Makuja merellä – Tervetuloa herkuttelemaan!

Ruoka on meille m/s Finlandialla tärkeä asia, ja hyvän maun lisäksi painotamme valinnoissamme vastuullisuutta sekä kotimaisuutta. Kun otetaan satokauden parhaat raaka-aineet ja tehdään niistä rakkaudella ja ammattitaidolla ruoat laivan omassa keittiössä, saadaan matka Suomenlahdella maistumaan. Tutustu tarjontaamme sekä tarinoihin ruokiemme takana.

Ruokafilosofiamme kulmakivet

Vastuullisuus

Vastuullinen ruokatuote on meille tärkeä asia. Teemme tiivistä yhteistyötä suomalaisten ruokatalojen kanssa ja käyttämämme kalatuotteet ovat peräisin kestävistä kalakannoista ja vastuullisilta toimijoilta. Suosimme MSC- ja ASC-sertifioituja tuotteita. Minimoimme ruokahävikin ja kertakäyttöisten materiaalien määrää ja lisäämme luomutuotteiden osuutta tarjonnassamme. Tämä kaikki on osa isoa vastuullisen ruokatuotteen kokonaisuutta.

Kotimaiset raaka-aineet

Suosimme lähellä tuotettuja raaka-aineita ja muun muassa suurin osa käyttämistämme liha- sekä meijerituotteista on suomalaista alkuperää. Teemme yhteistyötä monen suomalaisen ruokatalon kanssa.

Laivalla itse tehty ruoka

Panostamme alusta saakka itse tehtyyn ruokaan ja Buffet Eckerön omavalmistusaste on noin 80 %. Uskomme, että paras ruoka syntyy paikan päällä, laivan omassa keittiössä, ammattitaitoisen henkilökunnan tekemänä ja laadukkaita raaka-aineita käyttämällä.

Satokausiajattelu

Buffet Eckerön menu vaihtuu sesongin mukaan kuusi kertaa vuodessa. Menuissa näkyy sesonkiajattelu niin kasvisten, marjojen kuin kala- ja lihatuotteiden osalta. Esimerkiksi syksyisin raaka-aineina käytetään paljon sieniä, marjoja sekä riistaa. 

Buffet Eckerön reseptejä

Nyt voit tutustua Buffet-pöytiemme annosten resepteihin. Etsi suosikkisi ja kokeile reseptiä kotikeittiössä.

 1. Paistettu raakamakkara ja muhennettua kaalia

  Paistettu raakamakkara ja muhennettua kaalia

  Paistetun raakamakkaran lisukkeeksi sopii erinomaisesti sinappinen muhennettu kaali. Tämä täyttävä herkku on helppo valmistaa isommallekin porukalle.

  Lue lisää
 2. Vehnänjyvä-parsasalaatti

  Vehnänjyvä-parsasalaatti

  Vehnänjyvä-parsasalaatti on helppo valmistaa isommissakin erissä.

  Lue lisää
 3. Mokka-suklaa-semifreddo

  Mokka-suklaa-semifreddo

  Semifreddo saa makua kahvista ja suklaasta. 

  Lue lisää