjakkigraavattua peuraa ja kylmäsavustettua ruijanpallasta. Pääruoista voi sen sijaan löytää niin sorsaa, porovasanmaksaa kuin hirvenniskaa. Aterian kruunaa jälkiruokapöytä, jossa maistuvat muun muassa marjat ja yllättävä suklaapunajuurikakku.

Ruoka-aiheinen seikkailuohjelma valtaa m/s Finlandian keväällä 2020

Eckerö Linen läheinen suhde hyvään ruokaa näkyy myös MTV3:lla keväällä 2020 alkavassa Maalla, merellä ja lautasella -seikkailuohjelmassa. M/s Finlandialla ja Tallinnassa kuvattavassa ohjelmassa vakiokokit Teemu Laurell ja Linnea Vihonen ja vaihtuvat julkkisvieraat kilpailevat Suomenlahdella ruoanlaitossa. Ohjelman juontaa Pipsa Hurmerinta.